Την τελευταία 4ετία, η Περιφέρεια Αττικής αναβαθμίστηκε σημαντικά. Μέσα από σκληρή δουλειά, οργανωμένο σχέδιο και στοχοπροσήλωση και παρά την εξαιρετικά δυσμενή συγκυρία της πανδημίας του COVID-19 που ενέσκηψε στη χώρα, καταφέραμε να δημιουργήσουμε την Αττική των πολλών ευκαιριών, των ισχυρών συνεργασιών και των μεγάλων δυνατοτήτων. Αυξάνοντας την απορροφητικότητα των πόρων του ΕΣΠΑ και του ΠΕΠ Αττικής από το 27,3% καταφέραμε να εντάξουμε στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων και να υλοποιήσουμε περισσότερα από 2.000 μικρά και μεγάλα έργα στους 66 Δήμους της Αττικής.

Μέσα σε αυτή την κοσμογονία έργων, πρωτοβουλιών και δράσεων, η Περιφερειακή Ενότητα Νοτίου Τομέα Αθηνών είχε θέση απόλυτου πρωταγωνιστή. Δώσαμε μεγάλη έμφαση στην οδική ασφάλεια, κατασκευάζοντας 2 σύγχρονες πεζογέφυρες επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος και αποκαθιστώντας το οδόστρωμα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, όπως η Λεωφόρος Θησέως και η Λεωφόρος Συγγρού, ενώ ολοκληρώσαμε το έργο ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Δήμο Αλίμου. Χρηματοδοτήσαμε σημαντικά έργα σε εμβληματικούς αθλητικούς χώρους (Δημοτικό Γήπεδο Αγίου Δημητρίου, Δημοτικό Κολυμβητήριο Ν. Σμύρνης), θωρακίσαμε τους Δήμους με σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα (στην Τερψιθέα Γλυφάδας, στην οδό Κανάρη στο Δήμο Αλίμου), ενώ, παράλληλα, θεσπίσαμε Παρατηρητήριο Ρεμάτων. Αποκαταστήσαμε και παραδώσαμε προς χρήση ιστορικά κτίρια και χώρους πολιτισμού (ιστορικό κτίριο Μπιζανίου στο Δήμο Καλλιθέας, Πλατεία Μεταμόρφωσης στο Δήμο Μοσχάτου, Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού «Ελένη Γλύκαντζη – Αρβελέρ») και προέβημεν σε εκτενείς αστικές αναπλάσεις (Ομήρου – Παλαιολόγου στο Δήμο Ν. Σμύρνης, πέριξ του μετρό Αγίου Δημητρίου). Την ίδια στιγμή, με άοκνες προσπάθειες και συστηματική δουλειά καταφέραμε αφενός να ολοκληρώσουμε την Α’ Φάση της εμβληματικής Ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου (έργα υποδομών, οδοποιίας κ.λπ.), ύψους 110.000.000€ και αφετέρου – και κυρίως – να εντάξουμε το σύνολο έργο, δηλαδή Α’ και Β’ Φάση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», με συνολικό προϋπολογισμό 365.400.000€, διασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό τόσο τη χρηματοδότηση και υλοποίηση της Β’ Φάσης, δηλαδή της κατασκευής του Μητροπολιτικού Πάρκου δημόσιας χρήσης, 600 περίπου στρεμμάτων, όσο και την επιστροφή στα ταμεία της Περιφέρειας των 110.000.000€ που απαιτήθηκαν για την ολοκλήρωση της Α’ Φάσης.

Υπό το ανωτέρω πρίσμα, αισθάνομαι δικαιωμένος για όσα κάναμε τα 4 τελευταία χρόνια. Στοίχημά μου να παραμείνει η Νότια Αθήνα πρωταγωνιστής στην Αττική και κατά την επόμενη διοικητική θητεία.