Ο πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών ολοκληρώθηκε και πολλές περιφέρειες και δήμοι «καθάρισαν» από την πρώτη Κυριακή. Μεταξύ των υποψήφιων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων ήταν αρκετοί celebrities.

Με το 2% των Ελλήνων πολιτών να είναι υποψήφιοι στις φετινές αυτοδιοικητικές εκλογές, περιφερειακές και δημοτικές, λογικό και επόμενο ανάμεσα στις λίστες των υποψηφίων να βρεθούν και πρόσωπα ευρύτερα γνωστά. Ετσι, είδαμε αθλητές, τραγουδιστές, ηθοποιούς και celebrities να ζητούν την ψήφο μας στις εκλογές αυτές.

Aυτοδιοικητικές εκλογές: Οι celebrities υποψήφιοι δήμαρχοι

Πέραν των υποψήφιων συμβούλων, υπήρχαν και δύο υποψήφιοι δήμαρχοι που προέρχονται από τον ευρύτερο χώρο της showbiz, ο Χάρης Ρώμας στο Χαλάνδρι με 14,91% και η Μαρίνα Πατούλη με 15,62% στην Πεύκη. Αμφότεροι αποκλείστηκαν από τον δεύτερο γύρο.

Στην Πεύκη, επίσης, ένα αναγνωρίσιμο πρόσωπο ήταν και είναι υποψήφιος δήμαρχος, ο Γρηγόρης Λέων. Με 33,04% περνά στον δεύτερο γύρο.

Aυτοδιοικητικές εκλογές: Οι επώνυμοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και πώς τα πήγαν

Ο Γιώργος Τσαλίκης έλαβε 3.386 ψήφους και βγήκε τρίτος με τον συνδυασμό του Ανδρέα Παχατουρίδη στο Περιστέρι, που εκλέχθηκε από την πρώτη Κυριακή. Προφανώς και εκλέγεται.

Ο ηθοποιός Χάρης Μαυρουδής με 1.377 ψήφους εξελέγη πρώτος δημοτικός σύμβουλος στο Χαλάνδρι, με τον Σίμο Ρούσσο.

Στον Δήμο Αθηναίων εξελέγη 6η η Κατερίνα Γκαγκάκη με 4.027 ψήφους, η οποία εκλέγεται ξανά στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας.

Τη θέση 26 στον Κεντρικό Τομέα κατέλαβε η ηθοποιός Νικολέττα Καρρά, με 1.520 ψήφους.

Στη Γλυφάδα, η Μαίρη Μηλιαρέση θριάμβευσε για ακόμα μια φορά, με 2.409 ψήφους, και εκλέγεται τρίτη ξανά στο δημοτικό συμβούλιο.

Στη θέση 35, επίσης στη Γλυφάδα, βρέθηκε η Αφροδίτη Σκαφίδα με 817 ψήφους, η οποία πήρε το βάπτισμα του πυρός στις αυτοδιοικητικές εκλογές, αν και μάλλον δεν εκλέγεται.

Ποιοι celebrities εκλέγονται περιφερειακοί σύμβουλοι

Ο απόλυτος πρωταθλητής στην Αυτοδιοίκηση είναι ο Θάνος Ασκητής, ο οποίος τερμάτισε πρώτος στον Βόρειο Τομέα με τον συνδυασμό του Νίκου Χαρδαλιά, συγκεντρώνοντας 19.115 ψήφους.

Στο ίδιο ψηφοδέλτιο, στην τρίτη θέση, εκλέγεται για πρώτη φορά περιφερειακή σύμβουλος η Έρρικα Πρεζεράκου, έχοντας συγκεντρώσει 12.250 ψήφους.

Με τον Νίκο Χαρδαλιά στον Δυτικό Τομέα εκλέγεται περιφερειακός σύμβουλος και ο γνωστός από το Survivor Σάκης Κατσούλης, ο οποίος έλαβε 6.209 ψήφους.

Στον Κεντρικό Τομέα Αττικής η αδελφή της Όλγας Κεφαλογιάννη, Χριστίνα, τερμάτισε πρώτη και εκλέγεται με 12.058 ψήφους, ενώ ο αγαπημένος του τηλεοπτικού κοινού Θανάσης Βισκαδουράκης εκλέγεται επίσης -δεύτερος στη σειρά-, με 10.194 ψήφους. Στον Κεντρικό Τομέα εκλέγεται και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Νίκος Σαργκάνης, με 7.352 ψήφους, στην έκτη θέση.

Στον Νότιο Τομέα, επίσης με τον Νίκο Χαρδαλιά, εκλέγονται:

Ο Μανώλης Σφακιανάκης, στην πρώτη θέση με 15.921 ψήφους.

Ο Μιχάλης Ζαμπίδης, στη δεύτερη θέση με 12.681 ψήφους.

Η Βασιλική Μιλλούση, στην τρίτη θέση με 11.611 ψήφους.

Στην τέταρτη θέση είναι η Μπέσσυ Αργυράκη, με 9.511 ψήφους.

Στην έκτη θέση είναι ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, ο οποίος εκλέγεται με 6.210 ψήφους.

Δεν εκλέγονται, ωστόσο, στην 9η και 10η θέση αντίστοιχα, ο Κώστας Σόμμερ με 4.948 ψήφους και η ηθοποιός Μαίρη Βιδάλη, με 3.949 ψήφους.

Τον απόλυτο θρίαμβο, βέβαια, κατέγραψε η Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου, η οποία ήταν υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον Απόστολο Τζιτζικώστα στη Θεσσαλονίκη και σάρωσε -ενδεχομένως και με τις περισσότερες ψήφους στη χώρα- με 24.939 ψήφους.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Μπάνε Πρέλεβιτς με 12.340 ψήφους, στην πέμπτη θέση ο Άγγελος Χαριστέας με 11.038 ψήφους και στην έβδομη εκλόγιμη θέση η παρουσιάστρια Βίκυ Χατζηβασιλείου, με 8.222 ψήφους.