Δημόσια στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στο ΠΑΣΟΚ απευθύνεται το «Πράττω», ο πολιτικός φορέας του οποίου ηγείται ο Νίκος Κοτζιάς καλώντας τα δύο κόμματα να συμμετάσχουν σε κοινό φόρουμ δημοκρατίας και διαλόγου.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται σχετικά ότι «το ΠΡΑΤΤΩ επιβεβαιώνει το σύνολο των ενωτικών προτάσεών του που διατυπώνει εδώ και χρόνια πάνω σε αυτές τις θεματικές και καλεί όλες τις προοδευτικές δυνάμεις να ανταποκριθούν, ιδιαίτερα τη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ».

Ουσιαστικά το «Πράττω» με αυτή την ανακοίνωση κάνει εκ νέου άνοιγμα στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στο ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, η διατύπωση αυτή αποκτά ιδιαίτερη αξία από τη στιγμή που είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη επιθυμεί συνεργασία με τον Νίκο Κοτζιά.

Η ανακοίνωση του Πολιτικού Συμβουλίου του «ΠΡΑΤΤΩ»

Συνεδρίασε χθες το Π.Σ. του ΠΡΑΤΤΩ και ασχολήθηκε με την πολιτική της κυβέρνησης, που δεν μπορεί, αλλά και δεν θέλει να ανταποκριθεί στις ανάγκες του λαού και της πατρίδας. Το Π.Σ. του ΠΡΑΤΤΩ εξέτασε τις εξελίξεις στα κόμματα της αξιωματικής και της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ και την ανάδειξη νέου προέδρου, τον οποίο και συγχαίρει για την εκλογή του. Το ΠΡΑΤΤΩ, πρώτον, επιβεβαιώνει και στις νέες συνθήκες τις προτάσεις του για τη δημιουργία ενός ευρύτερου μετώπου απόκρουσης των πολιτικών της Ν.Δ. Οι ευθύνες των δημοκρατικών-προοδευτικών κομμάτων για τη δημιουργία του είναι μεγάλες. Το ΠΡΑΤΤΩ θα συμβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση με όλες του τις δυνάμεις. Δεύτερον, επιβεβαιώνει την ανάγκη προώθησης της συνεργασίας ανάμεσα στα δημοκρατικά και προοδευτικά κόμματα στην πάλη ενάντια στο σύστημα της ολιγαρχίας, για την αποτροπή των διαφαινόμενων υποχωρήσεων στα εθνικά θέματα. Για την υπέρβαση των κοινωνικών αδικιών και ανισοτήτων. Για την καλύτερη μόρφωση όλων και τη στήριξη του πολιτισμού. Για τη στήριξη του ΕΣΥ και της διασφάλισης φτηνής ενέργειας. Ενάντια στην ακρίβεια και την ανεργία. Το ΠΡΑΤΤΩ επιβεβαιώνει το σύνολο των ενωτικών προτάσεών του που διατυπώνει εδώ και χρόνια πάνω σε αυτές τις θεματικές και καλεί όλες τις προοδευτικές δυνάμεις να ανταποκριθούν, ιδιαίτερα τη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτον, η προώθηση του διαλόγου ανάμεσα στις δυνάμεις της προόδου είναι επιτακτική ανάγκη. Καλεί για άλλη μια φορά τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να συμμετάσχει στο ΦΟΡΟΥΜ δημοκρατίας και διαλόγου. Τέταρτον, οι δυνάμεις της προόδου οφείλουν να συμβάλουν σε μια ατμόσφαιρα αλληλοσεβασμού. Να συμβάλουν στη μεταξύ τους ανάπτυξη σχέσεων αλληλεγγύης και συμπαράστασης, με πλήρη ενσυναίσθηση για τον σκληρά δοκιμαζόμενο λαό μας. Για άλλη μια φορά το ΠΡΑΤΤΩ υπογραμμίζει την απαίτηση των καιρών για δημοκρατικές και πατριωτικές συμμαχίες. Για ευρύτερες συνεργασίες. Για διάλογο και αλληλοσεβασμό, μακριά από αλαζονεία, ηγεμονισμούς και μικροπολιτική.