Τα επίσημα αποτελέσματα των σημερινών αυτοδιοικητικών εκλογών αναμένουν στο στρατηγείο του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, προκειμένου να προχωρήσουν σε επίσημες δηλώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την επόμενη Κυριακή 15/10 φαίνεται πως θα κριθεί η εκλογική μάχη για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης, καθώς ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας δεν φτάνει το 43% που απαιτείται για την εκλογή του από τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών.

Ειδικότερα, όπως δείχνει το exit poll της Interview για την POLITIC, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Στέλιος Αγγελούδης είναι οι υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης, οι οποίοι θα αναμετρηθούν εκ νέου στον δεύτερο γύρο.

Ειδικότερα, η μικρότερη διαφορά μεταξύ τους είναι στις 4 μονάδες (31% – 27%) και η μεγαλύτερη διαφορά είναι στις 12 μονάδες (35% – 23%).

Το ποσοστό του Σπύρου Πέγκα κυμαίνεται από 13% – 16%, του Δρόσου Τσαβλή από 7% – 9% και της Μαρίας Κέκη από 6% – 8%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η καρτέλα που δείχνει πώς κινήθηκαν οι ψηφοφόροι ανά ηλικιακό εύρος.

Οι ηλικίες 17 – 35 ετών επιλέγουν Κωνσταντίνο Ζέρβα, ενώ αντίθετα ο Στέλιος Αγγελούδης κερδίζει τις πιο παραγωγικές ηλικίες 36 – 55 ετών.


Όπως όλα δείχνουν, το χρίσμα της ΝΔ ωφελεί τον Κωνσταντίνο Ζέρβα, ο οποίος  φαίνεται να λαμβάνει το 62,6% των ψηφοφόρων του κόμματος έναντι του 18,6% που ψήφισαν τον Στέλιο Αγγελούδη.

Παρά το γεγονός ότι ο Στέλιος Αγγελούδης δεν έλαβε επίσημη στήριξη, οι ψηφοφόροι των δύο μεγαλύτερων κομμάτων της αντιπολίτευσης στηρίζουν τον επικεφαλής της παράταξης «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη».


Αισιοδοξία στο στρατηγείο του Κωνσταντίνου Ζέρβα

Από νωρίς το απόγευμα, στο εκλογικό κέντρο του Κωνσταντίνου Ζέρβα συγκεντρώθηκαν υποψήφιοι και υποστηρικτές του συνδυασμού «ΝΑΙ στη Θεσσαλονίκη», οι οποίοι εκφράζουν αισιοδοξία για το τελικό αποτέλεσμα, καθώς, όπως λένε, ο προεκλογικός αγώνας τους εξελίχθηκε καλά.

Ο ίδιος ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναμένεται να φτάσει αργότερα στο εκλογικό του κέντρου, μόλις υπάρξουν τα πρώτα ασφαλή επίσημα αποτελέσματα, για να κάνει δηλώσεις.




*Φωτογραφίες: voria.gr