Τα πάνω-κάτω έχουν έρθει μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία και τις δύο ημέρες διεξήχθη σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους και έχει φέρει πλέον νέα δεδομένα στην Κουμουνδούρου.

Δεν ήταν μόνο η αποχώρηση του Στέφανου Τζουμάκα, και το «φρένο» που επιχείρησαν «προεδρικοί» και Τεμπονέρας να βάλουν στην πρόταση Κασσελάκη για το δημοψήφισμα. Ήταν και η ανακοίνωση αποχώρησης της «Ομπρέλας» του Ευκλείδη Τσακαλώτου, αλλά και το κείμενο-παρέμβασης από την Έφη Αχτσιόγλου και τους «6+6», που ενδεχομένως να αλλάξουν τα δεδομένα για την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Με την αποχώρηση της «Ομπρέλας», Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πέτη Πέρκα δεν θα είναι μέλη της ΚΟ. Αν και δεν έχει ανακοινωθεί κάτι ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες αύριο αναμένεται να στείλουν επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής για την ανεξαρτητοποίηση τους. Αυτό άλλωστε φαίνεται να επιβεβαιώνεται και από τα όσα είπε στην δευτερολογία του στην Κεντρική Επιτροπή ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος τους κάλεσε να παραδώσουν τις έδρες τους και να σεβαστούν τη βάση του κόμματος.

Και η εξίσωση για την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύει, μετά τα όσα αναφέρουν Έφη Αχτσιόγλου και «6+6» στο κείμενο-παρέμβασή τους. Τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αν και δεν αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος, σε περίπτωση που αυτό συμβεί, τότε μπορεί να διαμορφωθούν οι συνθήκες για την δημιουργία μας νεάς ΚΟ στην Βουλή από τους διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι επτά από τους υπογράφοντες του κειμένου της ομάδας Αχτσιόγλου είναι βουλευτές. Αν αυτοί οι επτά, λοιπόν, αποχωρήσουν τραβώντας στα άκρα την σύγκρουση με τον κ. Κασσελάκη, η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει με 38 μέλη. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούν να συνασπιστούν με Ευκλείδη Τσακαλώτο και Πέτη Πέρκα, από την «Ομπρέλα» και με την προσθήκη ακόμα ενός βουλευτή θα μπορούν να δημιουργήσουν νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα.