Με τρεις όρους προσήλθε στο πρωθυπουργικό γραφείο σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, ως προϋπόθεση για να αποδεχτεί την πρόταση και να είναι υποψήφιος για την περιφέρεια Αττικής. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Parapolitika.gr ο πρώτος πολίτης Γλυφάδας όχι μόνο δεν πήγε με σταυρωμένα τα χέρια στο ραντεβού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά απεναντίας έβαλε όρους για να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης. Όπως υποστηρίζουν πρόσωπα που διατηρούν ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με τον κ. Παπανικολάου, για να συμφωνήσει να αποχωρήσει από την θέση του δημάρχου, βασική προϋπόθεση είναι να διασφαλίσει τα κάτωθι.

Οι προϋποθέσεις

Το πρώτο και βασικότερο είναι να του διασφαλίσουν ότι ο Γιώργος Πατουλης δεν θα είναι αντάρτης υποψήφιος και ότι οι περισσότεροι εκ των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων που διαθέτει θα προσχωρήσουν με το «καλημέρα» στη περιφερειακή του Παράταξη. Αν και λογικό το αίτημα του δημάρχου Γλυφάδας, γίνεται αντιληπτό πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξει τέτοια διασφάλιση, από τη στιγμή που θα κοπούν οι γέφυρες με τον Πατούλη.

Το δεύτερο αίτημα που ανέπτυξε σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενώπιον του πρωθυπουργού ο κ. Παπανικολάου, είχε να κάνει με την δυνατότητα να επιλέξει το πρόσωπο που θα ηγηθεί της παράταξης που εχει δημιουργήσει εδώ και χρόνια στον δήμο Γλυφάδας. Επι της ουσίας ζήτησε από τον Μητσοτάκη να τον εξουσιοδοτήσει προκειμένου να δωσει το χρίσμα σε όποιον αυτός κρίνει ότι μπορεί να τον διαδεχτεί στον δημαρχιακό θώκο.

Το τρίτο και απολύτως αυτονόητο αίτημα που ανέπτυξε ο δήμαρχος Γλυφάδας κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Κυριάκο Μητσοτακη, είχε να κάνει με την αναγκαία οικονομική στήριξη από την πλευρά του κόμματος. Με απλά λόγια ζήτησε χρήματα που θα του διασφαλίσουν μια αξιόμαχη προεκλογική καμπάνια.

Αν και από την πλευρά της κυβέρνησης απέφευγαν κάθε σχόλιο σε σχέση με την συνάντηση Μητσοτάκη - Παπανικολάου, το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως ανακοίνωση, μπορεί να συνδέεται και με τους όρους που έθεσε ο δήμαρχος Γλυφάδας προς τον πρωθυπουργό.

Ανεξάρτητα πάντως από τα όσα διαρρέουν οι συνομιλητές του κ. Παπανικολαου, πρόσωπα που κινούνται στον χώρο της αυτοδιοίκησης (και όχι μόνο) σχολιάζοντας την πληροφορία που αποκαλύπτει το parapolitika.gr, σημείωναν με νόημα. «Μα είναι δυνατόν ένας Δημαρχος να πηγαίνει σε ραντεβού με τον πρωθυπουργό και να του θέτει όρους». Όσοι γνωρίζουν τον δήμαρχο Γλυφάδας λένε ότι «είναι».