Για την επόμενη ημέρα των αυτοδιοικητικών εκλογών 2023 μίλησε ο Κώστας Μπακογιάννης, καθώς και για τον σχεδιασμό του για το Δήμο της Αθήνας.

Ειδικότερα, ο Κώστας Μπακογιάννης, υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, μίλησε στο LIVE NEWS και  αναφέρθηκε στο debate με τον συνυποψήφιό του για την δημαρχεία της Αθήνας, Χάρη Δούκα,  που διεξήχθη την Τετάρτη στην ΕΡΤ.

 «Το ήθελα πάρα πολύ αυτό το debate, ήθελα έναν ελεύθερο, πολιτισμένο διάλογο. Οι εκλογές που είχαμε το Σαββατοκύριακο είχαν πολύ υψηλή αποχή και κάτι πρέπει να κάνουμε για αυτό. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να πείσουμε τους πολίτες να έρθουν στην κάλπη, γι’ αυτό ζήτησα το debate, και θέλω να πω ένα ευχαριστώ και στον κ. Δούκα και στη δημόσια τηλεόραση που το κάναμε πραγματικότητα».

Διαβάστε επίσης: Κυριάκος Μητσοτάκης: Βόλτα με τον Κώστα Μπακογιάννη στην Πλατεία Βικτωρίας - Έβγαλαν selfies και συνομίλησαν με κατοίκους (Εικόνες)

Σε σχέση με το φιλικό κλίμα που επικράτησε στο debate και τις προτάσεις του Κώστα Μπακογιάννη προς τον κ. Δούκα να «συμπορευτούν» μαζί, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων είπε πως καταλαβαίνει την έκπληξη γατί έχουμε συνηθίσει στην τοξικότητα της πολιτικής.

 «Εδώ μιλάμε όμως για την πόλη μας και θα πρέπει να υπερβαίνουμε κόμματα και ιδεολογίες. Οι εκλογές είναι την Κυριακή. Τη Δευτέρα θα είμαστε όλοι μαζί στο Δημοτικό Συμβούλιο. Εδώ δεν μιλάμε για τα τρομερά ιδεολογικά ή πολιτικά διλλήματα. Η λακκούβα δεν έχει ιδεολογία, πρέπει να κλείσει».

Κώστας Μπακογιάννης για τις κάμερες στην Αθήνα

Σε σχέση με τη διαφωνία τους στο debate σχετικά με τις κάμερες στην πόλη, ο Κώστας Μπακογιάννης είπε πως σε όλη την Ευρώπη, δήμαρχοι κεντροαριστεροί αλλά και κεντροδεξιοί έχουν τοποθετήσει κάμερες.

 «Η ασφάλεια είναι η βάση όλων μας. Οι κάμερες μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά, δεν μπορούμε να έχουμε έναν αστυνομικό σε κάθε γωνία, το ξέρουμε όλοι αυτό. Το πρώτο είναι οι κάμερες αλλά χρειάζεται και περισσότερη αστυνόμευση. Για μένα είναι σημαντικό πως αποδεσμεύονται αστυνομικοί από τις ασφάλειες των υψηλών προσώπων και βγαίνουν στις γειτονιές. Πρέπει να συνεργαστούν με την δημοτική αστυνομία. Εάν έχουμε μία κατάληψη, τότε μετά από εισαγγελική εντολή, θα επέμβει η αστυνομία και ο Δήμος τη σφραγίζει».


Διαβάστε επίσης: Μπακογιάννης για την καθαριότητα: "Έχει γίνει πρόοδος, η Αθήνα είναι καθαρότερη"

Σε σχέση με το τι θα κάνει εάν δεν επανεκλεγεί, είπε χαρακτηριστικά: «Όπως ολοκληρώνω κάθε μου θητεία έτσι θα ολοκληρώσω και αυτήν».

 «Η επόμενη πενταετία για εμένα είναι στην αυτοδιοίκηση αλλά το 2028 δεν μπορώ να ξέρω πού θα είμαι. Θέλω το πεζοδρόμιο να είναι ασφαλές, να υπάρχουν ευρωπαϊκά, όμορφα πάρκα, φώτα led, σχολεία, νηπιαγωγεία. Όλα αυτά συνθέτουν το πολιτισμό της πόλης μας».