Θέση στην εσωκομματική διαμάχη που έχει ξεσπάσει στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ανάδειξη του Στέφανου Κασσελάκη σε πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, πήρε το πρωί της Πέμπτης 28/09 ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για «κυνήγι μαγισσών», προκειμένου να έρθει στην εξουσία ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Παίχτηκε κάτι που είναι προβληματικό. Χωρίς να γίνει συζήτηση για τις αιτίες της εκλογικής ήττας και της υποχώρησης κυκλοφόρησε ένα σενάριο κυνηγιού μαγισσών ότι κάποιοι είναι υπονομευτές. Ήταν εμβρυουλκός για να παρουσιαστεί η άλλη υποψηφιότητα (σ.σ.: ο Στέφανος Κασσελάκης) ως οιονεί αντισυστημική και περιβεβλημένη από την υποστήριξη Τσίπρα», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Βούτσης, μιλώντας στο ΟΡΕΝ.


Νίκος Βούτσης: Προχώρησε σε έμμεση αποδόμηση του Στέφανου Κασσελάκη

Ακόμα, ο Νίκος Βούτσης προχώρησε σε μια έμμεση αποδόμηση του Στέφανου Κασσελάκη, λέγοντας ότι «μη όντας βουλευτής και χωρίς να έχει εξοικείωση, κατά δική του ομολογία, στην πολιτική και το πρόγραμμά μας, θα αντιμετωπίζει δυσκολίες και θα είμαστε αναποτελεσματικοί στην αντιπολίτευση».

«Η προώθηση μέσω κάποιων τίτλων και της προσωπικής διαθεσιμότητας δεν μπορεί να μας κάνει αποτελεσματικούς ως μια σύγχρονη Αριστερά και αντιπολίτευση», συμπλήρωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε με νόημα ότι «δεν πρέπει αυτές οι ψηφοφορίες από τους πολίτες να γίνονται χωρίς προϋποθέσεις», παραδεχόμενος ότι «σ' εμάς δεν υπήρχε δικλίδα ασφαλείας».


Νίκος Βούτσης για τον «βόθρο» του διαδικτύου

Πολύ ενδιαφέροντα είναι όσα είπε ο Νίκος Βούτσης για τον «βόθρο» του διαδικτύου, κυρίως αναφερόμενος σε επώνυμους και κυρίως ανώνυμους λογαριασμούς στα social media -βασικά στο twitter- που αναλαμβάνουν τη δολοφονία χαρακτήρα του πολιτικού αντιπάλου.

«Έχει συμβεί κάτι που δηλητηριάζει, καθώς το αφήγημα ήταν ότι ψηφίζοντας τον Κασσελάκη, ψηφίζουμε τον Τσίπρα. Και αυτό πέρασε από fake news», είπε για το θέμα αυτό ο Νίκος Βούτσης, ενώ στη συνέχεια έκανε λόγο για «μικρές εστίες μέσα στο διαδίκτυο, στο twitter, από κεντρικά τροφοδοτούμενους λογαριασμούς με μια κουλτούρα ύβρεων και ανθρωποφαγίας».

«Μπορεί να μην έχουν τη σφραγίδα την κεντρική αλλά δεν υπάρχουν αντιστάσεις στον χώρο μας», συμπλήρωσε.

Επικαλέστηκε, μάλιστα, σχόλιο που δέχθηκε από μια κυρία, όπως είπε, ύστερα από συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra και η οποία του έγραψε πως «ο κ. Κασσελάκης χρειάζεται προφυλακτικό για όλους σας».


Νίκος Βούτσης: «Η κουλτούρα απειλών να φύγουμε δεν έχει σχέση με την Αριστερά»

Όσον αφορά τη συζήτηση περί «εξώσεων» ή διαγραφών από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Βούτσης ήταν κάθετος ότι «αποκλείεται να υπάρξει διαγραφή για πολιτική άποψη. Δεν υπάρχει καμία επιτροπή στον ΣΥΡΙΖΑ που να το κάνει αυτό. Η κουλτούρα απειλών να φύγουμε δεν έχει σχέση με την Αριστερά».

Με αφορμή, δε, την αναφορά του στον «βόθρο του διαδικτύου, ο Νίκος Βούτσης ρωτήθηκε και για την άποψή του απέναντι στις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη και απάντησε δηκτικά ότι «όλοι κρινόμαστε και από τις πολιτικές δηλώσεις και από τις σιωπές μας. Μπορεί να απαντάει σε όσους αποχωρούν (σ.σ.: αναφέρεται στην απάντηση Πολάκη στον Γεροτζιάφα), αλλά όλοι κρινόμαστε».

«Από ορισμένες πλευρές αφήνουν εσκεμμένα να χυθεί δηλητήριο για τον ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε ο κ. Βούτσης, ενώ ειδικά για τις αλλαγές που ανακοίνωσε διά του Τύπου ο Στέφανος Κασσελάκης για τα πρόσωπα της Κ.Ο. του κόμματος, είπε ότι «δεν έπρεπε να γίνουν οι αλλαγές αυτές με τον τρόπο αυτόν και το έχει παραδεχθεί ο πρόεδρος ακομα κι αν δεν έχει ανακοινωθεί».