«Υπάρχει πολιτικός χώρος να ξαναβρεθούν νέες δυνάμεις ή μια νέα γενιά», δήλωσε στα «Παραπολιτικά» 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή, η ανεξάρτητη βουλευτής Πέτη Πέρκα, που παραιτήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο.

Διαβάστε ακόμα: Πέτη Πέρκα: "Ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάσσεται σε κόμμα προς τα δεξιά"


Πέτη Πέρκα: Θα έμενα στο κόμμα και θα το πάλευα πολιτικά, ακόμα και με τον Τζουμάκα

Η Πέτη Πέρκα κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη ότι μετατρέπει τον ΣΥΡΙΖΑ σε κάτι άλλο, ενώ είπε πως όποιος από τους άλλους τέσσερις υποψήφιους προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ είχε εκλεγεί στην ηγεσία του κόμματος, δεν θα είχε αποχωρήσει από το κόμμα. «Θα έμενα στο κόμμα και θα το πάλευα πολιτικά, ακόμα και με τον Τζουμάκα», είπε η Πέτη Πέρκα.

«Είχα αποφασίσει λίγο μετά την εκλογή Κασσελάκη να αποχωρήσω από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είχα διαπιστώσει πως μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη το κόμμα πολιτικά τελειώνει, μετακινείται και γίνεται κάτι άλλο», δήλωσε χαρακτηριστικά στα «Παραπολιτικά» 90,1 η ανεξάρτητη βουλευτής.

Διαβάστε ακόμα: ΣΥΡΙΖΑ: Η ''νέα μέρα'' στο κόμμα και οι επόμενες κινήσεις Κασσελάκη - Για συγκρότηση μπλοκ δυνάμεων μίλησε ο Τσακαλώτος

Πέτη Πέρκα: Υπάρχει ο χώρος για να διαμορφωθεί κάτι άλλο πολιτικό

«Όλοι όσοι φύγαμε και όλοι όσοι θα φύγουν το επόμενο διάστημα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί», συμπλήρωσε η Πέτη Πέρκα και σημείωσε ότι υπάρχει ο χώρος για να διαμορφωθεί κάτι άλλο πολιτικό. Επίσης, τόνισε πως δεν αμφισβητεί κανείς την εκλογή Κασσελάκη, διαφώνησε όμως με την επιλογή της πλειοψηφίας και γι' αυτό έφυγε.

Είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προκύψει από τον συνασπισμό της Αριστεράς και τόνισε πως υπάρχει πολιτικός χώρος να ξαναβρεθούν νέες δυνάμεις ή μια νέα γενιά.

Διαβάστε αποσπάσματα από τη συνέντευξη της Πέτης Πέρκα στα Παραπολιτικά 90,1

«Υπήρχαν οι αμφιβολίες μου ειδικά με την ηγετική ομάδα, δεν ήταν μόνο ο κος Κασσελάκης, απλώς η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής επιτάχυνε αυτές τις διαδικασίες. Ο κος Κασσελάκης ήρθε μάλλον στην Κεντρική Επιτροπή, για να εξωθήσει οτιδήποτε αριστερό να φύγει.

Απαντώντας για ποιον λόγο είχε αποφασίσει να φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ, αποκρίθηκε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ, με την αλλαγή προέδρου και την εκλογή Κασσελάκη, όπως τον ξέραμε πολιτικά, τελειώνει. Ο κος Κασσελάκης ήρθε σαν CEO και είπε εδώ είμαι εγώ αρχηγός και όποιος διαφωνεί, φεύγει».

Η βουλευτής τόνισε ότι οποιοσδήποτε κι αν είχε εκλεγεί πρόεδρος εκτός του κου Κασσελάκη, η ίδια θα παρέμενε στο κόμμα.

Σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας όσων έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ με τον κο Βαρουφάκη σχολίασε ότι «Είναι σαφές ότι υπάρχει πολιτικός χώρος για νέες δυνάμεις ή μια νέα γενιά».

«Εγώ θεωρώ ότι θα είμαστε όλοι μαζί (όσοι αποχωρήσαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ). Αυτό που εγώ δηλώνω προσωπικά είναι ότι είμαι εδώ, από την Αριστερά δεν αποστρατεύεται κανείς.