Η Εφη Αχτσιογλου δεν θα παρευρεθεί στην πρώτη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου μετά την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και στην οποία θα συζητηθεί η αναδιοργάνωση του κόμματος μετά την αποχώρηση της Ομπρέλας.

Όσα θα συζητηθούν στο Εκτελεστικό Γραφείο και ο «πρωινός καφές»

Ο Στέφανος Κασσελάκης και τα στελέχη που μετέχουν στο όργανο αυτό θα εξετάσουν την αντικατάσταση των στελεχών της Ομπρέλας που αποχώρησαν τόσο από την ΚΕ όσο και από την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. Ακόμα, θα καθοριστούν οι πολιτικές πρωτοβουλίες που θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο χρονικό διάστημα προκειμένου να σταλεί μήνυμα στους ψηφοφόρους ότι η εσωστρέφεια τελείωσε και τώρα ξεκινάει η περίοδος επανασυγκρότησης του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του κόμματος προσανατολίζεται να φτιάξει ένα νέο διευρυμένο όργανο -πρωινό καφέ- προκειμένου να διαμηνύσει προς όλες τις πλευρές ότι πρέπει να δουλέψουν όλοι μαζί. “Θέλω να έχω στην ομάδα μου καλά παιδιά. Καλούς ανθρώπους. Δεν υπάρχει στενός κύκλος. Ελάτε να δουλέψουμε… Προφανώς το κόμμα είχε παθογένειες”, ανέφερε χθες στην συνέντευξη του στο Live News.

Διαβάστε ακόμα: Επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ με συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου - Την Τετάρτη συζητούν για πολιτικό και οργανωτικό σχεδιασμό

Στέφανος Κασσελάκης:  Να παραδώσουν την έδρα τους - Το καταστατικό δεν ισχύει μόνο όταν βολεύει τον καθένα

Στην συνέντευξη που έδωσε πάντως χθες ο Στέφανος Κασσελάκης αναφερόμενος στις εσωκομματικές εξελίξεις είπε ότι «δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος που αυτοαποκαλείται αριστερός αντιδρά στην άμεση δημοκρατία», ενώ για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Πέτη Πέρκα που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά αρνούνται να επιστρέψουν τις έδρες τους τόνισε οτι: «Κώδικα δεοντολογίας δεν είχαν συμφωνήσει; Το καταστατικό λέει ότι πρέπει να παραδώσουν την έδρα τους. Προφανώς το καταστατικό ισχύει μόνο όταν βολεύει τον καθένα».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ακόμα ότι «χάθηκαν 600.000 ψήφοι στην αποχή και αυτό κάποιοι πρέπει να το πάρουν χαμπάρι». «Εγώ θέλω μια κυβερνητική σύγχρονη αριστερά», είπε ακόμα. Για τον χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ και πως θα είναι από εδώ και πέρα είπε: «Βεβαίως και είμαστε υπέρ της έπαρσης της σημαίας. Θέλουμε στιβαρή άμυνα. Να μην αποστρατιωτικοποιούνται τα νησιά μας». Τόνισε ακόμα: «Υπάρχει ανάγκη από τον λαό να μιλάμε με απλά λόγια και να δίνουμε λύσεις. Το κόμμα μας με κοινωνικά ερείσματα θα γίνει κυβέρνηση. Δεν γίνεται ένα άτομο σε δυο μήνες να το κάνει κυβερνώσα παράταξη. Θέλει υπομονή γιατί γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος».

Διαβάστε ακόμα: ΣΥΡΙΖΑ: Συσκέψεις από την ομάδα Αχτσιόγλου για τις επόμενες κινήσεις τους - Προβληματίζει η ενδεχόμενη ''συγκατοίκηση'' με την Ομπρέλα


Οι διεργασίες

Για το τηλεφώνημα στην Έφη Αχτσιόγλου είπε ότι την πήρε τηλέφωνο για να τείνει χείρα φιλίας. Είπε ακόμα ότι πρέπει να στρωθεί στη δουλειά για να φτιάξει πρόγραμμα και να μπορέσει να κυβερνήσει.

Την ίδια ώρα, τα στελέχη της Ομπρέλας εμφανίζονται να συνεχίζουν τις επαφές τους με στελέχη της ευρύτερης αριστεράς ενώ παράλληλα περιμένουν να δουν τις αποφάσεις που θα πάρει η ομάδα της Εφης Αχτσιόγλου. Ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η συγκατοίκηση των δύο τάσεων θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη καθώς στα δύο στρατόπεδα υπάρχουν καταγεγραμμένες διαφωνίες.

Διαβάστε ακόμα: ΣΥΡΙΖΑ: Νέο "χτύπημα" από την ομάδα Αχτσιόγλου στον Κασσελάκη - "Όπως τα λέει ο Δραγασάκης" γράφει ο Χαρίτσης