Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, αντέδρασε έντονα στην περιγραφή «μπασκετμπολίστας-υπουργός» που χρησιμοποίησε ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μπάμπης Παπαδημητρίου το πρωί της Παρασκευής.

Ο Βασίλης Κικίλιας χαρακτήρισε αυτήν την περιγραφή ως «υποτιμητική και προσβλητική» από τον Μπάμπη Παπαδημητρίου, τον οποίο αποκάλεσε «βουλευτή για ένα φεγγάρι και σχολιαστή του ραδιοφώνου» και εξήγησε:

«Είμαι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και γιατρός ορθοπεδικός. Υπήρξα αθλητής της Εθνικής ομάδας και πολλά χρόνια επαγγελματίας μπασκετμπολίστας. Έχω φορέσει τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας με τιμή. Δεν θεωρώ ότι είναι καθόλου υποτιμητικό να είναι κάποιος αθλητής και να κολλάει ένσημα έναντι σε άλλους που δεν έχουν κολλήσει ένσημα ποτέ στη ζωή τους».

Συνεχίζοντας ο κ. Κικιλίας είπε για τον Μπάμπη Παπαδημητρίου ότι «προσβάλλει όλη την αθλητική οικογένεια, αυτή που κάθε τυχάρπαστος πολιτικός και δημοσιογράφος τρέχει να πάρει ένα αυτόγραφο και μια φωτογραφία κάθε φορά που κάποιο από αυτά τα παιδιά σε ομαδικό ή ατομικό επίπεδο φέρνουν κάποια επιτυχία».

«Θα τον συμβούλευα να είναι πιο προσεκτικός πώς μιλάει για τους ανθρώπους αυτούς πους αποτελούν κομμάτι της νέας γενιάς, αυτούς που ζητάμε να επιστρέψουν από το εξωτερικό με το brain gain, αυτούς που τους ζητάμε να ψηφίσουν. Λόγω τέτοιων συμπεριφορών και νοοτροπίας αυτά τα νέα παιδιά μάς αποστρέφονται και λένε "όλοι ίδιοι είστε"», κατέληξε ο Βασίλης Κικίλιας.