«Ο κόσμος ζητάει από τον ΣΥΡΙΖΑ πολιτικό σχέδιο, ενότητα και αλήθεια, δεν μπορούμε να πηγαίνουμε με χτυπήματα κάτω από τη μέση», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος.

Μεταξύ άλλων, είπε πως είναι fake news ότι η Έφη Αχτσιόγλου ήταν μεταξύ εκείνων που υπονόμευσαν τον Αλέξη Τσίπρα.

Τόνισε πως ο Στέφανος Κασσελάκης έχει μια ευθύνη, καθώς η Έφη Αχτσιόγλου καταδίκασε τις εναντίον του ομοφοβικές επιθέσεις.

Κάλεσε τον κ. Κασσελάκη να μιλήσει για ανθρώπους από το στενό περιβάλλον του, όπως τον Παύλο Πολάκη, τον οποίο ο Τσίπρας έστειλε στο πειθαρχικό.

Ανέφερε πως ο κ. Κασσελάκης έχει στηριχθεί από συγκεκριμένους μηχανισμούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημείωσε, πάντως, ότι ο κ. Κασσελάκης κατάφερε να εκφράσει το αίσθημα ανανέωσης του κόμματος.

Ξεκαθάρισε ότι η Έφη Αχτσιόγλου έχει πολιτικό σχέδιο. Επισήμανε πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι συνεπής στην επιλογή που έκανε να μη μιλήσει έως την εκλογή νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, τόνισε πως αυτή τη στιγμή δεν φοβάται για την ενότητα του κόμματος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Με αφορμή τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ 

Ν.ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: Ο κόσμος ζητάει από τον ΣΥΡΙΖΑ πολιτικό σχέδιο, ζητάει ενότητα και ζητάει αλήθεια δεν μπορούμε να πηγαίνουμε μεταξύ  μας με χτυπήματα κάτω από τη μέση. Δεν μας αξίζει, δεν αξίζει σε κανέναν. Όλο αυτό το διάστημα έχουν διακινηθεί μια σειρά από fake news ότι η Εφ. Αχτσιόγλου ήταν στους ανθρώπους που υπονόμευσαν τον Αλ. Τσίπρα. Η Εφ. Αχτσίογλου ήταν υπουργός Εργασίας του Αλ. Τσίπρα, ήταν σε εκλόγιμη θέση στο επικρατείας στις εκλογές του ’19, ήταν πρώτη στις εκλογές στη Δυτική  Αθήνα και οικονομικό επιτελείο του κόμματος δίπλα στον Αλ. Τσίπρα. Όποιος τα λεει αυτά στην πραγματικότητα  υποτιμά τον ίδιο τον Αλ.Τσίπρα, είναι σαν να λεει κάποιος ότι δεν καταλάβαινε ποιους είχε δίπλα του, είναι βαθιά υποτιμητικό. 

Ν.ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: Ο κ. Κασσελάκης έχει μια ευθύνη ακριβώς όπως η Εφ. Αχτσιόγλου από την πρώτη στιγμή καταδίκασε τις ομοφοβικές εναντίον του επιθέσεις και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό γιατί αυτό σημαίνει συντροφική διαδικασία, έχει ευθύνη να καταδικάσει... Ο κ. Κασσελάκης πρέπει να μιλήσει για ανθρώπους από το στενό του περιβάλλον οι οποίοι όλοι αυτό το διάστημα συντονίζουν τέτοιες επιθέσεις. Ένας από αυτούς είναι ο Παύλος Πολάκης που υπενθυμίζω ότι είναι το μοναδικό κεντρικό  στέλεχος το οποίο ο Αλ. Τσίπρας έστειλε στο Πειθαρχικό.  

Ν.ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ πλήρωσε προεκλογικά δύο πράγματα την πολυφωνία του και τα προσωπικά σολαρίσματα και τα βλέπουμε αυτή τη στιγμή αυτά τα προσωπικά σολαρίσματα,   και πλήρωσε και το έλλειμμα αξιοπιστίας. Να κάνω μια ερώτηση βγαίνει ο κ. Κασσελάκης και λεει «είμαι υπέρ του επαγγελματικού στρατού» και βγαίνει ο κ. Αποστολάκης που ξέρει πολύ καλά τα ζητήματα του στρατού και λεει ότι είναι λάθος η θέση περί επαγγελματικού στρατού.  Είναι στο επιτελείο του κ. Κασσελάκη ο κ. Αποστολάκης. Δεν μπορούμε στα ζητήματα της άμυνας να παίζουμε, είναι πολύ σοβαρά αυτά τα θέματα για να πετάμε φωτοβολίδες και να τα μαζεύουμε μετά πίσω.  

Αναφορικά με το φαινόμενο Κασσελάκη  

Ν.ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν μιλάμε για  έναν άνθρωπο ουρανοκατέβατο, μιλάμε για έναν άνθρωπο ο οποίος ξεκάθαρα έχει στηριχτεί από συγκεκριμένους μηχανισμούς μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι από το πουθενά. Είναι ο μηχανισμός του Π.Πολάκη ξεκάθαρα όπως φαίνεται από τ’ αποτελέσματα και μηχανισμοί άλλων κεντρικών στελεχών δούλεψαν προς τα εκεί. Δεν μου κολλάει ο κ. Παππάς να είναι τέταρτος σημαίνει ότι υπήρξαν απώλειες προς τ’ εκεί από εκεί και πέρα  έχετε δίκιο ότι σε πολύ μεγάλο βαθμό το αίτημα της ανανέωσης κατάφερε να το εκφράσει. Αυτό δείχνει ότι όντως υπάρχει μια πραγματική ανάγκη δεν την υποτιμώ καθόλου λέω όμως ότι πρέπει να συζητήσουμε πολιτικά.   

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση  του κ. Γ. Τσίπρα ότι υπήρχαν άνθρωποι που υπονόμευαν τον κ. Τσιπρα  

Ν.ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: Σενάριο συνωμοσίας το οποίο δεν πατάει στην πραγματικότητα, το οποίο προσπαθεί μικροπολιτικά να χτυπήσει την Εφ. Αχτσιόγλου .  

ΔΗΜ: Ο εξάδελφος του κ. Τσίπρα κάνει σενάρια; 

Ν.ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: Ο εξάδελφος του κ. Τσίπρα δεν είχε την ίδια πολιτική διαδρομή με τον Αλ. Τσίπρα. Ο Αλ. Τσιπρας ήταν στη νεολαία Συνασπισμού ήμουν μαζί του από το 2002 ο Γ. Τσίπρας ήταν στην Κομμουνιστική οργάνωση Ελλάδος. Το ότι είναι ξάδελφος δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη... 

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι έχει ηθική υποχρέωση ο Αλ. Τσίπρας να παρέμβει  

Ν.ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Αλ. Τσίπρας  είναι συνεπής στην ορθή επιλογή που έκανε, η επιλογή είναι ότι δεν θα μιλήσω μέχρι να εκλέξουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ την νέα τους ηγεσία. Μίλησε με τον τρόπο που μιλάνε πρώην πρωθυπουργοί με μια διαρροή το άρθρο του Θ. Καρτερού. 

Ερωτηθείς πως θα πάνε όλοι μαζί την επόμενη μέρα των εκλογών  

Ν.ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Τα μαζικά κόμματα πάντα έχουν και στιγμές έντασης, κανένα μαζικό κόμμα δεν έχει υπάρξει χωρίς στιγμές έντασης είτε αυτό αφορά το ΣΥΡΙΖΑ  είτε αυτό αφορά τη ΝΔ είτε αυτό αφορά το ΠΑΣΟΚ. Είναι δείγμα ωριμότητας να ξέρεις πότε τελειώνει μια συζήτηση και προχωράς παρακάτω με τον τρόπο που ο καθένας επιλέγει να προχωρήσει. Εγώ δεν φοβάμαι αυτή τη στιγμή για την ενότητα αλλά το ερώτημα αυτό πηγαίνει πρώτα απ’ όλα σε ανθρώπους σαν τον Π. Πολάκη. Αν ο Π. Πολάκης θεωρεί ότι εγώ ή Εφ. Αχτσιόγλου ήμασταν υπονομευτές του Αλ. Τσίπρα το προηγούμενο διάστημα το ερώτημα πηγαίνει σε αυτόν. Εγώ δεν είδα υπονομευτή τον Π. Πολάκη μες το συγκεκριμένο πλαίσιο το είδα μόνο στις επιλογές που έκανε όταν ο Αλ. Τσίπρας τον έστειλε- κατά τη γνώμη μου δικαίως- στο Πειθαρχικό. 

ΔΗΜ: Συμφωνείτε με την τοποθέτηση της κας Αχτσιόγλου ότι «βρίζει όποιον μιλάει ελληνικά»    

Ν.ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτή τη στιγμή αυτό κάνει, μπορεί κάποιος να μπει στο facebook του και να το κρίνει. 

ΔΗΜ: Αν κερδίσει η κα Αχτσιόγλου τις εκλογές έναν άνθρωπο που βρίζει όποιον μιλάει ελληνικά τι θα τον κάνει;  

Ν.ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: Θα υπάρχουν κανόνες και όλοι θα σεβόμαστε τους κανόνες , πηγαίνω με το καλό σενάριο.  

Ερωτηθείς τι θα κάνει η κα Αχτσιόγλου στην περίπτωση που δεν εκλεγεί  

Ν.ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: Η κα Αχτσιόγλου έχει απαντήσει ότι είναι στρατιώτης του κόμματος, υπηρετεί αυτό το συλλογικό σχέδιο πάρα πολλά χρόνια άρα έχει ήδη ξεκαθαρίσει τη θέση της ότι σε κάθε σενάριο εδώ θα είναι την επόμενη μέρα προφανώς από τις θέσεις που συλλογικά θα αποφασίσουμε το πώς θα προχωρήσουμε. Θεωρώ ξεκάθαρα ότι την επόμενη μέρα δεν πρέπει να προχωρήσουμε με αποκλεισμούς, εννοείται ότι δεν πηγαίνεις σε μια λογική ότι ο κερδισμένος τα παίρνει όλα. Αυτό θα ήταν μια μεθοδολογία Κυρ. Μητσοτάκη ότι «μη μιλάτε πήρα 41% τελειώνει η συζήτηση» οι εκλογές δεν είναι λευκή επιταγή. Ο κόσμος μας θέλει ενότητα, θέλει πολιτικό σχέδιο και την ενότητα και το πολιτικό σχέδιο τα βοηθάνε και οι καθαρές κουβέντες και η αλήθεια μεταξύ μας.