«Η προσέλευση και το ενδιαφέρον στην εσωκομματική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αυτό δείχνει τις προσδοκίες των πολιτών από το κόμμα», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Μεταξύ άλλων, είπε πως κάθε τι που είναι φρέσκο είναι καλοδεχούμενο… Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη του με τον κ. Κασσελάκη στη Μακρόνησο, είπε πως συμβολικά είναι ένα μήνυμα ότι η ενότητα και η αποφυγή των λαθών του παρελθόντος είναι κάτι πολύ σημαντικό. Εκτίμησε, δε, πως ο Στέφανος Κασσελάκης θα είναι ενωτικός.

Κληθείς να σχολιάσει την απάντηση σε πολίτη για τους δημοσιογράφους και τους δικαστές , είπε πως δεν το είπε με τη λογική ότι θα ξεκινήσει πόλεμο με δικαστές και δημοσιογράφους. Ενόψει του δεύτερου γύρου, ζήτησε να υπάρξει πολιτικός πολιτισμός, ενώ σημείωσε πως θα υπάρξουν αιχμές και αντιπαραθέσεις.

Ακόμη, σημείωσε πως δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα διάσπασης. Τέλος, ανέφερε πως όλη η παρουσία του, η αισιόδοξη διάθεση του και οι προτάσεις δίνουν στον κόσμο μια ελπίδα ότι κάτι καλύτερο μπορεί να προκύψει.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Με αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ

Ε.ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ: Η προσέλευση και το ενδιαφέρον ξεπέρασε κάθε προσδοκίες αυτό κάτι λεει, αυτό δείχνει ότι ο κόσμος έχει προσδοκίες ακόμα από το ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αξιωματική αντιπολίτευση και ελπίζει ότι θα μπει στο δρόμο ούτως ώστε να διεκδικήσει την εξουσία. Να είναι το κόμμα το κυβερνητικό που θα μπορεί να πει την επόμενη κουβέντα και να χτιστούν κάποιες προοπτικές που φαίνεται ότι ο τόπος χρειάζεται.

Ερωτηθείς τι είναι αυτό που τον έκανε να στηρίζει την υποψηφιότητα Κασσελάκη

Ε.ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ: Καταρχήν είδαμε ότι από τη στιγμή που ο Κασσελάκης υπέβαλλε υποψηφιότητα άρχισε να υπάρχει ένα ενδιαφέρον. Εγώ έκανα μια δήλωση τότε ότι κάθε τι που είναι φρέσκο, καινούργιο, ελπιδοφόρο και που καταφέρει να κεντρίσει το ενδιαφέρον των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ είναι ευπρόσδεκτο, θα δώσει στην εκλογική αναμέτρηση μια περισσότερη αξία και μεγαλύτερο βάρος. Απ’ αυτό το γεγονός και με δεδομένο ότι είχα συνεργαστεί με τον κ. Κασσελάκη προεκλογικά είδα ότι ο κ. Κασσελάκης είναι ένα πρόσωπο που έχει δυνατότητες, αξίζει να στηριχτεί και μπαίνουμε και σε μια περιοχή που χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ να φανεί κάτι φρέσκο κάτι καινούργιο και κάτι ρεαλιστικό.

Αναφορικά με το σποτ του κ. Κασσελάκη στη Μακρόνησο

Ε.ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ: Θεωρώ ότι συμβολικά ήταν ένα μήνυμα ότι η ενότητα και η αποφυγή των λαθών του παρελθόντος είναι κάτι πολύ σημαντικό.  
Ε.ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ: Ο κ.Κασσελάκης θα είναι ενωτικός.

Κληθείς να σχολιάσει τη φράση «να ξεδοντιάσω τους δημοσιογράφους και τους δικαστικούς»

Ε.ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ: Έδωσε τις εξηγήσεις ότι χρειάζεται μια παρέμβαση μια ανανέωση στο Σώμα των δικαστικών, οι έντιμοι δικαστές να υποστηριχτούν και να έχουν παραπάνω ευαισθησίες για τα θέματα που πρέπει. Θεωρεί ότι πρέπει να ενισχυθούν στο να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους, από την άλλη τη μεριά ξέρουμε ότι δεν γίνεται τέλεια δουλειά ούτε από τους δικαστικούς και κάτι είπε και για τους δημοσιογράφους δεν νομίζω όμως ότι το είπε με πρόθεση ότι θα ξεκινήσει ανελέητο κυνηγητό προς τις δύο κατευθύνσεις.

ΔΗΜ: Όχι δηλαδή στη λογική Πολάκη

Ε.ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ: Βεβαίως όχι στη λογική Πολάκη.

Αναφορικά με το κλίμα του δεύτερου εκλογικού γύρου στο ΣΥΡΙΖΑ

Ε.ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ: Δυστυχώς φαίνεται ότι θα φορτιστούν και φαίνεται ότι θα υπάρχει μια αντιπαράθεση και μια ένταση. Καλό θα είναι βέβαια να διατηρηθεί σε τέτοιο επίπεδο ούτως ώστε η αυριανή μέρα να μας βρει σε μια τέτοια κατάσταση που να μπορούν όλοι αυτοί που αντιπαρατίθενται αυτή τη στιγμή να συνεργαστούν γιατί το ζητούμενο είναι να υπάρχει ένα καλό αποτέλεσμα. Θα πρέπει να υπάρχει ένας πολιτικός πολιτισμός. Θα υπάρχουν αντιπαραθέσεις και αιχμές και από τις δύο πλευρές αλλά να διατηρηθεί ένα τέτοιο πνεύμα γιατί τουλάχιστον από την μεριά του κ. Κασσελάκη το κλίμα είναι ενωτικό, δεν θέλει να υπάρχουν αντιπαραθέσεις.

Ερωτηθείς ποιο ρόλο θα ήθελε να παίξει

Ε.ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ:  Δεν σκέφτομαι ποια θέση θέλω να έχω, εγώ αυτό που θέλω είναι να προσφέρω περισσότερο. Όσο μπορώ να συμμετέχω και να δώσω όσο γίνεται θετικά πράγματα στην όποια προσπάθεια γίνεται αυτή τη στιγμή για να γίνουν κάποιες ενέργειες που θα βοηθήσουν τη χώρα να πάει καλύτερα . Το τι σχήμα θα γίνει και τι θέση θα έχω αυτό είναι κάτι που θα αποφασιστεί στην πορεία, δεν είναι αυτή στιγμή το ζητούμενο αυτο για μένα. Αυτή τη στιγμή ο στόχος είναι να περάσει αυτή η εβδομάδα με τις όποιες αντιπαραθέσεις μπορεί να προκύψουν χωρίς να υψώνονται τείχη και να ανοίγονται τέτοια ρήγματα που να μην μπορεί να υπάρχει συνεργασία αύριο γιατί ο τελικός στόχος όλων είναι πως θα είναι καλύτερος και αποτελεσματικότερος ο ΣΥΡΙΖΑ τις επόμενες μέρες.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ

Ε.ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ: Όταν οι όποιες προσπάθειες προσέγγισης βρουν κάποιους ανθρώπους οι οποίοι δεν συμφωνούν με τίποτα και επειδή η Αριστερά έχει ιστορικό προηγούμενο διασπάσεων η πιθανότητα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Δεν θα είναι και ότι καλύτερο αλλά αυτή τη στιγμή το ζητούμενο δεν είναι να υπάρχει διαχωρισμός, το ζητούμενο είναι να υπάρχει ενότητα.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι κομβικό σημείο στην προεκλογική παρουσία του κ. Κασσελάκη ήταν το μήνυμά του ότι μπορεί να νικήσει τον κ. Μητσοτάκη

Ε.ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ: Θεωρώ ότι όλη του η παρουσία και όλη του η αισιόδοξη θέση και οι προτάσεις του δίνουνε στον κόσμο μια ελπίδα ότι κάτι καλύτερο μπορεί να προκύψει και ότι αρχίζει να φαίνεται μια εναλλακτική λύση με σοβαρές αξιώσεις.