Για την επόμενη μέρα στη Θεσσαλονίκη έπειτα από τη νίκη του στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στην πόλη, μίλησε ο Στέλιος Αγγελούδης.

Αρχικά μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN ο Στέλιος Αγγελούδης αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους οι πολίτες της συμπρωτεύουσας τον εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους: «Νομίζω πως οι πολίτες , θέλουν μια γρήγορη και αποτελεσματική λύση στα θέματα της καθημερινότητας και ένα προσβάσιμο δημαρχείο, με υπηρεσίες και τη δημοτική Αρχή να είναι κοντά τους. Αυτά τα στοιχεία ήταν νομίζω που μέτρησαν για να κάνουν αυτή την επιλογή».

Για αν τοποθετείται κάπου «πολιτικά» η επικράτησή του έναντι του Κωνσταντίνου Ζέρβα ανέφερε τα εξής: «Αντιλαμβάνομαι την πολιτική συζήτηση που έχει ανοίξει εδώ και καιρό. Υπήρξε μια επίλογη που κράτησα ως ''κόρη οφθαλμού''. Έπρεπε να απευθυθνώ στον κόσμο με μια ρητή και ξεκάθαρη θέση που έλεγε ότι αυτό το σχήμα δεν θέλει να ''χρεωθεί'' πουθενά. Με αυτό τον τρόπο η Θεσσαλονική μπορεί να απελευθερωθεί από κάποια ''δεσμά' που κρατούν χαμηλά τις διεκδηκιτικές πτήσεις της πόλης». 

«Είχα πει ότι υπάρχουν εμβληματικά στελέχη της ΝΔ που ήρθαν, υπάρχουν πάρα πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ από τον κ. Μπουτάρη, στελέχη από την παράταξη της κυρία Νοτοπούλου. Αυτό έπρεπε να αποτυπωθεί κάτω από μια ανεξάρτητη κίνηση», πρόσθεσε. 

Στη συνέχεια μίλησε για τις σχέσεις του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο: «Η σχέση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο έλκει την καταγωγή της από το πανεπιστήμιο. Είναι δεδομένη και δεν νομίζω ότι αμφισβητείται. Δεν νομίζω ότι έχει κάποια σχέση με το σχέδιο για την επόμενη μέρα του Δήμου».

Όσο για τις πρώτες παρεμβάσεις που θα γίνουν στην πόλη από το 2024, ο κ. Αγγελούδης δήλωσε ότι προταιρετότητα δίνεται στην καθαριότητα, την προσβασιμότητα αλλά και τη βελτίωση της γενικότερης εικόνας της πόλης: «Να γίνει αποτελεσματική παρέμβαση στο θέμα των απορριμάτων και του δημόσιου χώρου. Έχουμε 1000 τμ πεζοδρομίων που θέλουν αλλαγή, να δούμε την προσβασιμότητα των δρόμων και να δούμε τους ανοιχτούς δημόσιους χώρους».

«Θέλω να κάνω δουλειά και όχι την πολιτική», ανέφερε χαρακτηρικτικά σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Στέλιος Αγγελούδης.

Διαβάστε ακόμα: Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Άνετη νίκη Αγγελούδη στη Θεσσαλονίκη με σχεδόν 70% - «Αλλάξαμε σελίδα, γράφουμε ιστορία»

Στέλιος Αγγελούδης: Περίμενα ότι θα κερδίσουμε, αλλά όχι με τέτοιο εύρος

«Περίμενα λόγω του κλίματος που έπαιρνα από τους συμπολίτες μου ότι θα κερδίσουμε, δεν περίμενα όμως τέτοιο εύρος», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Απαντώντας στο ερώτημα «γιατί εκλέχθηκε δήμαρχος Θεσσαλονίκης» εκτίμησε πως, «η ψήφος ήταν διεκδίκησης επίλυσης των θεμάτων της καθημερινότητας, που εδώ είναι σε δύσκολο επίπεδο και ο κόσμος ήθελε να μας δώσει τη δυνατότητα να λύσουμε τα προβλήματα. Το δεύτερο έχει να κάνει με την προσβασιμότητα των ανθρώπων με τη δημοτική Αρχή, τον δήμαρχο. Όχι κάποιον που βλέπει τη δημοτική αρχή σαν ένα σκαλοπάτι προς κάτι άλλο, αλλά κάποιον που είναι στο δρόμο μαζί τους».

«Η ανεξάρτητη υποψηφιότητα λειτούργησε. Όχι μόνο είμαι ανεξάρτητος, αλλά διεκδίκησα την ανεξαρτησία μου με κάθε τρόπο», απάντησε σχετικά με την κομματική ταυτότητα της υποψηφιότητας και εκλογής του στον δήμο Θεσσαλονίκης και συμπλήρωσε: «Έχω τη γνώμη ότι στο ψηφοδέλτιό μας συμμετείχαν και πρόσωπα της ΝΔ. Αλλά η Θεσσαλονίκη έχει την παράδοση να αντιδρά σε κάθε τρόπο χρίσματος, από όπου και αν προέρχεται».

Για το μετρό Θεσσαλονίκης σχολίασε πως, «έχει δρομολογηθεί για το τέλος της επόμενης χρονιάς».

Διαβεβαίωσε πως τον πήρε ένα «τυπικό τηλέφωνο για συγχαρητήρια» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και είπε πως του τηλεφώνησε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης. 

Ερωτηθείς για το γήπεδο του ΠΑΟΚ και την ανακατασκευή του είπε πως, «όταν αποφασιστεί από τον Σύλλογο, θα πρέπει όλοι να τρέξουμε».

«Ο δήμος της Θεσσαλονίκης πρέπει να είναι μητροπολιτικός δήμαρχος, αυτό θα πρέπει να το δούμε με την κεντρική διοίκηση, αλλά και με τους δημάρχους των περιαστικών δήμων, όπου υπάρχουν εξαιρετικά στελέχη», απάντησε σε ερώτημα σχετικά με το όραμά του στον ίδιο τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Ποιος είναι ο Στέλιος Αγγελούδης

Ο Στέλιος Αγγελούδης γεννήθηκε στην Άνω Πόλη, στην οποία κατοικεί ακόμη. Είναι παντρεμένος με τη Βίκυ Τσομάκου και έχει δύο παιδιά, την Ελίνα και τον Κωνσταντίνο.

Σπούδασε Νομική. Υπηρέτησε ως νομικός σύμβουλος στην ΕΡΤ3, ενώ διετέλεσε Ειδικός Γραμματέας Αθλητισμού Μακεδονίας – Θράκης του Υπουργείου Πολιτισμού και Γενικός Γραμματέας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Από τις θέσεις αυτές έδρασε για τη δημιουργία αθλητικών υποδομών, όπως το Ποσειδώνιο και το αθλητικό και πολιτιστικό κέντρο για Άτομα με Αναπηρία, το ΚΑΠΠΑ.

Το νομοθετικό πλαίσιο για το ηλεκτρονικό εμπόριο και τη μεταφορά της Λαχαναγοράς από το κέντρο της Θεσσαλονίκης στο χώρο που είναι σήμερα.

Επί δέκα χρόνια ήταν πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδας, ενώ από το 2001 συμμετείχε στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, της οποίας είναι εκτελεστικός αντιπρόεδρος.

Το 2010 ανέλαβε τα καθήκοντα του Πρόεδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης. Με την ολοκλήρωση της θητείας του στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, επέστρεψε στα δικηγορικά μου καθήκοντα, όπως και σε αυτά στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, βάζοντας στη συνέχεια υποψηφιότητα για τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Το 2015 αποχώρησε από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΘ ενώ το 2016 ως ήταν Εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.