«Οποιοδήποτε στέλεχος αποχωρεί είναι πλήγμα», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον Δημήτρη Τάκη και την Χριστίνα Κοραή ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, στέλεχος του ΠΑΣΟΚκληθείς να σχολιάσει την παραίτηση του Ανδρέα Λοβέρδου από τα όργανα και από μέλος του κόμματος. Είπε πως καλό θα ήταν να μάθουμε τους πολιτικούς λόγους που επικαλέστηκε στην επιστολή του, αναφέροντας πως δεν γνωρίζει που εδράζεται η λογική της επιστολής του κ. Λοβέρδου. Σημείωσε πως στο ΣΥΡΙΖΑ έβλεπαν με καχυποψία και άσχημο τρόπο στελέχη του ΠΑΣΟΚ που προσχώρησαν στο κόμμα. Τόνισε πως η απουσία του Αλέξη Τσίπρα δρομολογεί εξελίξεις και εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει στροφή στην Αριστερά.

Aναλυτικά οι δηλώσεις του  

Με αφορμή την αποχώρηση του κ. Λοβέρδου από το ΠΑΣΟΚ: Οποιοδήποτε στέλεχος αποχωρεί οικεία βουλήσει είναι πλήγμα πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τον Ανδρέα Λοβέρδο με την συγκεκριμένη διαδρομή. Εκ των πραγμάτων είναι ένα πολύ στενάχωρο γεγονός από εκεί και πέρα θα ήταν χρήσιμο να μάθουμε το γιατί. Θα ήταν χρήσιμο να μάθουμε ποιοι είναι οι πολιτικοί λόγοι μέσω της επίσημης επιστολής που έστειλε ο κ. Λοβέρδος.

Όπως όλες οι επιλογές θα κριθούν στην πράξη. Εγώ κρατάω τις δηλώσεις του κ. Λοβέρδου «ήμουν, είμαι και θα είμαι ΠΑΣΟΚ. Δεν έχω πάει κόντρα το ΠΑΣΟΚ ούτε σε τοπικό σωματείο» φαντάζομαι ότι αυτή η δήλωση–δέσμευση δεν είχε προεκλογικό χαρακτήρα και επειδή είναι σοβαρός άνθρωπος έχει μόνιμα χαρακτηριστικά.Δεν ξέρω που εδράζεται η διαφωνία του κ. Λοβέρδου.

Η εκλογική διαδικασία είναι εκ των πραγμάτων κάτι ανταγωνιστικό και ενδεχομένως και σκληρό, εγώ μπορώ να καταλάβω την πίκρα του οποιοδήποτε πόσο μάλλον όταν κάποιος είναι πολλά χρόνια υπουργός και βουλευτής έχει ταυτίσει τη ζωή του με το κοινοβούλιο το να μην εκλέγεται. Μπορώ από πλευράς συναισθήματος να το καταλάβω όμως δεν ξέρω ποια είναι η πολιτική διαφωνία.

Με αφορμή την αποχώρηση του κ. Λοβέρδου από το ΠΑΣΟΚ: Οποιοδήποτε στέλεχος αποχωρεί οικεία βουλήσει είναι πλήγμα πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τον Ανδρέα Λοβέρδο με την συγκεκριμένη διαδρομή. Εκ των πραγμάτων είναι ένα πολύ στενάχωρο γεγονός από εκεί και πέρα θα ήταν χρήσιμο να μάθουμε το γιατί. Θα ήταν χρήσιμο να μάθουμε ποιοι είναι οι πολιτικοί λόγοι μέσω της επίσημης επιστολής που έστειλε ο κ. Λοβέρδος.

Όπως όλες οι επιλογές θα κριθούν στην πράξη. Εγώ κρατάω τις δηλώσεις του κ. Λοβέρδου «ήμουν, είμαι και θα είμαι ΠΑΣΟΚ. Δεν έχω πάει κόντρα το ΠΑΣΟΚ ούτε σε τοπικό σωματείο» φαντάζομαι ότι αυτή η δήλωση–δέσμευση δεν είχε προεκλογικό χαρακτήρα και επειδή είναι σοβαρός άνθρωπος έχει μόνιμα χαρακτηριστικά. Δεν ξέρω που εδράζεται η διαφωνία του κ. Λοβέρδου. Η εκλογική διαδικασία είναι εκ των πραγμάτων κάτι ανταγωνιστικό και ενδεχομένως και σκληρό, εγώ μπορώ να καταλάβω την πίκρα του οποιοδήποτε πόσο μάλλον όταν κάποιος είναι πολλά χρόνια υπουργός και βουλευτής έχει ταυτίσει τη ζωή του με το κοινοβούλιο το να μην εκλέγεται. Μπορώ από πλευράς συναισθήματος να το καταλάβω όμως δεν ξέρω ποια είναι η πολιτική διαφωνία.

Αναφορικά με το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΠΑΣΟΚογενείς: Όσοι γνωρίζουν πως λειτουργεί εσωτερικά ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα σημαντικό τμήμα της ιστορικής φρουράς του ΣΥΡΙΖΑ έβλεπαν είτε με καχυποψία στην καλύτερη περίπτωση, είτε όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος τους ανθρώπους που είχαν πάει το 2011 ή το 2018 από το ΠΑΣΟΚ στο ΣΥΡΙΖΑ τους έβλεπαν με πολύ άσχημο τρόπο. Αυτό είναι λογικό όταν υπάρχει η σύγκρουση και ανοίγει το καπάκι να δημοσιοποιείται. Η αλήθεια είναι ότι τους ανθρώπους αυτούς τους κράταγε ο κ. Τσίπρας, η απουσία του κ. Τσίπρα νομίζω ότι δρομολογεί εξελίξεις.

Εκτιμώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει στροφή στην Αριστερά ή και στον Αριστερισμό γιατί σε πρώτη φάση θα θέλει να περιχαρακώσει τα σύνορα του οπότε εκτιμώ ότι πάρα πολλοί άνθρωποι που είχαν πάει από το ΠΑΣΟΚ είτε δεν θα χωρούν είτε δεν θα τους θέλουν για αυτό και νομίζω ότι θα δούμε διασπαστικά φαινόμενα το επόμενο διάστημα στην Κουμουνδούρου. Όσοι γνωρίζουν πως λειτουργεί εσωτερικά ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα σημαντικό τμήμα της ιστορικής φρουράς του ΣΥΡΙΖΑ έβλεπαν είτε με καχυποψία στην καλύτερη περίπτωση, είτε όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος τους ανθρώπους που είχαν πάει το 2011 ή το 2018 από το ΠΑΣΟΚ στο ΣΥΡΙΖΑ τους έβλεπαν με πολύ άσχημο τρόπο. Αυτό είναι λογικό όταν υπάρχει η σύγκρουση και ανοίγει το καπάκι να δημοσιοποιείται. Η αλήθεια είναι ότι τους ανθρώπους αυτούς τους κράταγε ο κ. Τσίπρας, η απουσία του κ. Τσίπρα νομίζω ότι δρομολογεί εξελίξεις.

Εκτιμώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει στροφή στην Αριστερά ή και στον Αριστερισμό γιατί σε πρώτη φάση θα θέλει να περιχαρακώσει τα σύνορα του οπότε εκτιμώ ότι πάρα πολλοί άνθρωποι που είχαν πάει από το ΠΑΣΟΚ είτε δεν θα χωρούν είτε δεν θα τους θέλουν για αυτό και νομίζω ότι θα δούμε διασπαστικά φαινόμενα το επόμενο διάστημα στην Κουμουνδούρου.