Στο Πεκίνο βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κίνα. Η υποδοχή του Έλληνα πρωθυπουργού ήταν θερμή και οι συνομιλίες με τους αξιωματούχους κινήθηκαν σε θετικό κλίμα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε διαδοχικά με τον πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, τον πρωθυπουργό Λί Κιάνγκ και τον πρόεδρο της εθνοσυνέλευσης Ζιάο Λεϊτζί.

Δείτε φωτογραφίες από τις συναντήσεις του:

Mitsotakis_Kina1
Mitsotakis_Kina2
Mitsotakis_Kina3
Mitsotakis_Kina4
Mitsotakis_Kina5
Mitsotakis_Kina6


Στην συνάντησή του με τον πρόεδρο Τζινπίνγκ, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς φιλίας Ελλάδας και Κίνας καθώς και στις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας μετά και την αναβάθμιση της επενδυτικής βαθμίδας της χώρας.

 «Φυσικά, υπάρχουν σημαντικά περιθώρια να βελτιώσουμε και τις εμπορικές μας σχέσεις, ώστε να εισέλθουν περισσότερα ελληνικά προϊόντα στην κινεζική αγορά, να επισκεφθούν την Ελλάδα περισσότεροι Κινέζοι επισκέπτες. Θα ήθελα επίσης να δώσω ιδιαίτερη έμφαση στις πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ των δύο χωρών μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο: 

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κίνα – Τι περιελάμβανε η ατζέντα

Κυριάκος Μητσοτάκης και Σι Τζινπίγκ συζήτησαν για όλο το φάσμα της οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας και Κίνας με ιδιαίτερη έμφαση στην αύξηση των ελληνικών εξαγωγών καθώς επίσης και στην στενότερη συνεργασία στον τουριστικό τομέα.

Στην ατζέντα των συζητήσεων ήταν και οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης και Κίνας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επισημαίνει ότι είναι αμοιβαία συμφέρον η σχέση αυτή να είναι σταθερή και εποικοδομητική.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των ηρώων του λαού στην πλατεία Τιέν αν Μεν. Νωρίτερα, υπέγραψε και συμφωνία αεροπορικών συνδέσεων Ελλάδας Κίνας με εκσυγχρονισμό του θεσμικού αεροπορικού πλαισίου.

Δείτε εικόνες από την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κίνα:

Mitsotakis_Kina8
Mitsotakis_Kina14
Mitsotakis_Kina13
Mitsotakis_Kina11
Mitsotakis_Kina12
Mitsotakis_Kina9
Mitsotakis_Kina10
Mitsotakis_Kina7