Τις πρώτες της δηλώσεις μετά την αποχώρησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος το Σαββατοκύριακο, έκανε η Πέτη Πέρκα, η οποία άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος.

«Δεν παραδίδω την έδρα μου στον ΣΥΡΙΖΑ»,
απάντησε το πρωί της Δευτέρας η Πέτη Πέρκα στο MEGA, μετά τα πυρά του Στέφανου Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Σημειώνεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε από την ίδια και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να παραδώσουν τις έδρες τους μετά την αποχώρηση της «Ομπρέλας» από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης εφαρμόζει το καταστατικό αλά καρτ», επανέλαβε η βουλευτής. Μάλιστα, η Πέτη Πέρκα έφερε ως παράδειγμα για το γεγονός ότι δεν δίνει την έδρα της στη Θεοδώρα Τζάκρη και τον Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Διαβάστε ακόμα: ΣΥΡΙΖΑ: Οδεύει προς πλήρη διάλυση το κόμμα - Μετά την "Ομπρέλα", αναμένεται η έξοδος της ομάδας Αχτσιόγλου με 8 βουλευτές

Πέτη Πέρκα για το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος

«Παλιοί σύντροφοι με διαδρομή στην Αριστερά δεν πρόκειται να αντέξουν», είπε η Πέτη Πέρκα στο Mega, σημειώνοντας ότι θα έρθουν κι άλλες αποχωρήσεις από τον νέο ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη, τονίζοντας ότι με τη δημιουργία νέου φορέα θα κάνουν αντιπολίτευση.

H Πέτη Πέρκα, μιλώντας και στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για τη δημιουργία νέου κόμματος. Η ίδια είπε επίσης πως «δεν έχω ανεξαρτητοποιηθεί, βιάστηκε ο Κασσελάκης». Ωστόσο, όπως είπε, η ανεξαρτητοποίηση θα γίνει.

Η βουλευτής σημείωσε πως υπήρχαν διαφωνίες, αλλά δεν υπήρξε υπονόμευση.

Σε ερώτηση αν θα ήθελε ο Αλέξης Τσίπρας να τοποθετηθεί για όσα εκτυλίσσονται τις τελευταίες μέρες στον ΣΥΡΙΖΑ, η Πέτη Πέρκα απάντησε πως αν μιλούσε θα την ανακούφιζε.