Στις 11 το πρωί αύριο, Τρίτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί κατ' ιδίαν με τον Καγκελάριο της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Μετά τη συνάντηση, θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών, και ακολούθως θα προβούν σε δηλώσεις στον Τύπο.

Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βερολίνο ξεκινά σήμερα με την κατ' ιδίαν συνάντηση με τον αρχηγό της γερμανικής αξιωματικής αντιπολίτευσης και Πρόεδρο του CDU, Φρίντριχ Μερτς, στο Ίδρυμα Konrad Adenauer. Στη συνέχεια, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συζητήσει με τον κ. Μερτς σε εκδήλωση του Ιδρύματος.

Όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Βερολίνο πραγματοποιείται με την ελληνική οικονομία να έχει ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα περνώντας έτσι σε μια νέα εποχή, ενώ έχει σημειώσει τη μεγαλύτερη μείωση χρέους στον κόσμο το 2022 αναλογικά με το ΑΕΠ και βρίσκεται σε τροχιά μείωσης του χρέους κάτω από τα επίπεδα του 2012».

Ως προς την ατζέντα ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι «ψηλά θα βρεθούν τα ζητήματα ενέργειας, το μεταναστευτικό και η κλιματική κρίση» καθώς «ήδη στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Ελλάδα διεκδικεί περισσότερους πόρους για την αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών».

«Θα συζητηθούν ακόμη περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις με έμφαση στην κατάσταση στη Μέση Ανατολή και στην Ανατολική Μεσόγειο, τα Δυτικά Βαλκάνια, καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία» κατέληξε για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Σολτς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.