Στην ατζέντα του Υπουργικού Συμβουλίου που πραγματοποιείται σήμερα βρίσκεται και το ζήτημα της επιλογής των νέων αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, θα κάνει την σχετική εισήγηση στο Υπουργικό Συμβούλιο για την πλήρωση των κενών θέσεων των πέντε αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου και των τριών αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας. 

Ποιοι πλειοψήφησαν

Τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώθηκαν οι ακροάσεις των υποψηφίων δικαστικών λειτουργών από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Για τη θέση των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου πλειοψήφησαν μετά την μυστική ψηφοφορία που ακολούθησε της ακρόασης οι εξής 11 αρεοπαγίτες: Μαρία Λεπενιώτη, Ελένη Κατσούλη, Αικατερίνη Κρυσταλλίδου, Δήμητρα Ζώη, Ασημίνα Υφαντή, Αθανάσιος Θεοφάνης, Κυριάκος Μπαμπαλίδης, Στέφανος- Σπυρίδων Πανταζόπουλος, Μαρουλιώ Δαβίου- Απέργη, Ιωάννης Δουρουκλάκης και Χρήστος Κατσιάνης.

Αντίστοιχα, για τις τρεις θέσεις των αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι 9 που έλαβαν κατά σειρά τις περισσότερες θετικές ψήφους είναι οι σύμβουλοι Επικρατείας: Μαρίνα Παπαδοπούλου, ‘Αννα Καλογεροπούλου, Ηλίας Μάζος, Χρήστος Ντουχάνης, Δημήτριος Εμμανουηλίδης, Αναστασία – Μαρία Παπαδημητρίου, Βασίλειος Αραβαντινός, Όλγα Ζύγουρα και Δημήτριος Μακρής.