«Αυτά που θίγονται από τον νέο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πολιτική διάσταση» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Γιάννης Μπαλάφας, μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ, πρώην βουλευτής. «Το στυλ του κ. Κασσελάκη σοκάρει σε ένα βαθμό την παραδοσιακή και τη δική μου αριστερά» ανέφερε. Χαρακτήρισε την παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη «πληθωρική» και πρόσθεσε «Πέρα από το σοκ λειτουργεί η λογική».

Όσον αφορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές θεωρεί «επιβεβλημένη τη δεύτερη Κυριακή τη συνεργασία με το σύνολο των προοδευτικών δυνάμεων». Εκτίμησε πως «ο νέος Πρόεδρος δεν θα πιστωθεί ή θα χρεωθεί ιδιαίτερα το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών. Είναι συνολικά του κόμματος, του φορέα της δικής μας παράταξης».

Εξηγώντας για το τι είναι αυτό που σοκάρει στο στυλ του κ. Κασσελάκη εξήγησε: “Ήταν ένας άνθρωπος που δεν είχε την προϊστορία στο κόμμα και είπε αυτοπροτείνομαι για επικεφαλής, μπήκε στη βάσανο της δοκιμασίας και της εκλογής και εξελέγη από μια καθαρή πλειοψηφία”.

Όπως επισήμανε πέρα από την παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «έδωσε και μια δύσκολη συνέντευξη (στη Μάρα Ζαχαρέα στο STAR) για την οποία ανησυχούσα καθώς δεν είχε ανάλογη εμπειρία. Όμως τα πήγε μια χαρά.

Ο κ. Μπαλάφας επισήμανε την «ανασφάλεια του κόσμου από την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών από την κυβέρνηση» και από την «τεράστια και ανεξέλεγκτη ακρίβεια». «Όποιος θέλει να χτυπήσει την ακρίβεια την χτυπάει. Δεν υπάρχει βούληση να χτυπηθεί η ακρίβεια» υπογράμμισε και αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για μείωση του Φ.Π.Α και του Ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα αλλά και επιβολής πλαφόν κάνοντας ειδική αναφορά στην τιμή του λαδιού. «Μείωση των άδικων έμμεσων φόρων» είπε χαρακτηριστικά.

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Επιβεβλημένη η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων την δεύτερη Κυριακή

Αναφερόμενος στις αυτοδιοικητικές εκλογές σημείωσε: «Είναι μια πολύ σοβαρή μάχη. Τον τόνο θα τον δώσουν κυρίως οι μεγάλες πόλεις και περιφέρειες.

Για το ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις αυτοδιοικητικές είπε πως «ευελπιστούμε με προεξάρχουσα την Αθήνα, την περιφέρεια Αττικής, την Θεσσαλονίκη κ.λ.π ότι θα πάμε καλά».

Για ενδεχόμενη συνεργασίας στη δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών με το ΠΑΣΟΚ ανέφερε: «η συνεργασία με το σύνολο των προοδευτικών δυνάμεων τη δεύτερη Κυριακή είτε είμαστε πρώτοι είτε είμαστε δεύτερη τη θεωρούμε επιβεβλημένη και απαραίτητη.

«Ο νέος Πρόεδρος δεν θα πιστωθεί ή θα χρεωθεί ιδιαίτερα το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών. Είναι συνολικά του κόμματος, του φορέα της δικής μας παράταξης» εκτίμησε.