Σε μείζον θέμα με μεγάλες πολιτικές προεκτάσεις που αφορούν ευθέως στο πώς ο δημόσιος διάλογος μπορεί να διαμορφωθεί υπέρ κομμάτων ή προσώπων από ομάδες καλοπληρωμένων «μισθοφόρων», που δεν διστάζουν να προχωρήσουν ακόμη και σε δολοφονίες χαρακτήρων, εξελίσσεται η υπόθεση των ΣΥΡΙΖΑϊκών τρολ μετά τις αποκαλύψεις του Πάνου Σκουρλέτη.

Θυμίζουμε ότι ο πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ απέδωσε την εκλογή Στέφανου Κασσελάκη και την ήττα των Ευκλείδη Τσακαλώτου και Έφης Αχτσιόγλου στις εσωκομματικές εκλογές και σε σειρά επιθέσεων κατά στελεχών της μειοψηφίας, στο «σκοτεινό ίντερνετ».

Ήταν η πρώτη επίσημη παραδοχή, και μάλιστα από πλευράς πρωτοκλασάτου στελέχους ΣΥΡΙΖΑ, για τις παράνομες δραστηριότητες αυτών των ατόμων που όλα αυτά τα χρόνια κρυβόμενοι πίσω από δαιδαλώδεις ψηφιακούς διαδρόμους αναλάμβαναν να κάνουν τη βρόμικη δουλειά. Και είναι απορίας άξιον πώς όλα αυτά τα χρόνια, καθώς η δράση των τρολ πάει πίσω στο 2012, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας δεν γνώριζαν για όλη αυτή την υποκοσμιακή διάσταση της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Ασφαλείς πληροφορίες, πάντως, φέρουν κορυφαίο πρώην υπουργό, καθώς και προβεβλημένο κομματικό στέλεχος της περιόδου Τσίπρα όχι μόνο να γνώριζαν, αλλά και να οργάνωσαν τον στρατό των προβοκατόρων έναντι βεβαίως υψηλότατων αμοιβών.

Πλέον μένει να κινηθεί η διαδικασία μέσω της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ώστε να αποκαλυφθεί η πραγματική ταυτότητα των ανθρώπων που λειτουργούν όχι μόνο τον λογαριασμό «Πεν Νταλαούρα» στον οποίο πρώτη αναφέρθηκε η «Εφημερίδα των Συντακτών», αλλά και πολλών ακόμη που έκαναν την ίδια δουλειά.

*Διαβάστε εδώ: Επανέρχεται το τρολ Πεν Νταλαούρα και χαράσσει γραμμή άμυνας: Είμαστε ομάδα, δεν παίρνουμε λεφτά από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχω δει Τσίπρα - Πολάκη


Πεν Νταλαούρα: "Και τώρα οι δυο μας και πάλι, τρελό αγόρι"

Η «Πεν Νταλαούρα» χθες, αφού πρώτα επέμεινε στη στοχοποίηση του πρώην γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ ως ηθικού αυτουργού της επίθεσης, στη συνέχεια απηύθυνε έμμεσες απειλές προς τον Πάνο Σκουρλέτη με αγοραίο ύφος και τη φράση «και τώρα οι δυο μας και πάλι, τρελό αγόρι».

Ακολούθησε νέα ανάρτηση στην οποία ισχυρίζεται πως δεν είναι ένας άνθρωπος αλλά μία ομάδα ατόμων και κάνει λόγο για «χειριστή/ες» του λογαριασμού, ενώ δηλώνει «εν γνώσει των συνεπειών του νόμου» -παρότι παραμένει επισήμως ανώνυμος- ότι ουδέποτε υπήρξε επαφή με Αλέξη Τσίπρα και Παύλο Πολάκη, όπως και ότι δεν έχει λάβει κάποια αμοιβή από τον ΣΥΡΙΖΑ, από άλλο φορέα ή Οργάνωση.

Βγάζει, επίσης, από το κάδρο εμμέσως και τον στιχουργό Νίκο Μωραΐτη, καθώς, όπως σημειώνει, ουδέποτε υπήρξε κανενός είδους συνεργασία με χειριστή-δημοσιογράφο-δικηγόρο-ηθοποιό.

«Ο λογαριασμός δημιουργήθηκε πριν από 19 μήνες, επειδή εμπνεύστηκε από τον ηγέτη Αλέξη Τσίπρα και τον αγώνα του, τάχθηκε αφιλοκερδώς και χωρίς κανένα απολύτως αντάλλαγμα στο πλευρό του. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και με τον νέο πρόεδρο, κύριο Στέφανο Κασσελάκη», γράφει και σε άλλο σημείο αναφέρει: «Ναι, ο λογαριασμός ασκεί σφοδρή πολιτική κριτική, δεν ήξερα ότι απαγορεύεται πλέον».

«Πάντως, όταν οι κύριοι Σκουρλέτης, Φίλης, Βίτσας κ.λπ. δέχονταν επιθέσεις, ο λογαριασμός ήταν εδώ και τους στήριζε, τότε δεν ήταν τρολ προφανώς γιατί τους "εξυπηρετούσε". Όταν έλεγαν τον Αλέξη Τσίπρα κοκάκια ή όταν διέρρεαν ψευδώς ότι ο πατέρας του ήταν χουντικός, ο κύριος Σκουρλέτης δεν πήγε στη ΔΗΕ για να δει ποιοι είναι αυτοί που τα έλεγαν αυτά. Όταν δέχονταν σεξιστικές, ομοφοβικές ή άλλου τύπου επιθέσεις-δολοφονία χαρακτήρα ο Αλέξης Τσίπρας ή ακόμη και σήμερα ο νέος πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης ή άλλα στελέχη του ΣΥΡΙ ΖΑ και πάλι δεν πήγε στη ΔΗΕ». Για το θέμα που έχει δημιουργηθεί ρωτήθηκε ο Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και τόνισε πως είναι άλλο πράγμα η πολιτική, άλλο η λάσπη, άλλο η συκοφαντία και άλλο οι απειλές και οι ύβρεις από άτομα που το πράττουν ανώνυμα.


"Μείζον θέμα"

«Δείχνουν και μια δειλία γιατί κρύβονται πίσω από την ανωνυμία τους. Εδώ έχουμε καταγγελίες από τον πρώην γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ και είναι σημαντική η επίσκεψη στο Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Δεν είναι καθημερινό πράγμα πρώην γραμματέας κόμματος αξιωματικής αντιπολίτευσης που κυβέρνησε τον τόπο να επισκέπτεται τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για ένα τόσο σοβαρό θέμα που έχει να κάνει και με το κόμμα στο οποίο ήταν γραμματέας και με βάση τις καταγγελίες πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του κόμματος. Είναι μείζον θέμα», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ταυτόχρονα ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση για τις καταγγελίες του πρώην γραμματέα του «Το “τέρας” που έφτιαξαν με τα διάφορα troll τόσο καιρό έριχνε το δηλητήριό του σε εμάς με ύβρεις και συκοφαντίες. Tώρα δαγκώνει και τους ίδιους. Ώρα να βγουν οι κουκούλες και να πέσουν οι μάσκες. Ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ έχει να πει κάτι;» σχολίασε ο κ. Τσιόδρας σε ανάρτησή του. Στο ίδιο πνεύμα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρω μανός, τόνισε: «Συνεχίζεται η εκκωφαντική σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς θα επιμένουμε, ζητώντας απαντήσεις μέχρι να σπάσει την αφωνία της η Κουμουνδούρου και να έρθουν στο φως τα σκοτεινά υπόγεια των κυκλωμάτων λάσπης και μαύρης προπαγάνδας που επί χρόνια μόλυναν τον δημόσιο διάλογο με fake news και τοξικότητα».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 3/11/2023