Για τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 15/10, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Αλκιβιάδης Στεφανής.

Ειδικότερα, με αφορμή τον δεύτερο γύρο περιφερειακών εκλογών στο Βόρειο Αιγαίο, είπε: «Πηγαίνουμε με πολύ σοβαρότητα να δείξουμε ένα διαφορετικό σχέδιο, ένα διαφορετικό όραμα στους κατοίκους του Βορείου Αιγαίου και εκτιμήσαμε από το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής ότι πείσαμε τους ανθρώπους αυτούς. Πείσαμε για τη σοβαρότητά μας, για το πλάνο μας, για το έργο μας και για τη δυνατότητα να κάνουμε πράγματα».


Αλκιβιάδης Στεφανής: Το αποτέλεσμα που έφερε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δείχνει ότι οι πολίτες δεν είναι ευχαριστημένοι από το έργο

«Σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδος, εκεί που οι πολίτες ήταν ευχαριστημένοι από το έργο των περιφερειαρχών, τους εκλέξανε από την πρώτη εβδομάδα. Το αποτέλεσμα το οποίο έφερε η Περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου δείχνει ότι οι πολίτες δεν είναι ευχαριστημένοι από το έργο. Εκείνο που πρέπει να κρατήσουμε από τις δύο ομιλίες του πρωθυπουργού είναι ότι εμένα δεν με περιγράφει ως άνθρωπο ο οποίος έρχεται από τον κομματικό σωλήνα ή την κομματική δεξαμενή, αλλά ως έναν άνθρωπο ο οποίος έχει στοιχεία αποτελεσματικότητας», πρόσθεσε.

Όσον αφορά τον Κώστα Μουτζούρη, δήλωσε: «Όντως η στάση του κ. Μουτζούρη ξέφευγε κάπως από μια πολιτισμένη, από μια συμπεριφορά υψηλής αισθητικής και ενοχλούσε».

Τέλος, όσον αφορά το ενδεχόμενο αυξημένων μεταναστευτικών ροών από την περιοχή της Παλαιστίνης, σημείωσε: «Σε ό,τι αφορά εμένα, κατανοείτε ότι η στάση μου, η συμπεριφορά μου, η άποψή μου είναι φυλάμε σκληρά τα σύνορά μας. Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν το διαπραγματευόμαστε».