Αύριο Δευτέρα 21 Αυγούστου πρόκειται να πραγματοποιηθεί το άτυπο δείπνο του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους ηγέτες των δυτικών Βαλκανίων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Κροατίας, λίγες ημέρες μετά τις προκλητικές δηλώσεις του προέδρου της χώρας για τους προφυλακισμένους χούλιγκανς.

Στην κυβέρνηση τονίζουν ότι η πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη για αυτό το άτυπο δείπνο με ηγέτες βαλκανικών χωρών και την ηγεσία της ΕΕ, αναδεικνύει τον ηγετικό ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνας σταθερότητας, ειρήνης και ενεργειακής ασφάλειας στην περιοχή.

Ο πρωθυπουργός θα έχει και διμερείς συναντήσεις και σίγουρα αυτή που ξεχωρίζει είναι με τον Κροάτη ομόλογό του, Αντρέι Πλένκοβιτς.

Η συνάντησή τους θα γίνει αύριο το μεσημέρι στις 15.00 και θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν και από κοντά για τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα της Νέας Φιλαδέλφειας.

Άλλωστε είναι σε επικοινωνία από την πρώτη στιγμή ενώ να σημειωθεί ότι ο Κροάτης πρωθυπουργός “άδειασε” τον πρόεδρο της χώρας του για τις αδιανόητες δηλώσεις που έκανε επικρίνοντας την Ελλάδα για τις προφυλακίσεις των οπαδών από την Κροατία.

Το δείπνο θα πραγματοποιηθεί στις 20.30 και εκεί κυρίως θα συζητηθεί η διεύρυνση και η ενότητα στην περιοχή.

Απούσα θα είναι η Αλβανία σε μια δύσκολη συγκυρία για τις δύο χώρες με την υπόθεση Μπελέρη. Ο Αλβανός πρόεδρος απάντησε αρνητικά στην πρόσκληση της Αθήνας ενώ δεν στάλθηκε πρόσκληση στον Αλβανό πρωθυπουργό, Έντι Ράμα.

Δείτε βίντεο με το σχετικό ρεπορτάζ του Mega