Ιδιαίτερα σημαντικά για την απόδοση της κυβέρνησης και τις εντυπώσεις που αφήνουν στην κοινή γνώμη οι υπουργοί, με βάση το έργο τους, είναι τα ευρήματα της δημοσκόπησης της GPO, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό των Παραπολιτικών.

Στον πίνακα δηµοφιλίας των υπουργών, όπως συνέβαινε και στην πρώτη κυβερνητική περίοδο της Ν.∆., ο κ. ∆ένδιας παραµένει ο δηµοφιλέστερος, µε ποσοστό θετικών απόψεων που φτάνει στο 73,8%. Ο σηµερινός υπουργός Εθνικής Αµυνας συνεχίζει να απολαµβάνει µια διακοµµατική δηµοφιλία, αφού είναι ξεκάθαρο, από το ποσοστό του, ότι οι θετικές απόψεις δεν περιορίζονται µόνο µεταξύ των ψηφοφόρων της Ν.∆. 



Διαβάστε επίσης: Δημοσκόπηση GPO για τα Παραπολιτικά: Τρίτο κόμμα οριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ - Κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας (Όλοι οι πίνακες)

Και η δεύτερη θέση παραµένει σταθερή, µε τον κ. Πιερρακάκη να καταγράφει ποσοστό 59,8% θετικών απόψεων, παρά τη µετακίνησή του σε ένα σαφέστερα πιο πολιτικό χαρτοφυλάκιο, που έχει στο παρελθόν αποδειχθεί δύσκολο και απαιτητικό για πολλά έµπειρα κυβερνητικά στελέχη. «Υψηλές πτήσεις», µε 59,6%, και για την κ. Κεφαλογιάννη, η οποία, παρά την απουσία της από το προηγούµενο κυβερνητικό σχήµα, συνεχίζει να είναι µια ιδιαιτέρως δηµοφιλής πολιτικός, ενώ νέα είσοδο έχουµε και στην 4η θέση του πίνακα, µε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, να συγκεντρώνει ποσοστό 50,4% και να αποδεικνύει ότι είναι απολύτως επαρκής και ικανός για τον απαιτητικό ρόλο που του έχει αναθέσει ο πρωθυπουργός. 

Ακολουθούν µε 48,4% θετικών απόψεων η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σ. Ζαχαράκη, και ο νέος υπουργός Εξωτερικών, Γ. Γεραπετρίτης, που αναδεικνύεται σε κοµβικό παράγοντα της διακυβέρνησης Μητσοτάκη συνολικά. Στις επόµενες θέσεις συναντάµε έµπειρα κοινοβουλευτικά και κυβερνητικά στελέχη και συγκεκριµένα τους κ. Χατζηδάκη, Χρυσοχοΐδη, Βορίδη και Σταϊκούρα, οι οποίοι, παρά τα σύνθετα και σε πολλές περιπτώσεις συγκρουσιακά χαρτοφυλάκια που έχουν αναλάβει, φαίνεται να απολαµβάνουν την εµπιστοσύνη σηµαντικού ποσοστού της κοινής γνώµης. Θετικό κρίνεται το αποτύπωµα και για τον κ. Σκρέκα, παρά το γεγονός ότι το υπουργείο του βρίσκεται αυτή τη στιγµή στο µάτι του κυκλώνα εξαιτίας του κύµατος της ακρίβειας, που ροκανίζει το διαθέσιµο εισόδηµα των νοικοκυριών.


 Δημοσιεύθηκε στα Παραπολιτικά