Πολλά ζητήματα παραμένουν άλυτα στον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο από τη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτική Γραμματείας που κράτησε περίπου μία ώρα, αποφασίστηκε στις 2 Σεπτεμβρίου να γίνει διαρκές συνέδριο για την έγκριση των υποψηφιοτήτων για την προεδρία του κόμματους.

Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα διεξαχθεί στις 2 Σεπτεμβρίου με δυαδικό τρόπο, δηλαδή και ηλεκτρονικά και με φυσική παρουσία. Επίσης, οι υποψηφιότητες για την προεδρία μπορούν να κατατεθούν μέχρι και αυτή την ημερομηνία.

Παράλληλα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλείται να λύσει και τον γρίφο της υποψηφιότητας για τον Δήμο Αθηναίων. Θα υπάρξουν εξελίξεις καθώς 4μελής επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με τον μπασκετμπολίστα Νίκο Παππά, και είχε επιλεχθεί από τον Αλέξη Τσίπρα και ήταν απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής και έχει επαναπροσεγγιστεί από την Κουμουνδούρου.

Ανάλογα με το αποτέλεσμα της αυριανής συνάντησης και αν δεχθεί ο Νίκος Παππάς το θέμα λήγει εκεί. Αν δε δεχθεί, το θέμα μετατίθεται για νέα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματεία την επόμενη μέρα – την Τετάρτη – η οποία θα κληθεί να αποφασίσει μεταξύ των Κώστα Ζαχαριάδη, του Νίκου Φίλη, του Κώστα Τσουκαλά, του Πέτρου Φιλίππου και της Όλγας Μπαλαούρα.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο: