Αύριο θα απαντηθεί το ερώτημα αν τελικά θα οδηγηθεί στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών 2023 η Ρόδος ή θα πιστωθεί τη νίκη ο νυν και υποψήφιος δήμαρχος Αντώνης Καμπουράκης. Σε διαφορετική περίπτωση, στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών 2023 θα κριθεί η εκλογική κούρσα των δύο μονομάχων για τον Δήμο της Ρόδου, ωστόσο τον «τελικό λόγο» θα έχει το πρωτοδικείο της Ρόδου, το οποίο θα λάβει και τη σχετική απόφαση, μετά την επίσημη καταμέτρηση που αναμένεται να γίνει.
Ο νυν και υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, και ο συνυποψήφιός του Αλέξανδρος Κολιάδης κατέφεραν να περάσουν στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών 2023. Ο κ. Καμπουράκης για ελάχιστες ψήφους δεν κατάφερε να συγκεντρώσει ποσοστό 43%, γι' αυτό και το πρωτοδικείο της Ρόδου θα κληθεί να δώσει την οριστική απάντηση. Αν τελικά την επόμενη Κυριακή θα διεκδικήσουν τον Δήμο, οι συμμαχίες και οι συνυποψήφιοι που δεν κατάφεραν να περάσουν την πρώτη Κυριακή θα αποτελέσουν και τον ρυθμιστή του αποτελέσματος για τον Δήμο Ρόδου.

Διαβάστε επίσης: Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Θρίλερ στη Ρόδο - Το Πρωτοδικείο αποφασίζει δεύτερο γύρο ή όχι



Την ίδια ώρα, ο κ. Αντώνης Καμπουράκης με ανάρτησή σου στα social media καταγγέλλει την τοξικότητα που υπήρξε από την πλευρά του κ. Κολιάδη στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023. Συγκεκριμένα ο κ. Καμπουράκης σημειώνει στην ανάρτησή του μεταξύ άλλων ότι «η τοξικότητα έχει ονοματεπώνυμο. Ακούγεται από πολλούς: Στις εκλογές αυτές υπάρχει τοξικότητα. Και πράγματι υπάρχει. Μόνο που ο υπεύθυνος γι' αυτό έχει ονοματεπώνυμο: Αλέξανδρος Κολιάδης».

 Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Ανακοίνωση με αιχμές από τον Αντώνη Καμπουράκη

Ο δήμαρχος Ρόδου και εκ νέου υποψήφιος κ. Αντώνης Καμπουράκης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση σε προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του κ. Καμπουράκη:

Η τοξικότητα έχει ονοματεπώνυμο. Ακούγεται από πολλούς: Στις εκλογές αυτές υπάρχει τοξικότητα. Και πράγματι υπάρχει. Μόνο που ο υπεύθυνος γι' αυτό έχει ονοματεπώνυμο: Αλέξανδρος Κολιάδης.

Αναγκάζομαι να κάνω αυτή την τοποθέτηση από σεβασμό στους συμπολίτες μας, οι οποίοι ήθελαν –και δικαίως– μια πιο ήπια πολιτική αντιπαράθεση. Αυτό εξάλλου εκφράζει και εμένα και το έχω αποδείξει και στο παρελθόν.

Προσωπικά, ήμουν υποψήφιος δήμαρχος και το 2019. Βασικό αντίπαλο είχα έναν εξαιρετικό άνθρωπο, τον Φώτη Χατζηδιάκο. Γιατί τότε δεν είχαν γίνει τα ίδια; Η όποια αντιπαράθεση ήταν καθαρά πολιτική και ο ανταγωνισμός δεν ξέφυγε ποτέ από τα όρια ευπρέπειας. Γιατί και ο Φώτης και εγώ φερθήκαμε ως άνθρωποι που παρά τον ανταγωνισμό τους τιμούν το αξίωμα που διεκδικούν.

Το ίδιο έκανα σε όλη μου τη ζωή απέναντι στους τοπικούς μας άρχοντες, όποιον ρόλο κι αν είχα. Με όλους τους δημάρχους, υποψήφιους δημάρχους, νομάρχες, περιφερειάρχες, κομματικά στελέχη όλων των χώρων, διατηρούσα πάντα άριστες σχέσεις. Με πρώην αντιπάλους μου, όπως ο Στράτος Καρίκης, τελικά συμπορεύτηκα πολύ δημιουργικά.

Έτσι ήμασταν πάντα οι Ροδίτες.

Άνθρωποι με αρχές και αξιοπρέπεια.

Και αυτό δεν πρέπει να αλλάξει.

Αυτά όμως που έχουμε ζήσει τους τελευταίους μήνες είναι πρωτόγνωρα.

Ο Αλέξανδρος Κολιάδης στην προσπάθειά του να γίνει δήμαρχος ξεκίνησε, χωρίς κανένα δισταγμό ή ηθικό φραγμό, να συκοφαντεί τους πάντες και να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά τα πάντα. Ήταν αυτός που τις ημέρες της πυρκαγιάς λειτούργησε σαν πολιτικός κερδοσκόπος πάνω από τις στάχτες. Πατώντας πάνω στην αγωνία και απελπισία του κόσμου τις ώρες εκείνες, συκοφαντούσε τους ανθρώπους του δήμου ως «απόντες» ή «ενόχους» για τη φωτιά, την ώρα που εμείς όλοι παλεύαμε να κρατήσουμε το νησί μας όρθιο. Ήταν αυτός που οργάνωνε συγκεντρώσεις με βρισιές, επεισόδια και τραμπουκισμούς στο κέντρο του νησιού μας, την ώρα επαναλαμβάνω που όλοι εμείς προσπαθούσαμε να διαχειριστούμε μια φυσική καταστροφή και στη συνέχεια να τονώσουμε ξανά τον τουρισμό μας.

Είναι αυτός που έχει επιστρατεύσει μια θλιβερή στρατιά από τρολ του διαδικτύου που σπιλώνουν ανθρώπους, συνειδήσεις και οικογένειες. Εξαπολύουν αδιανόητες προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και συκοφαντίες εναντίον όποιου είναι πολιτικά αντίθετος. Ποιος εκπλήσσεται λοιπόν από τα παρεπόμενα αυτών των συμπεριφορών; Όλη αυτή η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, υπάρχει επειδή κάποιος δηλητηριάζει συστηματικά την τοπική μας κοινωνία και αυτό έχει συνέπειες που πολλές φορές γενικεύονται. Επειδή κάποιος τραυματίζει τον δημόσιο διάλογο επενδύοντας στις προσωπικές επιθέσεις, στη λάσπη και στο ψέμα. Στο ψέμα στο οποίο, όπως ο ίδιος ομολογεί, είναι «επιεικής».

Όμως η Ρόδος μας είναι το διαμάντι της Ελλάδας. Έχει ανθρώπους ευπρεπείς και νοικοκύρηδες. Η τοξικότητα δεν χωράει στο νησί μας. Και ένας άνθρωπος που επενδύει στη χυδαιότητα, δεν μπορεί και δεν αξίζει να αναλάβει τις τύχες αυτού του τόπου. Στον Α’ γύρο των εκλογών, στην κοινωνία μας υψώθηκε ένα τείχος αξιοπρέπειας που για λίγες δεκάδες ψήφους δεν έκρινε οριστικά την εκλογή. Στον δεύτερο γύρο, με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, οι Ροδίτισσες και οι Ροδίτες θα κρατήσουν το νησί μας ψηλά. Κόντρα σε όσους προσπαθούν να το βυθίσουν στον βούρκο. Σε ό,τι με αφορά, διαβεβαιώνω τους πάντες ότι έχω κάνει την αυτοκριτική μου, ότι μπορεί να έχω τις παραξενιές μου και να έχω κάνει τα λάθη μου, όμως ως δήμαρχος θα είμαι πάντα ένας άνθρωπος των συναινέσεων και των συνεργασιών. Και κυρίως, θα πολιτεύομαι πάντα με αγάπη και σεβασμό για τη Ρόδο μας και τους ανθρώπους της.