Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνάντηση που θα έχει σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, καθώς πέρα από τα ακραιφνώς πολιτικά θέματα οι δύο άνδρες αναμένεται να συζητήσουν και το ζήτημα των υποκλοπών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε νωρίτερα θα έχει συναντηθεί με τους προέδρους της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών και της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Χρήστο Ράμμο και Κωνσταντίνο Μενουδάκο γι’ αυτό το θέμα.

Οι υποκλοπές ψηλά στην ατζέντα της συνάντησης Κασσελάκη - Ανδρουλάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στέφανος Κασσελάκης θα ενημερώσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ για τα όσα είπε σχετικά με το θέμα των υποκλοπών στον πρωθυπουργό. Αναμένεται μάλιστα να του πει ότι κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του παρέδωσε ένα έγγραφο- γνωμοδότηση στην οποία αναφέρεται ότι για την συγκεκριμένη υπόθεση δεν υπάρχει η επίκληση του απορρήτου για τους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Οι δυο άνδρες αναμένεται να αναφερθούν σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας και φυσικά στα όσα συμβαίνουν στην Μέση Ανατολή.

Η εκδήλωση των «53»

Το απόγευμα εν τω μεταξύ η εφημερίδα “Εποχή” - η οποία εκφράζει τις απόψεις των “53” μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ - διοργανώνει εκδήλωση με θέμα “H ανανεωτική και Ριζοσπαστική Αριστερά απέναντι στις προκλήσεις των καιρών”.  Η εκδήλωση αυτή που γίνεται παραμονές της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής θα δώσει μία πρόγευση για το πως θα κινηθούν τα στελέχη αυτά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ενώ αναμένεται να κατατεθεί και το στίγμα τους σχετικά με το εάν προτίθενται να φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Ανάμεσα τους είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Αντώνης Τζανακόπουλος και η Σία Αναγνωστόπουλου. Στις τοποθετήσεις τους τα στελέχη αυτά αναμένεται να αναφερθούν στο νέο πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας κριτική από τα αριστερά  στην νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ  θα τοποθετηθούν κατα των διαγραφών που έχει εξαγγείλει ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος άλλωστε έχει ήδη προειδοποιήσει τα “όργανα” ότι “ενότητα με διαγραφές δεν υπάρχει” και έχει ξεκαθαρίσει ότι “θα τεστάρουμε τα περιθώρια να παραμείνουμε μειοψηφία με γνώμη και θέσεις”.

Διαβάστε ακόμα: ΣΥΡΙΖΑ: Διεργασίες για να "μεταφερθούν" οι διαγραφές των "4" τον Δεκέμβριο - Συζητείται και λύση "έκπληξη" από Κασσελάκη

Οι διαγραφές στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο Σαββατοκύριακο και ο Σκουρλέτης

Εν τω μεταξύ παρασκηνιακά συνεχίζονται οι επαφές για την ΚΕ που θα γίνει το επόμενο Σαββατοκύριακο και που μεταξύ άλλων αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα των διαγραφών του Στέφανου Τζουμάκα και των στελεχών της “Ομπρέλας” Δημήτρη Βίτσα, Πάνου Σκουρλέτη, Νίκου Φίλη. Από την πλευρά της εσωκομματικής “αντιπολίτευσης” υπάρχει η βεβαιότητα ότι “το θέμα των διαγραφών πάει πίσω”, δηλαδή είτε στην επόμενη συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής τον Δεκέμβριο ή και ακόμα πιο πίσω, με τελικό στόχο “να μη γίνουν ποτέ”.

Φυσικά ακόμα και στελέχη της Ομπρέλας παραδέχονται ότι οι κινήσεις του Πάνου Σκουρλέτη να μιλήσει δημοσίως για “παράκεντρα γύρω από τον Τσίπρα” και για “αρθρογράφους που ήταν υπεύθυνοι 50 λογαριασμών των social media του πρώην προέδρο του ΣΥΡΙΖΑ τίναξε στον αέρα την όποια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι. Δεν είναι άλλωστε λίγοι εκείνοι που ξεχωρίζουν την υπόθεση Σκουρλέτη από των υπολοίπων λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να πηγαίνει το κόμμα του στην δικαιοσύνη και παράλληλα να παραμείνει μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.