Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη η συζήτηση στη Βουλή για τα μέτρα ανασυγκρότησης Θεσσαλίας και Έβρου, με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο να δυναμιτίζει ακόμη περισσότερο το κλίμα. «Ας σταματήσουμε τις μισές αλήθειες. Αν η κυβέρνηση είχε προμηθευτεί επιβραδυντικό υλικό για τις πυρκαγιές, δεν θα είχε καεί ούτε η Ρόδος, ούτε ο Έβρος. Ας αποφασίσει ο πρωθυπουργός τι έχει έγινε τότε», υποστήριξε ο Κυριάκος Βελόπουλος, κατά την δευτερολογία του στη Βουλή, στη συζήτηση για τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας και του Έβρου και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Παράλληλα ο κ. Βελόπουλος επισήμανε ότι «ο υπουργός του (εννοεί πρωθυπουργού) είχε απαντήσει: Ερρίφθη επιβραδυντικό υλικό σε Υλίκη, Ψαχνά, Πάρνηθα, στις 21 Αυγούστου του 2023. Ποιος ψεύδεται λοιπόν εντός της Βουλής; Όχι εμείς τουλάχιστον. Εμείς δεν λέμε ψέματα στον ελληνικό λαό». Στη συνέχεια κατηγόρησε τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με υπαιτιότητα τους δεν επιχειρούσαν στις πυρκαγιές στην Ρόδο και στον Έβρο, «C-130» και «Σινούκ» γιατί αυτά τα δύο κόμματα «τα άφησαν να σαπίζουν στις αποθήκες γιατί δεν βρήκαν ανταλλακτικά». 

Διαβάστε επίσης: Κυριάκος Βελόπουλος: Ο πρωθυπουργός εκφώνησε ομιλία για συνέδριο μετεωρολογίας - Θα μας πει ποιος φταίει εκτός από τον καιρό;

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στις πλημμύρες της Θεσσαλίας, είπε ότι ντρέπεται που άκουσε τον πρωθυπουργό να λέει στη Βουλή ότι «ίσως ήταν η ισχυρότερη βροχή». Ο κ. Βελόπουλος εξήγησε ότι «είναι άλλο να λες "ήταν η ισχυρότερη θεομηνία" και άλλο να λες ότι "ήταν ίσως η ισχυρότερη θεομηνία"». Όπως είπε, «έτσι κάνουν οι πολιτικοί. Με μισές αλήθειες, με εάν, εφόσον, ίσως. Αυτά κομμένα όταν μιλάτε στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Θα είστε ειλικρινείς και έντιμοι απέναντι στον ελληνικό λαό». Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, ανέφερε ότι «το ερώτημα που γεννάται είναι τι έκαναν όλοι αυτοί για να μη συμβεί η θεομηνία. Γνώριζαν; Ήξεραν. Τι έκαναν; Τίποτα. Ποιος φταίει; Αυτοί. Η ΝΔ και οι υπουργοί της φταίνε».

 Βελόπουλος για ανεμογεννήτριες στον Έβρο

Συνεχίζοντας, ο Κυριάκος Βελόπουλος επανέλαβε το ερώτημα που απηύθυνε προς τον πρωθυπουργό στην πρωτολογία του, για το εάν θα μπουν τελικά ανεμογεννήτριες στον Έβρο.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ακρίβειας, τονίζοντας ότι σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Εργαλείο Παρακολούθησης Τιμών Τροφίμων, «η Ελλάδα είναι η ακριβότερη χώρα στις τιμές τροφίμων τον Οκτώβριο και ο πρωθυπουργός επαίρεται ότι η οικονομία πάει καλά», κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι ψεύδεται.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Βελόπουλος επανέλαβε ότι η ΝΔ και η κυβέρνηση έκαναν την Ελλάδα «μπανανία». «Δεν θα το επιτρέψουμε. Θα αγωνιστούμε για να μη καταντήσει η Ελλάδα, περίγελος του πλανήτη. Είστε αμετανόητοι», σημείωσε χαρακτηριστικά.