Δεν φοβάται πλέον τις ομοφοβικές επιθέσεις ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος ζήτησε, έπειτα από τον σάλο που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ώρες, να μην του παρασχεθεί η αστυνομική προστασία, την οποία είχε ζητήσει.

Η φράση του κ. Κασσελάκη «τα προνόμια για λίγους και εκλεκτούς τέλος, διαφάνεια παντού, τομές σε Υγεία, Παιδεία, εργασία, Δικαιοσύνη, διαχωρισμός κράτους - Εκκλησίας, κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας στον στρατό» φαίνεται πως ήταν αυτή που πυροδότησε τις αντιδράσεις, με τον δημοσιογράφο Βασίλη Χιώτη να αποκαλύπτει ότι ο ίδιος ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε αιτηθεί αστυνομική συνοδεία και προστασία. Όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για τον σύντροφό του.

«Ομοφοβικές επιθέσεις»

Αφορμή για το αίτημα, σύμφωνα με όσα είχε υποστηρίξει ο ίδιος στην ΕΛ.ΑΣ., ήταν οι σκέψεις του ότι ενδεχομένως να δεχόταν ομοφοβικές επιθέσεις με αφορμή τη συμμετοχή του στην κούρσα της διεκδίκησης της προεδρίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το αίτημά του προς το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έγινε δεκτό και αποφασίστηκε να του διατεθεί ένα όχημα με αστυνομικό οδηγό και επιπλέον τρία άτομα για φύλαξη, ενώ όχημα με οδηγό διατέθηκε και για την ασφάλεια του συντρόφου του.

Επίσης, σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., υπήρχε διάθεση δύναμης και για τη φύλαξη του σπιτιού του. Και ενώ ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., είχε αιτηθεί προστασία, λίγες ώρες αργότερα ο ίδιος επανήλθε στο θέμα αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Παραιτούμαι της αστυνομικής φρουράς που διέταξε η πολιτεία να μου διατεθεί. Και στο εξής τα ΜΜΕ που ρίχνουν λάσπη εναντίον μου για να στηρίξουν το σύστημα Μητσοτάκη θα είναι υπεύθυνα για οτιδήποτε συμβεί σε εμένα και στην οικογένειά μου».

Μόνο με αίτημα

Σύμφωνα με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Επισήμων και Ευπαθών Στόχων, η υπηρεσία από μόνη της δεν διαθέτει αστυνομικούς-φρουρούς αλλά μόνο κατόπιν αιτήματος του ίδιου του ενδιαφερόμενου. Και από τη στιγμή που ο ενδιαφερόμενος ανακοίνωσε ότι δεν θέλει τη συνοδεία, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε να ανακαλέσει τη θετική εισήγηση.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πάντως πρόλαβε να αξιοποιήσει την παρουσία του αστυνομικού που του διατέθηκε. «Παρότι η αστυνομική συνοδεία ακολουθεί οπουδήποτε τα φυλασσόμενα πρόσωπα με έξοδα του κράτους, εγώ δεν το δέχθηκα και πλήρωσα ο ίδιος τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής του αστυνομικού, γιατί δεν θέλω να επιβαρύνω ούτε με ένα ευρώ το Δημόσιο. Στο εξής τα ΜΜΕ που ρίχνουν λάσπη εναντίον μου για να στηρίξουν το σύστημα Μητσοτάκη θα είναι υπεύθυνα για οτιδήποτε συμβεί σε εμένα και στην οικογένειά μου», ανέφερε χαρακτηριστικά στην τελευταία ανακοίνωσή του ο κ. Κασσελάκης.

*Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή στις 4 Σεπτεμβρίου 2023.