«Η πορεία του Νίκου Ανδρουλάκη ως ευρωβουλευτή ήταν καθαρή σε ότι αφορά τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας», τόνισε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τον Θανάση Φουσκίδη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης. Είπε πως το ΠΑΣΟΚ θα είναι σύμφωνο με το γάμο ομόφυλων ζευγαριών, ενώ σε ότι αφορά συνεργασίες ενόψει των αυτοδιοικητικών είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει να βρει σανίδα σωτηρίας. Ανέφερε πως δεν περίμενε την παραίτηση του Ανδρέα Λοβέρδου πως ο καθένας κάνει την επιλογή του και όλα κρίνονται από την  ιστορία και από τους πολίτες.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ.Καμμένου

Π.ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: «Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος» έχω να πω. «Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξηλεύεται» επίσης θα μπορούσαμε να πούμε γιατί αυτά τα οποία λεει ο κ. Καμμένος δεν περιποιούν τιμή για τον κ. Τσίπρα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί βγαίνει και τα λεει τώρα. Νομίζω ότι θα δούμε πολλά, νομίζω ότι το επόμενο διάστημα θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Αναφορικά με τις δηλώσεις του κ.Καμμένου για τον κ. Ανδρουλάκη

Π.ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: Ο κ. Ανδρουλάκης ήταν ένας ευρωβουλευτής του οποίου η πορεία ήταν πολύ καθαρή υπέρ των εθνικών μας συμφερόντων. Έχει καταγράψει δεκάδες ερωτήσεις και τοποθετήσεις στο ευρωκοινοβούλιο για το εμπάργκο όπλων, έχει σταθεί στο πλάι πολιτικών κομμάτων την Τουρκία που παλεύουν για τα δικαιώματα των ανθρώπων και νομίζω ότι όλο αυτό είναι κάτι το οποίο ο κ. Καμμένος το έκανε μια ζωή καλλιεργώντας τη συνωμοσιολογία. Αν ο κ.Καμμένος είναι σε θέση να ξέρει κάτι και από τη θέση την οποία κατείχε ως υπουργός Εθνικής Άμυνας

αλλά ενδεχομένως και από παιχνίδια τα οποία έγιναν τότε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ας βγει να το πει με καθαρό τρόπο αλλά θεωρώ ότι ο κ.Καμμένος είναι βαθειά πληγωμένος από όλα όσα έγιναν στη σχέση του με τον κ.Τσίπρα και για αυτό το λόγο βγαίνει να τα πει όλα αυτά τώρα.

Ερωτηθείς αν θα ψηφίσουν υπέρ του γάμων των ομόφυλων ζευγαριών

Π.ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: Αποτελεί ένα κομμάτι του πλαισίου στο οποίο συζητάμε επομένως νομίζω ότι θα προχωρήσουμε κανονικά, ναι .

Αναφορικά με τις ενδεχόμενες συνεργασίες για τις αυτοδιοικητικές και περιφερειακές εκλογές

Π.ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά μια κουβέντα τώρα που από το 32% βρέθηκε στο 15 ψάχνοντας να βρει μια σανίδα σωτηρίας. Οι πολιτικές συμμαχίες, οι κοινωνικές συμμαχίες στην αυτοδιοίκηση δρομολογούνται εδώ και πάρα πολύ καιρό και αυτό είναι κάτι το οποίο όποιος δεν το ξέρει ή προσποιείται ότι δεν το ξέρει δεν κάνει για την πολιτική, και το δεύτερο είναι ότι η συγκροτημένη πια ομάδα αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Κ. Σκανδαλίδη προχωρά πολύ γρήγορα σε μια διαδικασία η οποία θα αξιολογήσει υποψηφίους για τις περιφέρειες της χώρας και φυσικά θα δούμε και κάποιους σημειολογικούς δήμους οι οποίοι είναι οι μεγάλοι δήμοι της χώρας. Αυτό είναι κάτι το οποίο θα προχωρήσει και το ΠΑΣΟΚ το οποίο έχει πολύ ισχυρά ερείσματα στην αυτοδιοίκηση ξέρει να ενώνει και να συνθέτει θα προχωρήσει όπως πρέπει. Το ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ τώρα είναι λίγο υποκριτικό.

Π.ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: Είμαστε δεύτερη δύναμη αυτή τη στιγμή στην αυτοδιοίκηση και είμαι πολύ αισιόδοξος ότι παρά το ότι έχουμε ασφυκτικό χρονικό διάστημα μέχρι τις 30 Αυγούστου που πρέπει να κατατεθούν τα ψηφοδέλτια το ΠΑΣΟΚ ακριβώς γιατί βρίσκεται σε μια ανοδική τροχιά και ακριβώς επειδή έχει ισχυρά ερείσματα στην αυτοδιοίκηση και σπουδαίο έργο θα καταφέρει να πετύχει το στόχο του. Σε κάθε περιφέρεια της χώρας θα κατεβάσουμε έναν υποψήφιο ο οποίος προφανώς θέλουμε να συσπειρώσει ευρύτατες δυνάμεις αλλά δεν θα μπούμε σε συζήτηση κορυφής. Δεν θα κάτσουμε σε ένα τραπέζι να συζητήσουμε με τις ηγεσίες των κομμάτων τι πρόκειται να κάνουμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές, αυτό είναι κάτι το οποίο έχει κοινωνικά χαρακτηριστικά και νομίζω ότι αυτό είναι και το σωστό. Δεν νομίζω ότι πια υπάρχει η λογική των «γάμων από τα πάνω» αυτό είναι κάτι το οποίο έχει αποτύχει και στο παρελθόν και πρόσφατα. Όσοι πίστεψαν ότι θα μπορούσαν να κάνουν ένα άθροισμα για να φέρουν για παράδειγμα κάποιους ανθρώπους οι οποίοι δεν ανήκαν στο χώρο τους και να τους κάνουν υποψηφίους δεν νομίζω ότι βγήκαν κερδισμένοι.

Με αφορμή την αποχώρηση του κ.Λοβέρδου από το ΠΑΣΟΚ

Π.ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: Δεν την περίμενα. Ο καθένας κάνει την επιλογή του, αυτό είναι κάτι το οποίο κρίνεται και από την ιστορία και από τους πολίτες. Η ουσία είναι ότι εμείς θέλουμε η παράταξή μας να ενώνει δυνάμεις, να συνθέτει, να διαμορφώνει συνθήκες διαρκούς ανοδικής τροχιάς και από τη στιγμή που δεν ξέρω το περιεχόμενο της επιστολής δεν μπορώ να τοποθετηθώ πάνω στους λόγους και τις αιτίες που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση του κ. Λοβέρδου