Γρίφο για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί η επόμενη ημέρα του κόμματος μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη καθώς το κόμμα εξακολουθεί να παραμένει διχασμένο.

Τα πυρά τόσο προς τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά και τους ανθρώπους που επέλεξε για τις θέσεις – κλειδιά στο κόμμα εξακολουθούν να απειλούν την συνοχή του κόμματος. Όσο ο Στέφανος Κασσελάκης και το πολιτικό του life style μπαίνουν στο στόχαστρο των συντρόφων του, τόσο η εικόνα του νέου αψεγάδιαστου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να ραγίζει. Τα συντροφικά μαχαιρώματα που δέχεται ο Στέφανος Κασσελάκης δεν αφήνουν το πολιτικό του προφίλ χωρίς «λεκέδες», καθώς φαίνεται ότι επηρεάζουν την εικόνα του. Την ίδια στιγμή, όσο ο Στέφανος Κασσελάκης «ενημερώνεται» για τις πολιτικές εξελίξεις προκειμένου να είναι έτοιμος στο στίβο της πολιτικής, ο χρόνος για το συνέδριο στο ΣΥΡΙΖΑ, μετράει αντίστροφα, χωρίς ποτέ να φεύγει από το επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης, το ενδεχόμενο της διάσπασης.


 Συνεχείς οι συντροφικές επιθέσεις στον Στέφανο Κασσελάκη

Το θέμα της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ φέρνουν στο επίκεντρο οι συνεχείς επιθέσεις στο νέο πρόεδρο, Στέφανο Κασσελάκη από τους συντρόφους του στο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός που έκανε την αρχή και εξακολουθεί να έχει ανοιχτό μέτωπο με τον Κασσελάκη, είναι ο Νίκος Φίλης.

Τον αποκάλεσε «Τραμπ», ενώ πυρά δέχτηκε και ο ναύαρχος Αποστολάκης. Στο στόχαστρο του Νίκου Φίλη και ο Α. Τσίπρας. Όπως είπε «Έχει καθοριστική ευθύνη για την ήττα του κόμματος, όπως και για την άνοδό του λόγω της πολιτικής επιλογής, διάλυσης της ταυτότητας του κόμματος».

Την σκυτάλη πήραν κι άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. «Δε με εκφράζει ο Κασσελάκης ως αρχηγός του κόμματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα σύγχρονο κόμμα της Αριστεράς, σύμφωνα με το τελευταίο συνέδριο. Αύριο, αν αλλάξει αυτό, αλλάζουν και τα δεδομένα», υπογράμμισε ο Πάνος Σκουρλέτης.

 Αντιδράσεις προκαλούν και οι πρώτες τοποθετήσεις σε θέσεις-κλειδιά από τον Στέφανο Κασσελάκη. Στέργιος Καλπάκης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος δηλώνουν ότι ενημερώθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης.

«Με προβληματίζει ότι ο νέος πρόεδρος, ο Στέφανος Κασσελάκης, τα έκανε… μούσκεμα στις διαδικασίες για την αντικατάσταση Θεοχαρόπουλου και Καλπάκη», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στο Κόκκινο 105,5 FM

Μέσα σε αυτό το σκηνικό ο Χρήστος Σπίρτζης βάζει το θέμα τη συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.  «Το ποιος πρόεδρος και το ποια ηγεσία θα είναι, μπορεί να αποφασιστεί από πολιτικές διαδικασίες και από πολιτικές συμφωνίες» τόνισε ο κ. Σπίρτζης.

Παράλληλα, φιλοξενούμενος στην εκπομπή One Talk, ο Χρήστος Σπίρτζης κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κατά την επίσκεψή του στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Καλλιθέας. Βλέποντας το συγκεκριμένο απόσπασμα, ο Χρήστος Σπίρτζης -ο οποίος παραμένει μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ- χαμογέλασε και τόνισε πως ο ίδιος δεν κρύβεται και πως «σε μια εβδομάδα δεν μπορείς να βρεις χώρο για σχολείο ούτε να χτίσεις ένα σχολείο».


"Δεν είναι τόσο τραγική όσο περιγράφεται η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ," είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ. "Υπάρχει ένταση και διαφορετικές απόψεις, αλλά η κατάσταση δεν έχει ξεφύγει εκτός ελέγχου, και δεν φοβάμαι για τη διάσπαση, γιατί έχουμε χώρο για όλους", ανέφερε.  Ωστόσο, πρόσθεσε ότι είναι πιθανό να υπάρξουν αποχωρήσεις στο μέλλον.

Τέλος, τις σοβαρές αναταραχές που επικρατούν στον ΣΥΡΙΖΑ, μαρτυρά και η δήλωση του κ. Ραπανάκη. Ειδικότερα, ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας «Αυγή», Σπύρος Ραπανάκης, λίγες ημέρες μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη, αποκάλυψε πως από τη στιγμή που ο Κασσελάκης εμφανίστηκε ως υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, βρέθηκε ο ίδιος και οι συνάδελφοί του στην «Αυγή» και στο «Κόκκινο» και σε άλλα ΜΜΕ στο «επίκεντρο ενορχηστρωμένης συκοφαντικής επίθεσης και δολοφονίας χαρακτήρων».

Οι κινήσεις Κασσελάκη απέναντι στα εσωκομματικά πυρά

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν αναμένεται να αλλάξει το πολιτικό του προφίλ άμεσα για χάρη των συντρόφων. Αντίθετα συνεχίζει να… ενημερώνεται και να καλύπτει τα πολιτικά κενά που του καταλογίζουν οι αντίπαλοι, εκτός κόμματος. Παρ’ ότι την ίδια κριτική που δέχεται από τα άλλα κόμματα, δέχεται και από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης  ξεπερνά τις συγκεκριμένες εξελίξεις στο εσωκομματικό τοπίο  και θα συνεχίσει να έχει διαδοχικές συναντήσεις και συσκέψεις με στελέχη του κόμματος και με συνεργάτες του επιθυμώντας να ολοκληρώσει το παζλ με τα πρόσωπα-κλειδιά για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ. Στόχος του να χαράξει τις επόμενες κινήσεις στο πεδίο της κεντρικής πολιτικής σκηνής.


Συγκεκριμένα ο  Κασσελάκης και το επόμενο άμεσο διάστημα θα έχει συναντήσεις με υποψηφίους για την αυτοδιοικητική κάλπη στηρίζοντας τους στη μάχη τους, τόσο στην Αττική όσο και στην περιφέρεια. Κεντρική προτεραιότητα αποτελεί και το ζήτημα της Θεσσαλίας όπου οι κάτοικοι μετρούν ακόμα τις πληγές τους ενώ είναι πολύ πιθανό να ξαναβρεθεί στη Θεσσαλία.

 Καθοριστικό για ΣΥΡΙΖΑ και Κασσελάκη το Συνέδριο του κόμματος

Την ίδια στιγμή ερωτηματικό παραμένει αν τελικά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ Γιάννη Φασουλά ο κ. Κασσελάκης θα επιδιώξει να κινηθεί ενωτικά και δεν υπάρχει θέμα να υπάρξει διάσπαση σε υψηλό επίπεδο και οι αποχωρήσεις είναι σε επίπεδο μεσαίων στελεχών και κάτω. Σύμφωνα πάντα με τον δημοσιογράφο ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιδιώκει να γίνουν διαγραφές.


Όσο για την διαδικασία και τον χρόνο που θα πρέπει να πραγματοποιηθεί το συνέδριο, ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ ανέφερε ότι αν και έχει αποφασιστεί μέσα από τις εσωκομματικές διαδικασίες να γίνει τον Νοέμβριο, ωστόσο λέεγται ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο, παρότι ένα κομμάτι της εσωκομματικής αντιπολίτευσης θα επιθυμούσε να πραγματοποιηθεί στο χρόνο που έχει οριστεί. Για να γίνει το συνέδριο, εξηγεί, χρειάζεται δύο με τρεις μήνες προετοιμασία, προσυνεδριακή διαδικασία. Ο κύριος Κασσελάκης θα θελήσει να κερδίσει τον χρόνο του προκειμένου να μπορέσει να γνωρίσει και την ανθρωπογεωγραφία του ΣΥΡΙΖΑ.