Είναι αυτονόητο ότι θα συνεργαστούμε με όλους για το καλό του τόπου, οι ενισχύσεις στους πληγέντες θα συνεχιστούν χωρίς καθυστέρηση, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης.

Ανέφερε πως η ΝΔ αποτύπωσε μια δυναμική ενώ είπε πως τα αποτελέσματα της κάλπης είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ταχύτητα στην καταβολή των αποζημιώσεων.

Σημείωσε πως μέσα στην ημέρα θα επικοινωνήσει με τον νέο περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα και θα ζητήσει συνάντηση μαζί του.

O Λευτέρης Αυγενάκης μεταξύ άλλων, τόνισε:

Λ.ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: Θέλω να συγχαρώ τους επανεκλεγέντες ή νεοεκλεγέντες δημάρχους και περιφερειάρχες και πέρα από την κομματική τους προέλευση ή την πολιτική τους τοποθέτηση. Είναι αυτονόητο και είναι και θεσμική μας υποχρέωση να συνεργαστούμε χωρίς καμία καθυστέρηση για το καλό του τόπου. Η ΝΔ δήλωσε καθαρά αυτοδιοικητική και αυτό το μετάφρασε με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, με ισχυρότατες οικονομικές ενισχύσεις πράγμα το οποίο θα συνεχιστεί χωρίς καμία καθυστέρηση.

Λ.ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: Η ΝΔ αποτύπωσε μια δυναμική. Ο Κυρ. Μητσοτάκης βρέθηκε από την πρώτη γραμμή ως πρόεδρος του κόμματος, να μιλήσει δυνατά και καθαρά και να στηρίξει όπως όφειλε να κάνει ο κάθε πρόεδρος της ΝΔ, τους υποψηφίους περιφερειάρχες που επέλεξε ως ικανότερους μπράβο του και όχι μεμψιμοιρίες και μισόλογα.

Λ.ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: Δεδομένων των εκλογών της Κυριακής τα αποτελέσματα της κάλπης είναι ευνόητο ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ταχύτητα και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που εξαγγείλαμε. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένα γιατί οι αρμοδιότητες στην Περιφέρεια είναι πολλές. Υπάρχουν αρμοδιότητες και ζητήματα που εκ των πραγμάτων πρέπει να γίνουν με τη συνεργασία της διοικήσεως της περιφέρειας άρα μια ομάδα δηλαδή δήμαρχοι, περιφερειάρχες αλλά και την κεντρική κυβέρνηση που έχει μπει σε ένα ταχύτατο ρυθμό όλο αυτό το διάστημα πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται. Ένας κρίκος αυτή τη στιγμή αλλαζει εκ των πραγμάτων δημιπουρειται μια αναστάτωση για αυτό το λόγο εγώ έθεσα τα πράγματα όπως ακριβώς έχουν γιατί ένας να αλλάξει μέχρι να βρεθεί ο βηματισμός... Παρόλα αυτά σε ότι με αφορά, αυτό το έχω δηλώσει σε όλους τους τόνους όχι μόνο εγώ και ο κ. Μαρινάκης που κατηγορήθηκε και ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Πρωθυπουργός το είπε δεκάδες φορές ότι την επόμενη μέρα συνεργαζόμαστε με τους πάντες.

Λ.ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: Μέσα στην ημέρα θα επικοινωνήσω με τον κ.Κουρέτα με τον οποίο γνωρίζομαι θα του ζητήσω να συναντηθούμε, να του εξηγήσω τα πάντα που αφορούν και την περιφέρεια γιατί αυτο το τρίμηνο μέχρις ότου αναλάβει επίσημα δεν πρέπει να πάει χαμένο. Δεν πρέπει να χάσουμε ούτε ημέρα.

ΔΗΜ: Ο κ. Κουρέτας θα έχει δίπλα του την κυβέρνηση;

Λ.ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: Αυτονόητο είναι. Συνεργαζόμαστε με τον κ. Κουρέτα διότι είναι θεσμικός, είναι εκλεγμένος, σεβόμαστε την ετυμηγορία των Θεσσαλών αλλά συν τοις άλλοις και ο κ. Κουρέτας και οι επανεκλεγέντες δήμαρχοι αλλά και η κυβερνηση στηρίζουμε τους πολίτες που έχουν πληγεί στη Θεσσαλία.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα ήταν καλύτερο να μην είχε προβεί στη δήλωση που έκανε

Λ.ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: Γιατί επειδή λεω την αλήθεια! Όσοι κριτικάρουν με περισσή ευκολία να ενημερώνονται συνολικά για την τοποθέτηση και να μην απομονώνουν μια πρόταση.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα που θέλουν να έχει ενοχληθεί ο Πρωθυπουργός από την δήλωσή του και την πρόθεσή του να τον διώξει από την κυβέρνηση

Λ.ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: Καθόλου (δεν έχω εισπράξει ένα τέτοιο κλίμα) το αντίθετο θα έλεγα γιατί ξέρει πολύ καλά ότι η δουλειά που έχουμε κάνει σε ελάχιστες ημέρες είναι απίστευτα μεγάλη και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε γιατί αυτή είναι η εντολή που έχουμε λάβει από τους πολίτες της χώρας τρεις μήνες πριν.