Αμετακίνητος στον ισχυρισμό του ότι δέχτηκε επίθεση από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια είναι ο δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής της ΝΔ, Μπάμπης Παπαδημητρίου, ο οποίος με νέες δηλώσεις του αναφέρθηκε και πάλι στην νέα κόντρα που ξέσπασε μεταξύ των δύο ανδρών, κάνοντας λόγο μάλιστα αυτή τη φορά για bullying που δέχθηκε από τον υπουργό.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ Μπάμπης Παπαδημητρίου και Βασίλης Κικίλιας ήρθαν σε έντονη αντιπαράθεση όταν ο πρώτος μίλησε για «μπασκετμπολίστα υπουργό» με τον Βασίλη Κικίλια να παρεμβαίνει υπερασπιζόμενος την θέση του. Λίγο αργότερα η κόντρα τους μεταφέρθηκε στο διαδίκτυο συνεχίζοντας διαδικτυακά το beef μεταξύ τους, ενώ πριν από λίγο ο κ. Παπαδημητρίου μιλώντας στο ONE Channel, αναφέρθηκε και πάλι στον Βασίλη Κικίλια. Ο  δημοσιογράφος περιέγραψε όσα συνέβησαν στο στούντιο του ΣΚΑΙ, στο διάλειμμα της τηλεοπτικής εκπομπής «Σήμερα» και αφότου εκείνος είχε χρησιμοποιήσει τη φράση «μπασκετμπολίστας υπουργός», η οποία φαίνεται ότι ενόχλησε τον κ. Κικίλια. «Δέχτηκα επίθεση από τον Κικίλια, ένιωσα τον κίνδυνο, τη βία» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, κάνοντας λόγο για «καθαρό, ξεκάθαρο bullying». 

Παπαδημητρίου: «Δέχθηκα επίθεση από τον Κικίλια – Ένιωσα τον κίνδυνο»

«Αν δεν έλεγα τίποτα, θα ήταν σαν να το θάβω» εξήγησε σε άλλο σημείο, αναφορικά με την επιλογή του να αποκαλύψει, μέσω Facebook, το επεισόδιο που είχε με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, πίσω από τις κάμερες. Τόνισε ότι δεν χρησιμοποίησε το «μπασκετμπολίστας» υποτιμητικά, αλλά κυριολεκτικά, καθώς είναι γνωστή η αθλητική καριέρα του κ. Κικίλια και ότι ήθελε να του δώσει «πάσα» για σχόλιο, επειδή προηγουμένως στον «αέρα» γινόταν συζήτηση για το δείπνο του Στέφανου Κασσελάκη με τον μπασκετμπολίστα Νίκο Παππά, χθες το βράδυ, στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου είπε ότι ο υπουργός βρισκόταν μέσα στο στούντιο και άκουγε τη συζήτηση και πως, όταν έγινε το διάλειμμα, σηκώθηκε και πήγε καταπάνω του, ζητώντας του, σε έντονο ύφος, να μην σχολιάζει τους αθλητές. Σύμφωνα πάντα με την εκδοχή Παπαδημητρίου, ο υπουργός, εμφανώς οργισμένος, του είπε ότι είναι ένα «τίποτα» και τον χαρακτήρισε «αποτυχημένο» όσον αφορά στην κοινοβουλευτική του θητεία. Τότε παρενέβη ο Δημήτρης Οικονόμου και τους απομάκρυνε, ωστόσο ο Βασίλης Κικίλιας επανήλθε, την ώρα που ο Παπαδημητρίου αποχωρούσε. «Ήταν όρθιος πάνω μου, είναι και ψηλός, ένιωσα βία» υποστήριξε, λέγοντας ότι και πάλι μπήκε ανάμεσά τους ο Δημήτρης Οικονόμου, αποτρέποντας τα χειρότερα. 

Διαβάστε επίσης: Άγρια κόντρα Κικίλια - Παπαδημητρίου: "Πίσω από τις κάμερες ο Κικίλιας με απείλησε και μ' έβρισε" - "Είσαι δειλός και ψεύτης", απαντά ο υπουργός

Προχωρώντας, μάλιστα, έτι περαιτέρω, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ αναρωτήθηκε «αν μπορεί να συμπεριφέρεται και αν νιώθει την εντάξει να συμπεριφέρεται έτσι ένας υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη», λέγοντας μάλιστα ότι ο πρωθυπουργός «θα κάνει ό,τι νομίζει» (σ.σ. μία έμμεση παραίνεση σε απομάκρυνση του κ. Κικίλια από την κυβέρνηση).

Το χρονικό της αντιπαράθεσης

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα σήμερα, ο κ. Κικίλιας επιτέθηκε, από τον «αέρα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, στον κ. Παπαδημητρίου, ο οποίος, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα», αναφέρθηκε υποτιμητικά σε βάρος του, χαρακτηρίζοντάς τον «μπασκετμπολίστα υπουργό».


Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας ήταν ωστόσο καλεσμένος αμέσως μετά τον κ. Παπαδημητρίου κι έτσι, όταν η εκπομπή επέστρεψε στον τηλεοπτικό «αέρα», «εισέβαλε» στο στούντιο και απάντησε στον δημοσιογράφο, αναφέροντας, μεταξύ άλλων: «Είμαι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και γιατρός ορθοπεδικός. Υπήρξα αθλητής της εθνικής ομάδας και πολλά χρόνια επαγγελματίας μπασκετμπολίστας. Έχω φορέσει την φανέλα της Εθνικής Ελλάδας με τιμή. Δεν θεωρώ ότι είναι καθόλου υποτιμητικό να είναι κάποιος αθλητής και να κολλάει ένσημα έναντι σε άλλους που δεν έχουν κολλήσει ένσημα ποτέ στη ζωή τους».


Πλέον, και σύμφωνα με όσα έγραψε στο Facebook ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, φαίνεται ότι στο τηλεοπτικά διάλειμμα και όσο οι τηλεθεατές παρακολουθούσαν διαφημίσεις, στο στούντιο του ΣΚΑΙ απειλήθηκε... σύρραξη ανάμεσα στους δύο πρωταγωνιστές. Όπως υποστηρίζει, ο κ. Κικίλιας τον έβρισε και κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος του, με τους ψυχραιμότερους να παρεμβαίνουν και ν' αποτρέπουν τα χειρότερα.

Έγραψε σχετικά:

Υπήρξα, σήμερα το πρωί, πίσω από τις κάμερες, θύμα απειλών, ύβρεων και σωματικής σκοπούμενης βίας από τον Βασίλη Κικίλια.

Με αφορμή σχόλιό μου για την εκμετάλλευση, που συστηματικά κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προβεβλημένων και συμπαθών προσωπικοτήτων, στη συγκεκριμένη περίπτωση του εξαιρετικού μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά, ο παρών στο στούντιο υπουργός -μπασκετμπολίστας στα νιάτα του-, όταν έπεσαν οι διαφημίσεις, εκτός αέρα δηλαδή, κατευθύνθηκε προς το μέρος των δημοσιογράφων με άγριες διαθέσεις.

Αμέσως και σε απειλητικό τόνο, με κατηγόρησε ότι προσβάλω τους αθλητές και μου ζήτησε να μη τους πιάνω στο στόμα μου. «Κάτι παρεξήγησες» του είπα «και λυπάμαι γι αυτό». Συνέχισε όμως: «Τι είσαι; Ενα τίποτα» και άλλα ακατανόητα φώναζε ενόσω όλοι οι παριστάμενοι προσπαθούσαν να τον ηρεμήσουν.

Δεν σταμάτησε εκεί. Κινήθηκε προς το μέρος μου επιθετικά, αναγκάζοντας συνάδελφο δημοσιογράφο να σπεύσει ανάμεσά μας για να εμποδίσει αυτό που όλοι φοβήθηκαν.

Τίποτε δεν ήταν αρκετό για να συγκρατήσει τον μαινόμενο υπουργό "Προστασίας". Οταν οι κάμερες άνοιξαν και πάλι, μόνος πλέον στο στούντιο, έκανε μια βαρύγδουπη δήλωση (την οποία φρόντισε να διανείμει εντός δεκαλέπτου), όπου με χαρακτηρίζει «τυχάρπαστο πολιτικό και δημοσιογράφο, που τρέχει να πάρει αυτόγραφο και μια φωτογραφία με κάποιο από αυτά τα παιδιά» και ταυτόχρονα με ύβρισε λέγοντας πως είμαι σαν κι αυτούς που «δεν έχουν κολλήσει ένσημα ποτέ στη ζωή τους».

Πρόκειται για απαράδεκτη, αναίτια, βίαιη και προσβλητική συμπεριφορά. Ένας υπουργός που υβρίζει δημοσιογράφο, για να παραλείψω τα υπόλοιπα, δεν μπορεί να περνά απαρατήρητο. Είναι καθήκον και δικαίωμά μου να σχολιάζω ελεύθερα και είναι δική του η επιλογή να κρύβεται πίσω από τη διαστρέβλωση των πραγματικών γεγονότων.

Δεν καταλαβαίνω τι προσβλητικό υπάρχει επειδή είπα ότι είναι κι αυτός μπασκετμπολίστας;

Ισως τελικά έπρεπε να έχω χάσει την ψυχραιμία μου, οπότε εγώ μεν θα είχα φάει καμία κι εκείνος, υποθέτω, το υπουργικό του κεφάλι. Ας κάνει τη σοβαρή δουλειά που του ανάθεσε ο Πρωθυπουργός κι ας μάθει να σέβεται τους άλλους...

Κικίλιας: Δειλία και ασύστολο ψέμα

Άμεση ήταν η απάντηση του Βασίλη Κικίλια.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας έκανε λόγο για «δειλία» και «ψέμα», αναφέροντας χαρακτηριστικά στην προσωπική του σελίδα στο Facebook:

«Ο κ Παπαδημητριου αναλυτής-σχολιαστής και αφ υψηλού κριτής των πολιτικών στους οποίους εντάχθηκε αλλά δυστυχώς δεν επανεξελέγη, έχει μπερδευτεί: Νομίζει ότι μπορεί να απαξιώνει και να ειρωνεύεται ακόμη και επι προσωπικού, χωρίς αντίλογο με την υπεροψία διορισμένου κήνσορα. Κι όταν συμβεί να του απαντούν πρόσωπο με πρόσωπο καταφεύγει σε συκοφαντίες: Η υπεροψία δίνει τη θέση της στην δειλία και το ασύστολο ψέμα».