O ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να υπεψηφίσει την πρόταση του ΚΚΕ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής αναφορικά με την τραγωδία των Τεμπών, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ θα ακολουθήσει το προσεχές διάστημα η κατάθεση πρότασης της για Προανακριτική Επιτροπή, καθώς η μία κίνηση δεν αποκλείει την άλλη.

Το πρωί της Τετάρτης θα ξεκινήσει στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για την εξεταστική του ΚΚΕ, η οποία αφορά στην κοινοβουλευτική εξέταση πολιτικών ευθυνών διαχρονικά και την οποία προκρίνει η κυβέρνηση, ενώ αίτημα για προανακριτική επιτροπή κατέθεσε χθες το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής. Η επικείμενη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θα επιμένει στην ανάγκη διερεύνησης τυχόν τέλεσης ποινικών αδικημάτων από πλευράς υπουργών και υφυπουργών.

Για "στρίβειν δια της εξεταστικής" και περίεργη σύμπραξη ΝΔ-ΚΚΕ έκαναν νωρίτερα λόγο πηγές της Κουμουνδούρου 


Νωρίτερα πάντως, το απόγευμα της Τρίτης, πηγές της Κουμουνδούρου σχολίαζαν επικριτικά ότι «όποιος είναι πράγματι νομικά, πολιτικά και ηθικά άμεμπτος, δε φοβάται την αλήθεια και κοιτά στα μάτια τους συγγενείς των θυμάτων και τον ελληνικό λαό, δεν μπορεί παρά να ακολουθήσει αυτό τον δρόμο. Όποιος, αντιθέτως, θέλει να θολώσει τα νερά για να θολώσει μαζί και την αλήθεια και τις πραγματικές ευθύνες, τότε προσφεύγει στο "στρίβειν δια της εξεταστικής", η οποία θα ξεκινά από το 1997 και θα καταλήγει στη περίεργη σύμπραξη ΝΔ-ΚΚΕ».

Οι ίδιες πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ τόνιζαν πως «όταν η Ευρωπαϊκή Εισαγγελική Αρχή, που έχει κάνει έρευνα για ένα χρόνο μελετώντας την προηγουμένως σχηματισθείσα δικογραφία για τη σύμβαση 717/2014 που είχε μπει στο αρχείο, κατέληξε στο πόρισμά της, που έχει έρθει στην Βουλή από 10-7-2023, να μιλά για συγκεκριμένες ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων και μάλιστα για τον κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή του Αχιλλέως, για σοβαρές ενδείξεις ευθυνών για κακουργηματική απιστία, το να μιλάμε για εξεταστική επιτροπή, συνιστά περιφρόνηση των συγκεκριμένων ευρημάτων της Ευρωπαϊκής Εισαγγελικής Αρχής και κατακριτέα απόφαση που οδηγεί εκ των πραγμάτων στη συγκάλυψη των πραγματικών ευθυνών της τραγωδίας».

Πηγές Κουμουνδούρου: Η επίκληση της εκλογικής νίκης της ΝΔ δεν αποτελεί πλυντήριο ενόχων και αλαζόνων

«Θα επιμείνουμε μέχρι τέλους στην ανάγκη πλήρους διερεύνησης των πραγματικών αιτιών της σύγκρουσης των τρένων και της απόδοσης ευθυνών. Το οφείλουμε στη μνήμη των μνήμη των θυμάτων. Το οφείλουμε στους τραυματίες και τους διασωθέντες που ζουν με τον εφιάλτη της δραματικής ανάμνησης. Το οφείλουμε στους συγγενείς των θυμάτων. Το οφείλουμε σε όλους τους Έλληνες πολίτες που απαιτούν δικαιοσύνη. Δεν ανεχόμαστε τη χυδαιότητα και την απανθρωπιά του κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Η επίκληση της εκλογικής νίκης της Ν.Δ. δεν αποτελεί πλυντήριο ενόχων και αλαζόνων. Κανείς δεν ξεχνά, κανείς δεν θα ξεχάσει. Όλα στο φως», συμπλήρωναν οι πηγές από την Κουμουνδούρου.