Την ανάγκη να κλείσει ο κύκλος της εσωστρέφειας στον ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα να ανακάμψει επισήμανε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης.

Είπε πως, αν συνεχίσουν την ίδια στάση εκείνοι που αρνήθηκαν να αναλάβουν κάποια θέση, το κόμμα τότε θα υπονομευθεί.

Τόνισε πως οι επιχειρήσεις δεν είναι εχθροί μας.


Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη του Χάρη Μαμουλάκη

Αναφορικά με τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ 

Χ.ΜΑΜΟΥΛΑΚΗΣ: Κάποια στιγμή πρέπει να κλείσει αυτός ο κύκλος εσωστρέφειας. Είναι λογικό να υπάρχει αυτή η σκόνη που έχει σηκωθεί μετά από μια εσωστρεφή διαδικασία και εσωκομματική αλλά νομίζω ότι αυτό που έχει ανάγκη η κοινωνία και η χώρα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ να ανατάξει τις δυνάμεις του, να ασκήσει τα καθήκοντά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με ένα τρόπο δόκιμο και πειστικό.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι συνιστά υπονόμευση η άρνηση κάποιου να αναλάβει μια θέση ευθύνης στο κόμμα

Χ.ΜΑΜΟΥΛΑΚΗΣ: Η αίσθηση μου είναι πως όχι αν όμως παραμείνει αυτή η στάση και πάρει παραλυτικά φαινόμενα τότε ναι. Μέχρι το τέλος του έτους νομίζω ότι είναι ένα κρίσιμο διάστημα που θα κριθούν πολλοί και πολλά. Νομίζω ότι είναι πολυ σημαντικό να αφήσουμε το χρόνο στον Στ. Κασσελάκη να αναπτύξει και να ενισχύσει τις γνώσεις του γύρω από τα ζητήματα αυτά άρα νομίζω ότι η υπομονή είναι μητέρα επιτυχίας εις διπλούν.

Ερωτηθείς αν συμφωνεί με τις τοποθετήσεις του κ. Κασσελάκη στο ΣΕΒ

Χ.ΜΑΜΟΥΛΑΚΗΣ: Ασφαλώς, είναι ένας φρέσκος λόγος, προοδευτικός. Οι επιχειρήσεις δεν είναι εχθροί μας. Δεν γίνεται να μην γνωρίζεις το επιχειρείν ...

Χ.ΜΑΜΟΥΛΑΚΗΣ: Όταν η βάση ενός κόμματος σου λεει με τόσο ευδιάκριτο τρόπο «άλλαξε τα όλα» και γιατί τιμωρηθήκαμε και προειδοποιηθήκαμε το ’19; Γιατί ήταν επιτακτική ανάγκη της κοινωνίας και της βάσης για δομικές αλλαγές οι οποίες δεν συντελέσθηκαν μέχρι χθες

Ερωτηθείς αν θέλουν να αφομοιώσουν ή να συνεργαστούν με το ΠΑΣΟΚ

Χ.ΜΑΜΟΥΛΑΚΗΣ: Υπάρχουν κοινές πολιτικές συνιστάμενες; Άπαξ και υπάρχουν μπορούμε πάνω σε αυτές να εδράσουμε μια ζεύξη, μια κοινή συνισταμένη αν όχι τότε ο κόσμος είναι αυτός που θα κρίνει. Νομίζω ότι οι ευρωεκλογές θα δείξουν πάρα πολλά και για το ΠΑΣΟΚ αλλά και για εμάς στο ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς αν συμφωνεί με την άποψη του κ. Σπίρτζη για κοινή κάθοδο στις ευρωεκλογές με το ΠΑΣΟΚ

Χ.ΜΑΜΟΥΛΑΚΗΣ: Δεν νομίζω ότι είναι τόσο ώριμο στην παρουσία φάση τουλάχιστον έχουμε χρόνο μπροστά μας αλλά αυτή τη στιγμή φαντάζει ότι δεν είναι ώριμες οι συνθήκες για να υπάρχει αυτή η ομογενοποίηση αλλά μπορούμε να μιλάμε με πολιτικούς όρους και μπορούμε να βρούμε και κάποιες κοινές σταθερές συνισταμένες.