Την αποχώρηση της «Ομπρέλας» από τον ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε με μια ανάρτησή του στο Twitter, ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανήρτησε κομμάτια από την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

«Δεν πρέπει κανείς να χειροκροτήσει για την αποχώρηση της ομάδας της Ομπρέλας», έγραψε αρχικά στην ανάρτησή του.

*Διαβάστε εδώ: Στέφανος Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί την Επιτροπή Ανταγωνισμού τη Δευτέρα

«Όχι επειδή αισθάνομαι άσχημα για τα 43 άτομα που υπογράφουν, αλλά διότι υπάρχει κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ που βάσισε τις ελπίδες του και σε αυτούς τους ανθρώπους», πρόσθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης.


Ολόκληρη η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη

«Δεν πρέπει κανείς να χειροκροτήσει για την αποχώρηση της ομάδας της Ομπρέλας. Να σας πω γιατί; Όχι επειδή αισθάνομαι άσχημα για τα 43 άτομα που υπογράφουν, αλλά διότι υπάρχει κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ που βάσισε τις ελπίδες του και σε αυτούς τους ανθρώπους. Δεν μπορούμε, αλαζονικά, να προσβάλλουμε όσους έβαλαν σταυρό σε αυτούς τους ανθρώπους. Θέλω να πω στον κόσμο που είχε ευθυγραμμιστεί με τη συγκεκριμένη πρώην τάση του ΣΥΡΙΖΑ: έχετε χώρο εδώ μαζί μας, γιατί εδώ η μόνη τάση θα είναι η δημοκρατική τάση από τη βάση», έγραψε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης.


Στέφανος Κασσελάκης: Να παραδώσουν τις βουλευτικές τους έδρες Τσακαλώτος και Πέρκα

Έπειτα, με ένα νέο tweet του, ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στους δύο βουλευτές που βρίσκονται μεταξύ των στελεχών που αποχώρησαν, που δεν είναι άλλοι από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Πέτη Πέρκα, οι οποίοι αναμένεται τη Δευτέρα με επιστολή τους να ενημερώσουν τον Πρόεδρο της Βουλής για την ανεξαρτητοποίησή τους από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ζητά από τους εν λόγω βουλευτές να παραδώσουν τις βουλευτικές τους έδρες.

«Υπάρχουν δύο βουλευτές που έχουν υπογράψει την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τους θυμίζω το άρθρο 2β του κώδικα δεοντολογίας, στον οποίο έχουν συμφωνήσει, που λέει:
«Όλοι και όλες οι βουλευτές που εκλέγονται με ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύονται πολιτικά και ηθικά ότι η έδρα που καταλαμβάνουν ανήκει στο κόμμα και όχι στους ίδιους και στις ίδιες». Τους καλώ να δώσουν την έδρα πίσω στον ΣΥΡΙΖΑ. Διότι στις πλάτες του Αλέξη και του ΣΥΡΙΖΑ έχουν τις έδρες», έγραψε ο Στέφανος Κασσελάκης σε επόμενο tweet του.