Με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’ επικοινώνησε νωρίτερα το απόγευμα της Πέμπτης ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας.

Ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών εξέφρασε, εκ μέρους του Υπουργείου Εξωτερικών, τη βαθιά ανησυχία του για την κλιμάκωση της κρίσης στην περιοχή και υπογράμμισε την αμέριστη συμπαράσταση της ελληνικής πολιτείας προς το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Εξωτερικών από την ημέρα που ξέσπασε ο πόλεμος με την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς.

Το ενδιαφέρον της ελληνικής κυβέρνησης για το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Οι συγκρούσεις που λαµβάνουν χώρα στο Ισραήλ έχουν απασχολήσει την ελληνική κυβέρνηση σε ανώτατο επίπεδο. Αυτό αποτυπώθηκε και κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης µε τον Οικουµενικό Πατριάρχη Βαρθολοµαίο στο Μέγαρο Μαξίµου, επ’ αφορµή του ∆ιεθνούς Επιστηµονικού Συνεδρίου για τα 100 χρόνια του περιοδικού «Θεολογία» που διεξήχθη στην Αθήνα. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ανησυχία του για την παρουσία των ορθοδόξων στους Αγίους Τόπους και ενηµέρωσε τον Οικουµενικό Πατριάρχη ότι η κυβέρνηση έχει έρθει σε επαφή µε την ισραηλινή πλευρά για να προστατευθεί η Μονή Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα, η οποία βρίσκεται εν µέσω διασταυρούµενων πυρών.