Για την «μάχη» έναντι της αισχροκέρδειας, τις αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά και το τουρκικό δημοσιεύμα της Yeni Safak μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Εκείνη και εγώ» με τους δημοσιογράφους Στέλλα Γκαντώνα και Θανάση Φουσκίδη ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός.

Σχετικά με την αισχροκέδρεια, ο Νίκος Ρωμανός δήλωσε ότι μέρχι στιγμής έχουν επιβληθεί πρόστιμα άνω των 4 εκατομμυρίων ευρώ.
Αναφερόμενος στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Ρωμανός σημείωσε πως η ΝΔ δίνει στήριξη στις 13 Περιφέρειες και τους τρεις δήμους. Τέλος, όσον αφορά το δημοσιέυμα της Yeni Safak που αναφέρει ότι «στο Αιγαίο υπάρχουν νησιά, νησίδες και βραχονησίδες των οποίων η κυριαρχία δεν έχει μεταβιβαστεί στην Ελλάδα», ο Νίκος Ρωμανός επισήμανε ότι δεν ισχύουν οι ισχυρισμοί του τουρκικού δημοσιεύματος.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η Δώρα Αυγέρη μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 τοποθετήθηκε αναφορικά με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου που αναφέρονται σε αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών. «Βλέπουμε μια αφωνία από την πλευρά της κυβέρνησης και του υπουργείου Εξωτερικών σε σχέση με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου. Γνωρίζει η κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών το δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα σταμάτησε να εξοπλίζει νησιά; Αν το γνωρίζει το διαψεύδει;», είπε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Νίκος Ρωμανός: Αναλυτικά οι δηλώσεις του

Είναι μια μέρα εορταστική με μεγάλο αίσθημα ευθύνη που προστίθεται στις πλάτες μας. 49 χρόνια από τη μέρα που ο εθνάρχης Κων/νος Καραμανλής ίδρυσε την μεγάλη παράταξη που ήταν πάντα στην σωστή πλευρά της ιστορίας. Είναι το κόμμα των μεγάλων αποφάσεων, το κόμμα των μεγάλων αλλαγών ακόμα και όταν αυτές δεν ήταν πολύ δημοφιλείς τη στιγμή που ελήφθησαν παρόλα αυτά η ΝΔ πάντα είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας και πάντα έχει το βλέμμα στο αύριο.

Ερωτηθείς ποια μέτρα σκοπεύει να αναλάβει η κυβέρνηση προκειμένου να ανακόψει την ακρίβεια: Αυτό το οποίο αρχίζουμε να βλέπουμε είναι μια αποκλιμάκωση του πληθωρισμού και με βάση αυτό μπορούμε να είμαστε σχετικά αισιόδοξοι ότι βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους ενός φαινομένου που μας έχει συντροφεύσει παγκοσμίως πάνω από 1-1,5 χρόνο. Έχουμε μια σειρά από πρωτοβουλίες οι οποίες ελήφθησαν το προηγούμενο αλλά και ελήφθησαν το τελευταίο διάστημα, χαρακτηριστικά αναφέρομαι στις πρωτοβουλίες που ανακοίνωσε ο κ.Σκρέκας πολλές εξ αυτών έχουν να κάνουν με τη διαφάνεια στις τιμές γιατί ένα πρόβλημα που έχει πέραν του παγκόσμιου ζητήματος είναι και η αισχροκέρδεια. Εκεί έχουμε μια σειρά από πρωτόγνωρους ελέγχους και σε ένταση αλλά και σε πρόστιμα. Έχουμε πάνω από 4 εκατομμύρια προστίμων που έχουν μπει το τελευταίο διάστημα στο κομμάτι της αισχροκέρδειας. Από εκεί και πέρα εμείς παράλληλα με όλα τα μέτρα βραχύβιου χαρακτήρα εστιάζουμε στα ουσιαστικά που είναι αυτά τα οποία έχουν σταθερό χαρακτήρα και αναφέρομαι στις μειώσεις φόρων, στα μέτρα που έχουν να κάνουν με την αύξηση του εισοδήματος.

Ερωτηθείς με τι αποτέλεσμα θα ήταν ικανοποιημένη η ΝΔ στις αυτοδιοικητικές και περιφερειακές εκλογές: Από την αρχή έχουμε ξεκαθαρίσει ότι εκεί που δίνουμε στήριξη είναι οι 13 περιφέρειες και οι 3 δήμοι. Δίνουμε στήριξη στις 13 περιφέρειες της χώρας κυρίως γιατί θεωρούμε τους Περιφερειάρχες συνεργάτες της κυβέρνησης. Είναι πολύ σημαντικό να είναι συνεργάτης της κυβέρνησης, να συμμερίζεται τις ίδιες προτεραιότητες και να τρέχει στην ίδια κατεύθυνση. Υπό αυτή την έννοια στόχευσή μας είναι να καταφέρουμε να βάψουμε τις περιφέρειες της χώρας μπλε, τη χώρα μπλε και να έχουμε την επόμενη μέρα σημαντικούς συνεργάτες σε αυτό τον καθημερινό αγώνα για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών.

Ερωτηθείς αν ισχύουν οι ισχυρισμοί της τουρκικής εφημερίδας Yeni Safak ότι η Ελλάδα σταμάτησε να εξοπλίζει νησιά: Η εικόνα που έχω είναι ότι δεν ισχύει αλλά φαντάζομαι ότι θα υπάρξει ακόμα πιο εξειδικευμένη απάντηση στο συγκεκριμένο.