Στο επίκεντρο έχουν μπει οι ενδυματολογικές επιλογές δυο βουλευτών της «Πλεύσης Ελευθερίας» στη χθεσινή ορκωμοσία της Βουλής. Ο λόγος για το πουκάμισο με τα παπαγαλάκια του Σπύρου Μπιμπίλα και το βαθύ ντεκολτέ της Τζώρτζιας Κεφαλά. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου τους υπερασπίστηκε και εκείνοι απάντησαν στους επικριτές τους.

«Δεν έχει σημασία η αισθητική του καθενός… Φτάνει να αισθάνεται ο άνθρωπος που ορκίζεται ειλικρινής κι έντιμος απέναντι στους ανθρώπους που τον ψήφισαν» απάντησε η Τζώρτζια των «Μπλε» και της Πλεύσης Ελευθερίας πλέον, σ' εκείνους που επέκριναν την εμφάνισή της εντός του Κοινοβουλίου και κυρίως το βαθύ ντεκολτέ της.

«Εγώ μεγάλωσα δίπλα στη Βουλή. Η συγκίνησή μου είναι μεγάλη που ένα παιδάκι μπορεί να κάνει αυτή τη διαδρομή και να καταλήξει εδώ» δήλωσε συγκινημένη, με τον Θάνο Τζήμερο να σχολιάζει στο twitter: «Η απορία είναι γενικότερη: Μια γυναίκα που θέλει να την εκτιμούν για την προσωπικότητά της, το πνεύμα της, την καλλιέργειά της κ.λπ. γιατί βγάζει το μισό (ή και παραπάνω) β..ί σε κοινή θέα; Τι ακριβώς θέλει να εκφράσει; Σε ποιους απευθύνεται;».

Η Τζ. Κεφαλά κατήγγειλε από την πλευρά της ότι ο Θ. Τζήμερος της επιτέθηκε λεκτικά με μηνύματα, κάτι που ο ίδιος διέψευσε. «Το αν τα κίτρινα ξυρισμένα μαλλιά, το ντεκολτέ ή τα γυαλιά προσθέτουν ή αφαιρούν σοβαρότητα το αφήνω στα υπέροχα μυαλά σας» έγραψε το μέλος των «Μπλε» και βουλευτής στο Instagram.  

Kωνσταντοπούλου: Θα υπερασπιστώ κάθε γυναίκα που δέχεται σεξιστική επίθεση

«Θα υπερασπιστώ κάθε γυναίκα που θα υποστεί σεξιστικές επιθέσεις σαν κι αυτές που δέχθηκε η Τζώρτζια Κεφαλά χθες» απάντησε στην κριτική που δέχθηκε η βουλευτής της η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Δεν ήταν πάντως η μοναδική εμφάνιση βουλευτή από το κόμμα της που προκάλεσε συζητήσεις, καθώς και ο Σπύρος Μπιμπίλας δέχθηκε κριτική για τα «παπαγαλάκια» που φορούσε, με τη Ζ. Κωνσταντοπούλου να υποστηρίζει ότι «είναι ένας άνθρωπος φιλόζωος» και ότι η «Πλεύση Ελευθερίας» είναι ένα κόμμα που θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα και των ζώων και όλων των ζωντανών υπάρξεων».