Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛΔημήτρης Μάντζος, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Αναφορικά με την παραίτηση της κ. Δημαδάμα, είπε: «Η κ. Δημαδάμα έκανε μια επιλογή, όπως όλες οι επιλογές στη ζωή, ειδικά στην πολιτική, είναι και αυτή μια ελεύθερη επιλογή. Στην πολιτική το να είσαι σε ένα κόμμα και σε μια πολιτική παράταξη θέλει μπόλικη δόση εθελοντισμού και θέλει και σημαντική δόση βούλησης δηλαδή πρέπει να το θέλεις, να το γουστάρεις να το κάνεις. Αν δεν το θέλεις, φεύγεις.

Κάθε επιλογή έχει μια συνέπεια ότι η επιλογή σε αξιολογεί, δηλαδή κρίνεσαι από αυτή. Κρίνεσαι από το πότε την έκανες, πως την έκανες και κυρίως αν αυτή η επιλογή σου είναι συμβατή με όλα όσα έχεις πει και έχεις κάνει στο παρελθόν γιατί η συνέπεια τελικά είναι μονάδα μέτρησης της αξιοπιστίας σου».

Ερωτηθείς αν η κα Δημαδάμα είναι απώλεια για το ΠΑΣΟΚ, απάντησε: «Κανένας δεν περισσεύει σε μια μεγάλη προσπάθεια που γίνεται σε μια παράταξη που θέλει να δυναμώσει και να πρωταγωνιστήσει ξανά. Το αποτέλεσμα του Μαΐου και του Ιουνίου δεν είναι μαγικό αποτέλεσμα, βγήκε μέσα από πολύ δουλειά επιμονή και συνέπεια στις θέσεις μας όμως είναι μια εθελοντική , μια ελεύθερα βουλητική διαδικασία η συμμετοχή στην πολιτική.

Όποιος δεν θέλει, δεν τον εκφράζει ή δεν τον βολεύει σε ένα χωροχρονικό πλαίσιο δεδομένο η συμμετοχή του σε ένα κόμμα φεύγει αλλά το μόνο που θα πρέπει να θυμάται και εκείνος και όλοι μας είναι ότι αυτή του η επιλογή τον συνοδεύει και τον αξιολογεί».

Έπειτα, ερωτηθείς αν τα στελέχη που αποχωρούν από το κόμμα αποχωρούν γιατί αισθάνονται παραγκωνισμένα, απάντησε: «Δεν θέλω να μπω ούτε από θέση ευθύνης ούτε ως πρόσωπο στη συζήτηση για τα παραγωγικά αίτια της βουλήσεως του κάθε στελέχους που φεύγει ή μένει. Είναι μια συζήτηση οποία είναι κατ’ ανάγκη προσωπική άρα και αδιέξοδη. Δεν μπορεί κανείς να εξαγάγει κανόνες ομοιόμορφους και αντικειμενικούς για όλους από προσωπικές ιστορίες».

Στη συνέχεια, στην ερώτηση αν θα πάρουν πίσω στελέχη που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ και πήγαν σε άλλους πολιτικούς χώρους, απάντησε: «Στελέχη τα οποία εξαργύρωσαν το πολιτικό τους κεφάλαιο του ΠΑΣΟΚ σε άλλους πολιτικούς χώρους είτε στο ΣΥΡΙΖΑ είτε στη ΝΔ δεν για να καταλάβουν θέσεις ευθύνης και εξουσίας δεν έχουν θέση στη μεγάλη προσπάθεια την οποία έχουμε κάνει. Έχουν κάνει και εκείνοι τις επιλογές τους στους κρίσιμους χρόνους, πλήγωσαν με τις επιλογές τους τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη και τώρα που αυτή η παράταξη επιστρέφει δεν τους αφορά αυτή η επιστροφή».

Ερωτηθείς αν έχουν καταλήξει στους υποψηφίους των αυτοδιοικητικών και περιφερειακών εκλογών, απάντησε: «Στο επίπεδο των περιφερειών είμαστε σχεδόν έτοιμοι, ίσως είναι θέμα ωρών να ανακοινωθούν οι στηρίξεις μας. Όσον αφορά τους μεγάλους δήμους της χώρας είναι προφανές ότι με τον ίδιο συνθετικό τρόπο θα βρεθούν εκείνα τα πρόσωπα και οι παρατάξεις που θα απηχήσουν με αυθεντικό τρόπο τις δικές μας πολιτικές απόψεις για την αποκέντρωση, την περιφερειακή ανάπτυξη, την αυτοδιοίκηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ελεύθερος να επιλέξει εκείνα τα πρόσωπα τα οποία του κάνουν και του ταιριάζουν αυτά τα αυτα πρόσωπα είναι τα πρόσωπα που ορίζει και προτείνει το ΠΑΣΟΚ αυτό είναι μια καλή εξέλιξη».