Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης άσκησε έντονη κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο κόμμα. Ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε ότι για να νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πρέπει να αλλάξει πορεία. Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι το κόμμα πρέπει να εστιάσει στην ενότητα και τη συνεργασία και όχι στην εσωστρέφεια και τη διαίρεση.

«Για να νικήσουμε τον Μητσοτάκη, πρέπει να ασκηθούμε στις πράξεις της πρόσθεσης και του πολλαπλασιασμού και όχι της αφαίρεσης και της διαίρεσης. Αν θέλουμε να κερδίσουμε τον Μητσοτάκη και όχι να κινδυνεύσουμε να χάσουμε από τον Ανδρουλάκη, χρειάζεται επειγόντως αλλαγή πορείας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στο Star Κεντρικής Ελλάδος.

Παπαδημούλης: Δεν είναι αυτοκράτορας, πρέπει να σέβεται το καταστατικό

Αναφερόμενος στη στάση του προέδρου του κόμματος, είπε: «Ο Στέφανος Κασσελάκης εξελέγη αδιαμφισβήτητα πρόεδρος του κόμματος. Αλλά εξελέγη πρόεδρος ενός δημοκρατικού κόμματος της Αριστεράς. Δεν είναι αυτοκράτορας, που σημαίνει ότι πρέπει να σέβεται το καταστατικό. Πρέπει να σέβεται τη συλλογικότητα, το πρόγραμμα του κόμματος και να εισηγείται αλλαγές».

«Ο νόμιμα εκλεγμένος και αδιαμφισβήτητος πρόεδρος του κόμματός μας πρέπει να ενώνει και όχι να διχάζει, να συνθέτει και όχι να αποσυνθέτει. Η ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή ήταν μια ομιλία που ήταν έντονα διχαστική και σε ορισμένα σημεία εμπρηστική και έριξε λάδι στη φωτιά», τόνισε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.

Τέλος, σε σχετική ερώτηση για σενάρια που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες για τη δημιουργία νέου κόμματος, απάντησε: «Ναι, δεν μπορεί κανείς να το αποκλείσει».