Την αρωγή του συζύγου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, Τάιλερ Μακμπέθ ζήτησε σήμερα η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ,  Ματίνα Παγώνη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha, καλώντας τον μάλιστα να ενταχθεί στο ΕΣΥ.

Αφορμή στάθηκε η επίσκεψη που είχε κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης (συνοδευόμενος από τον Τάιλερ Μακμπέθ) στον Ευαγγελισμό και οι αναφορές του στις συνθήκες υποστελέχωσης και υπολειτουργίας του ιδρύματος, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ είπε ανοιχτά στον σύντροφο του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ να «έρθει να βοηθήσει» με τη δυσχερή κατάσταση στις ΜΕΘ.

Η "ανοιχτή πρόσκληση" στον Τάιλερ και οι ελλείψεις προσωπικού

 «Οι παρατηρήσεις είναι ευπρόσδεκτες, δεν τον γνωρίζω προσωπικά τον κ. Τάιλερ, έχω ακούσει ότι είναι ένας νοσηλευτής εκπαιδευμένος σε μονάδες Εντατικής Θεραπείας και λέγεται ότι είναι ένας πολύ καλός νοσηλευτής. Εμείς λοιπόν στην Ελλάδα, έχουμε ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού και ιατρικού, γίνονται μεγάλες προσπάθειες για να γίνονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού», ανέφερε η Ματίνα Παγώνη.

«Έχουμε πετύχει αυτή τη στιγμή σε κάποιες μονάδες, ας πούμε στον Ευαγγελισμό να είναι τα ποσοστά στους 2,8 νοσηλευτές ανά ασθενή. Όμως υπάρχουν άλλα νοσοκομεία που έχουν πολύ λιγότερους, 0,33 νοσηλευτές ανά ασθενή. Εμείς στο Γεννηματάς είμαστε σε ένα επίπεδο 2,2 νοσηλευτών για κάθε ασθενή», ανέφερε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, παρατηρώντας πως αν και τα πράγματα δεν είναι ιδανικά, οι προσπάθειες των υγειονομικών δεν παύουν.

Δεν ξέρω αν το γνωρίζει ο κ. Τάιλερ αλλά στην Ευρώπη και στην Αμερική έχουν και εκεί προβλήματα με τις ελλειψεις προσωπικού

«Δεν ξέρω αν το γνωρίζει ο κ. Τάιλερ, αλλά και στην Ευρώπη και στην Αμερική έχουν και εκεί πρόβλημα ιατρικού προσωπικού και δεν έχουν όλες οι μονάδες τους τέσσερις νοσηλευτές πάνω από κάθε ασθενή, δεν το έχει πληροφορηθεί. Προφανώς στο νοσοκομείο που ήταν τα πράγματα ήταν άριστα», σχολίασε η κα Παγώνη.

 «Εμείς λοιπόν επειδή δεν υπάρχουν κόμματα και παρατάξεις στην υγεία, οποιοσδήποτε έρχεται στην Ελλάδα να έρθει να μας βοηθήσει, εμείς εδώ είμαστε», ανάφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.