«Ο κ. Ράμμος έχει την πλήρη ευθύνη αυτών που λέει. (…) Θεωρώ όμως ότι εμείς ως πολιτικό σύστημα πρέπει να δούμε το τι γίνεται με τη συγκεκριμένη περίπτωση και όχι να παριστάνουμε ότι δεν βλέπουμε τον ελέφαντα στο δωμάτιο» ανέφερε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις νεότερες εξελίξεις με την υπόθεση των υποκλοπών.

«Υπάρχει από πλευράς Νέας Δημοκρατίας μια λυσσαλέα προσπάθεια να απονομιμοποιηθεί η έρευνα για τις υποκλοπές. Για εμάς παραμένει κεφαλαιώδες ζήτημα του κράτους δικαίου» συνέχισε ο κ. Ξανθόπουλος, ενώ ερωτηθείς αν θα πρέπει ο κ. Ράμμος να καταθέσει συγκεκριμένα στοιχεία για όσα κατήγγειλε στην επιτροπή LIBE, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως είναι κάτι που θα το δει ο ίδιος ο κ. Ράμμος και ενδεχομένως σε μια επόμενη φάση, εφόσον κληθεί αρμοδίως να το κάνει.

“Πόρισμα που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης”

«Υπάρχει μία σειρά γεγονότων είτε είναι η παρουσία του κ. Ράμμου στο Ευρωκοινοβούλιο και τα όσα κατέθεσε ο κ. Ράμμος εκεί είτε είναι η αφαίρεση της δικογραφίας από την Εισαγγελία και τρίτο, η κλήση σε προκαταρκτική εξέταση των μελών της ΑΔΑΕ γιατί έκαναν τη δουλειά τους. Είναι δηλαδή σειρά θεμάτων τα οποία ξαναφέρνουν το ζήτημα των υποκλοπών στο προσκήνιο. Θέλω να πω κάτι που κατά την άποψή μου είναι αναντίρρητο και δυστυχώς η κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της. Έχουμε ένα πόρισμα της κατά το Σύνταγμα αρμόδιας αρχής, που είναι η ΑΔΑΕ, η οποία μίλησε για υποκλοπές και κατέδειξε και το Μέγαρο Μαξίμου κατά πάσα πιθανότητα ως υπεύθυνο. Αυτό το πόρισμα της ΑΔΑΕ είναι πόρισμα που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Υπάρχουν κωδικοί ανωτάτων αξιωματικών του στρατεύματος, είτε υπουργών οι οποίοι παρακολουθούνταν. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα να είχε υπάρξει ψήγμα τέτοιου σκανδάλου η κυβέρνηση θα είχε παραιτηθεί. Εδώ ο κύριος Μητσοτάκης πήρε 41% και συνεχίζει σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

(…) Το λέω γιατί ακριβώς είναι τόσο σοβαρά τα προβλήματα της επιβίωσης της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών και από την πλευρά μας η ευθύνη ότι δεν αναδείξαμε μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση, ώστε αυτό που είναι μείζον ζήτημα δημοκρατίας και κράτος δικαίου δεν αξιολογήθηκε όπως θα έπρεπε κατά την άποψή μας» συμπλήρωσε ο κ. Ξανθόπουλος.

“Να αντιπαρατεθούμε ιδεολογικά”

Όσο αφορά στο ζήτημα των διαγραφών των τριών στελεχών και σχετικά με το ενδεχόμενο να «παγώσουν», ο κ. Ξανθόπουλος σημείωσε «είναι ένα ζήτημα το οποίο μας έχει τραυματίσει, δεν έχουμε συνηθίσει εμείς στην ανανεωτική Αριστερά σε διαγραφές». Ως προ το τυπικό μέρος, επισήμανε ότι το θέμα εκκρεμεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας και ως νομικός ο ίδιος, τόνισε πως δεν θέλει να προκαταλάβει τίποτα. Για να μη θεωρήσετε όμως ότι υπεκφεύγω, οτιδήποτε συμβάλλει στην εκτόνωση της έντασης και της αντιπαράθεσης είναι χρήσιμο. Με αυτή την έννοια λοιπόν, θεωρώ ότι πρέπει να μιλήσουμε πολιτικά, να αντιπαρατεθούμε ιδεολογικά με πολιτικά επιχειρήματα και να δούμε το τι θα κάνουμε. Διοικητικά μέτρα δεν έχουν ρυθμίσει, δεν έχουν λύσει ποτέ ιδεολογικές και πολιτικές διαφωνίες» είπε καταλήγοντας ο κ. Ξανθόπουλος.