«Να μην μιλάει μέσω τρίτων και να πάρει ο ίδιος δημόσια θέση έως την Κυριακή, που διεξάγεται ο β γύρος των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου», κάλεσε τον πρώην αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα ο Πάνος Σκουρλέτης.

Μιλώντας στο OPEN, ο Πάνος Σκουρλέτης, δήλωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «έχει ηθική και πολιτική υποχρέωση  να βγει και μέχρι την Κυριακή να κάνει μια δήλωση και όχι μέσω άλλων», ενώ την ίδια στιγμή κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη ότι εργαλειοποίησε τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στο πρόσφατο συνέδριο του κόμματος.

«Δεν μπορεί να βγαίνει ο κ. Κασσελάκης στο συνέδριο και να εργαλειοποιεί τον Τσίπρα και με έναν διχαστικό λόγο να λέει ''κάποιοι δεν θέλαν να κυβερνήσουν, κάποιοι ήθελαν να χάσουν''. Και να βγαίνει χθες δια του Καρτερού ο Τσίπρας και λέει ''σιγά εγώ μην ασχολιόμουν με την αναζήτηση εσωτερικών εχθρών''», είπε χαρακτηριστικά.



«Ας αναμετρηθεί κανείς με το μπόι του και το έχει του», τόνισε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ασκώντας κριτική στην προηγούμενη ηγεσία του κόμματος, ο κ. Σκουρλέτης είπε ακόμα: «Αν θέλουμε να ανακάμψουμε θα πρέπει να καταλάβουμε γιατί χάσαμε. Δεν μπήκε αυτή η προσέγγιση από όλες τις πλευρές ως προτεραιότητα. Και το 2019 έγινε το ίδιο και πάμε να κάνουμε το ίδιο λάθος εις διπλούν. Έπρεπε τότε να γίνει ένα έκτακτο συνέδριο και να τα εξετάσει όλα αυτά και δεν έγινε».

Για το σήμερα, ο Πάνος Σκουρλέτης σημείωσε ότι περισσεύουν τα fake news και η τοξικότητα και λείπει ο ουσιαστικός διάλογος.

Παράλληλα χαρακτήρισε πραγματική και εύστοχη την παρέμβαση της Έφης Αχτσιόγλου ενώ αντίθετα - όπως είπε- η μέχρι τώρα παρουσία του Κασσελάκη στερείται από κάποιες σαφείς προγραμματικές θέσεις. φέρνοντας ως παράδειγμα ότι έχει δώσει μόνο μια συνέντευξη μετά τις εκλογές.

«Καταλαβαίνω ότι ένας άνθρωπος που έχει λίγη σχέση με τον χώρο και την σχέση της πολιτικής αλλά είναι αμετροέπεια να ζητάς παράλληλα να είσαι ο πρώτος τη τάξει», κατέληξε.