Η κυβέρνηση δεν διστάζει όπου υπάρχει παρανομία να την κυνηγάει, έχει επιβάλει πρόστιμα σε πολυεθνικές , δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Πρωινές ιστορίες», με τον Γιάννη Αργυρό, ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος.

Όσον αφορά στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως είχε ατολμία να αγγίξει τόσο μεγάλες εταιρείες.

Ακόμα, τόνισε ότι η κυβέρνηση θα παρεμβαίνει, όποτε χρειάζεται, στο πλαίσιο των δημοσιονομιών περιθωρίων.

*Διαβάστε εδώ: 5 παρεμβάσεις - "έκπληξη" ετοιμάζει ο Μητσοτάκης πριν τα Χριστούγεννα: Θα αφορούν το κυκλοφοριακό στην Αθήνα, τη στεγαστική πολιτική και τις αυξήσεις στο ΕΣΥ

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Μαρκόπουλος άφησε αιχμές για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, λέγοντας πως δεν κυνηγάει όσο θα έπρεπε την ακρίβεια και δεν πιέζει τις επιχειρήσεις για φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Σε ό,τι αφορά το δυστύχημα των Τεμπών, είπε πως πρόθεση είναι να πέσει φως και για τον λόγο αυτό η ΝΔ υπερψήφισε την πρόταση για εξεταστική επιτροπή.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις για το φορολογικό νομοσχέδιο, ο Δημήτρης Μαρκόπουλος είπε πως δεν μπορεί κάποιος που είναι 20 ή 25 χρόνια επαγγελματίας να δηλώνει εισόδημα 600 ευρώ.

Τέλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι με το δημοψήφισμα, βύθισε την οικονομία, ενώ είπε πως η κυβέρνηση της ΝΔ διαχειρίζεται μια κρίση για την οποία δεν είναι υπεύθυνη και οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες.


Η συνέντευξη του Δημήτρη Μαρκόπουλου στα Παραπολιτικά 90,1

Ο βουλευτής ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Πρωινές Ιστορίες» με το δημοσιογράφο Γιάννη Αργυρό.

Για το φορολογικό νομοσχέδιο ανέφερε: «Αν δεν κυνηγάει η Νέα Δημοκρατία τα μεγάλα ψάρια, τότε ποιος τα έχει κυνηγήσει. Το γεγονός ότι βλέπουμε για πρώτη φορά πολύ μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες με βαριά ονόματα να καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ, δεν έχει ξανασυμβεί στη χώρα μας. Οι περίφημες αριστερές κυβερνήσεις, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και παλιότερα του ΠΑΣΟΚ, είχαν τολμήσει ποτέ να αγγίξουν τις μεγάλες πολυεθνικές; Εδώ μιλάμε για μια κυβέρνηση, η οποία έχει τελείως διαφορετικό πρόσημο και δε διστάζει όπου υπάρχει παρανομία να κινηθεί.

Αντιθέτως έχουμε μια Επιτροπή Ανταγωνισμού, γιατί πρέπει και τις Ανεξάρτητες Αρχές, επειδή είναι ανεξάρτητες, δεν είναι όμως ανεξέλεγκτες, να καθίσουμε λίγο να δούμε τη λειτουργία τους, να κάνουμε και εμείς την κριτική που πρέπει.

Όπως δεχόμαστε κριτική ως πολιτικοί και καλά κάνετε και μας κάνετε, να κάνουμε κι εμείς την κριτική μας. Βλέπουμε μια Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία δε επιτελεί αυτή τη στιγμή με την ηγεσία του κου Λιανού, ακριβώς τον ρόλο για τον οποίο την έχουμε. Δε βλέπω να πιέζονται οι ιδιωτικές επιχειρήσεις για το φαινόμενο της αισχροκέρδειας. Δε βλέπω να πιέζονται οι εταιρείες όπως θα έπρεπε να πιεστούν».

Συνέχισε την αναφορά του στο φορολογικό νομοσχέδιο, δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να κοιτάξει συνολικά το θέμα των ελεύθερων επαγγελματιών: «Οι ελεύθεροι επαγγελματίες, επειδή βλέπω μερικούς να κάνουν μία άσχετη σύγκριση με τον νόμο Κατρούγκαλου, ο νόμος Κατρούγκαλου στοίχισε στους ελεύθερους επαγγελματίες εισόδημα έτους και παραπάνω. Εδώ μιλάμε για μια εντελώς διαφορετική ρύθμιση, είναι μία ρύθμιση έρχεται να εξορθολογήσει κάποια πράγματα».

«Δεν μπορεί κάποιος που δηλώνει 20-25 χρόνια επαγγελματίας να δηλώνει εισόδημα 600 ευρώ», πρόσθεσε.

Σχετικά με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι ‘’βύθισε’’ την οικονομία με το αχρείαστο δημοψήφισμα του 2015. «Εμείς διαχειριζόμαστε μια εξωγενή κρίση για την οποία δεν έχουμε την ευθύνη. Πρόκειται για μία κρίση στις πρώτες ύλες λόγω του πολέμου Ουκρανίας-Ρωσίας».

«Εμείς όπου χρειάζεται παρέμβαση, και μπορούμε δημοσιονομικά, χωρίς να βάζουμε τη χώρα σε κίνδυνο, θα το κάνουμε», σημείωσε.