Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, με την κατάσταση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να «μυρίζει μπαρούτι», στη σκιά της επεισοδιακής Κεντρικής Επιτροπής του Σαββατοκύριακου.  

ΣΥΡΙΖΑ: Το βλέμμα είναι στραμμένο στη «νέα μέρα» στο κόμμα

Το βλέμμα είναι στραμμένο στη «νέα μέρα» στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Στόχος του κόμματος πλέον είναι η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και η ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες καθημερινά.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, στη 1 το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον Συνήγορο του Πολίτη, Ανδρέα Ποττάκη, ενώ χθες, Δευτέρα, ανακοίνωσε πως θα κάνει και ραδιοφωνική εκπομπή «Στο Κόκκινο» για να συνομιλεί απευθείας με τους πολίτες.

Με μείον δύο βουλευτές ο ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται με μείον δύο βουλευτές, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Πέτη Πέρκα, και ανοικτό το εσωκομματικό μέτωπο, με την ομάδα Αχτσιόγλου να βρίσκεται σε αναμονή για τις τελικές της αποφάσεις, μετά τη θυελλώδη Κεντρική Επιτροπή του Σαββατοκύριακου.

Διαβάστε ακόμα: Ευκλείδης Τσακαλώτος: Ο Κασσελάκης ήθελε άλλο κόμμα - "Θέλουμε τη διακυβέρνηση με μπλοκ δυνάμεων"

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Στέφανος Κασσελάκης θα επιδιώξει την ανάδειξη νέων προσώπων, ακόμα και εκτός ΣΥΡΙΖΑ, όπως διαφαίνεται καθαρά και μέσα από τις τοποθετήσεις του.

Εν τω μεταξύ, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πέτη Πέρκα δεν παραδίδουν τις έδρες τους στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ανοίγει και επίσημα η συζήτηση για την ίδρυση νέου κόμματος για τις ευρωεκλογές.

Μάλιστα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη βούλησή του να συγκροτήσει ένα μπλοκ δυνάμεων που θα διεκδικήσει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Attica, επιτέθηκε εκ νέου στον Στέφανο Κασσελάκη, τονίζοντας πως «είναι παράξενο να κάνεις πολιτική χωρίς ανάλυση» και υπογράμμισε «ότι δεν μπορείς να μιλάς απευθείας με τον λαό -όπως επιδιώκει ο κ. Κασσελάκης- χωρίς να υπάρχει η παραγωγή πολιτικής και η ανάλυση της πολιτικής».