Σε συνεχή επικοινωνία βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων με το Υπουργείο Εξωτερικών από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε ο πόλεμος στο Ισραήλ με τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, μέχρι στιγμής, όλοι είναι ασφαλείς και καλά στην υγεία τους. Πρόκειται για Ελληνορθόδοξους κληρικούς και μοναχούς που στελεχώνουν σήμερα τον Πανάγιο Τάφο και τον Ναό της Αναστάσεως, Αποστολή τους είναι η φύλαξη εετων προσκυνημάτων και η επίβλεψη της τάξης και της ευκοσμίας του χώρου. Είναι ευρύτερα γνωστοί στον χριστιανικό κόσμο αλλά και παγκοσμίως ως Αγιοταφιτική Αδελφότητα, η ύπαρξη και η δράση της οποίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορική πορεία και την διαχρονική παρουσία των προσκυνημάτων και έχει ως επικεφαλής τον εκάστοτε Πατριάρχη Ιεροσολύμων.

Κομβικός είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ρόλος του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στην Ιερουσαλήμμ, Δημήτρη Αγγελοσόπουλου, ο οποίος έχει συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Εξωτερικών, ενημερώνοντας για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.

Παρακάτω τα τηλέφωνα εκτάκτου ανάγκης της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Ισραήλ και του Γενικού Προξενείου Ιεροσολύμων για Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά εδάφη.

Τηλέφωνο εκτάκτου ανάγκης Πρεσβείας της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ
+972544808297

Τηλέφωνο εκτάκτου ανάγκης του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στα Ιεροσόλυμα +972523032253