Για ένα «κράτος μπάχαλο, ρουσφετολογικό, διεφθαρμένο, μπανανία επί 40 χρόνια», έκανε λόγο ο Κυριάκος Βελόπουλος στη Βουλή, όπου ο πρωθυπουργός ενημέρωσε για τα κυβερνητικά μέτρα ανασυγκρότησης των περιοχών της Θεσσαλίας και του Έβρου, αλλά και για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Αν είχαμε αντιπυρικό υγρό, ούτε η Ρόδος θα καιγόταν, επισήμανε ο Κυριάκος Βελόπουλος και ρώτησε τον πρωθυπουργό γιατί η Ρόδος τέθηκε εκτός από τη σημερινή διαδικασία στη Βουλή.

*Διαβάστε εδώ: Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή: Η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης απαιτεί συναινέσεις - Ξεκινά το επίδομα ενοικίου και συγκατοίκησης στη Θεσσαλία


Κυριάκος Βελόπουλος: Ο πρωθυπουργός εκφώνησε ομιλία για συνέδριο μετεωρολογίας

«Δεν άκουσα απολογία ή αυτοκριτική από τον πρωθυπουργό και χωρίς αυτήν η αφετηρία είναι λάθος. Για τη Θεσσαλία υπάρχουν συγκεκριμένα εγκλήματα. Ο πρωθυπουργός εκφώνησε ομιλία για συνέδριο μετεωρολογίας. Τού υπενθυμίζω ότι εδώ είναι Βουλή και πρέπει να έχει θάρρος να μιλήσει και για ό,τι δεν έγινε. Ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι δεν είναι ικανοποιημένος, αλλά σε άλλο σημείο της ομιλίας του αναφέρθηκε σε επιτυχία σχετικά με τους απεγκλωβισμούς. Να απαντήσω όμως ότι πολιτική σημαίνει πρόληψη όχι καταστολή. Τέσσερα χρόνια κυβερνούσε η ΝΔ, δεν είναι χθεσινή η κυβέρνηση», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης», είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

«Δυστυχώς κύριε πρωθυπουργέ τους επιστήμονες της Θεσσαλίας τους προσπεράσατε. Καλέσατε μια εταιρεία ολλανδική με πρώην συμβούλους για το ΠΑΣΟΚ», πρόσθεσε.

«Έχουμε σχέδιο από το 2018 και ήρθε η ώρα να μιλήσει και ο πρωθυπουργός για αλλαγή μοντέλου. Μέχρι το Λασίθι τα θερμοκήπια μας είναι με νάυλον. Πρέπει να βιαστούμε», είπε ο κ. Βελόπουλος και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι λειτουργεί με χρονοκαθυστέρηση, ακολουθεί πανικός και επιχειρεί να κρύψει εγκληματικά λάθη.

«Είναι συμμέτοχοι και συνένοχοι στο έγκλημα», είπε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Βελόπουλος, αναφερόμενος και σε «μαρτυρία που αποδεικνύει ότι κάποιοι δεν ήθελαν να αποδειχτεί το έγκλημα των Τεμπών».