Σε τροχιά συρρίκνωσης κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ, με το ποσοστό συσπείρωσης του κόμματος να είναι πολύ χαμηλό.  Σύμφωνα με το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης που πραγματοποίησε η εταιρεία Alco και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha με τον Αντώνη Σρόιτερ, η σύσπείρωση του κόμματος βρίσκεται μόλις στο 60%.

Οι διαρροές του ΣΥΡΙΖΑ

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης δείχνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαρροές τόσο προς τα δεξιά όσο και προς τα αριστερά καθώς χάνει 1% προς τη ΝΔ, 7% προς το ΠΑΣΟΚ, 5% προς το ΚΚΕ και 19% σε άλλα κόμματα.

Στο ΣΥΡΙΖΑ το τοπίο παραμένει εξαιρετικά σύνθετο μετά τις αποφάσεις Κασσελάκη για τις διαγραφές των Φίλη, Βίτσα, Σκουρλέτη και Τζουμάκα καθώς το 42% των ψηφοφόρων του κόμματος θέλουν να ανακαλέσει ο νέος πρόεδρος την απόφασή του, το 38% ζητά να επιμείνει ενώ ένα 20% δεν απαντά.

Στο σύνολο των ψηφοφόρων, το 25% θέλει να διαγραφούν οι τέσσερις, το 31% να ανακαλέσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και το 44% δεν απαντά.

Επίσης, το 45% των ψηφοφόρων του κόμματος ζητά από τους διαφωνούντες να παραμερίσουν τις διαφωνίες τους και να παραμέινουν στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ το 34% θεωρεί ότι πρέπει να φύγουν και να δημιουργήσουν άλλο κόμμα.

Μειονέκτημα για το ΣΥΡΙΖΑ η εκλογή Κασσελάκη

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Alco μόλις το 21% των ψηφοφόρων θεωρεί πλεονέκτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ την εκλογή Κασσελάκη. Το 54% την θεωρεί μειονέκτημα και το 25% δεν απαντά.

Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ οι απόψεις είναι μοιρασμένες καθώς το 51% την θεωρεί πλεονέκτημα, το 31% μειονέκτημα και το 18% δεν απαντά.


Μεγάλη συσπείρωση στη ΝΔ


Σε ότι αφορά τη ΝΔ η συσπείρωσή της φθάνει το 82% με το κυβερνών κόμμα να έχει απώλειες 2% σε ΣΥΡΙΖΑ και 3% προς ΠΑΣΟΚ και 1% σε Ελληνική Λύση.

Σε ότι αφορά την κυβέρνηση, το 52% αναφέρει ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιμένο, το 19% λίγο, το 22% απαντά αρκετά και 3% πολύ. Το 55% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η κυβέρνηση συμπεριφέρεται αλαζονικά, το 35% όχι και το 10% δεν απαντά.

Δείτε τους πίνακες της δημοσκόπησης