«Στόχος μας να μεγαλώνουμε το ΠΑΣΟΚ και να κάνουμε ισχυρή αντιπολίτευση, καλύπτοντας το κενό που έχει δημιουργηθεί», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τη Χριστίνα Κοραή και τον Δημήτρη Τάκη ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Θανάσης Γλαβίνας.

Όπως είπε «θέλουμε να σχηματίσουμε πολιτικές και κοινωνικές συμμαχίες». Ερωτηθείς για συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως υπάρχει μια
αμφισημία στις θέσεις του Στέφανου Κασσελάκη.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Θανάση Γλαβίνα στα Παραπολιτικά 90,1 

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, κος Θανάσης Γλαβίνας, μίλησε στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Με αφορμή τις εξελίξεις στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ

Εμείς δεν είχαμε καμία εμπλοκή ούτε σχολιάσαμε ούτε είχαμε κάποια παρέμβαση στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ. Στόχος μας είναι να μεγαλώνουμε το ΠΑΣΟΚ, να δυναμώνουμε την παράταξή μας και να κάνουμε ισχυρή αντιπολίτευση καλύπτοντας το θεσμικό κενό που φαίνεται ότι δημιουργείται, και έχει φανεί και την προηγούμενη εβδομάδα και χθες ότι το κύριο βάρος της αντιπολίτευσης το σηκώνει το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Ανδρουλάκης.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι ο κ. Ανδρουλάκης είναι κοντά στο να συζητήσει με τη νέα κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων βουλευτών

Εμείς αυτό που επιδιώκουμε είναι να οικοδομήσουμε κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες πάνω στα μεγάλα ζητήματα της χώρας με πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις με τις οποίες θα συμφωνήσουμε σε ένα κοινό πλαίσιο. Το κοινό πλαίσιο δεν είναι απλά να ανατρέψουμε την κακή κυβέρνηση της ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη, το πολιτικό πλαίσιο που πρέπει να θέσουμε πρέπει να έχει βάση πολιτικές θέσεις. Την ακρίβεια, το κόστος στέγασης.

Ερωτηθεις αν το ΠΑΣΟΚ μπορεί να συνεργαστεί με τον κ. Κασσελάκη

Υπάρχει μια αμφισημία των θέσεων του κ.Κασσελάκη, περιμένουμε να ακούσουμε στα μεγάλα ζητήματα τι έχει να πει. Φαίνεται ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν αυτές οι προϋποθέσεις σύγκλισης ή κοινωνικής συμμαχίας με δυνάμεις οι οποίες έχουν θέσεις κάπως αλλοπρόσαλλες. Αναμένουμε όμως και θέλουμε να ακούσουμε περισσότερα.

Ερωτηθείς αν θα μιλάει το ΠΑΣΟΚ με την ίδια άνεση και με τον κ. Κασσελάκη και με την νέα κοινοβουλευτική ομάδα

Αυτό μένει να φανεί από τις διαθέσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τον τρόπο, τις πολιτικές θέσεις και το ύφος θα επιδείξει. Όπως ξέρετε ο κ. Κασσελάκης μας είχε κατατάξει στην Κεντροδεξιά και ότι είμαστε Δούρειος Ίππος αν ισχύει αυτό και για τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να συζητήσουμε, αν ισχύουν όμως διαφορετικά ενδεχομένως θα υπάρχουν συζητήσεις ή κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες που μπορούν να τεθούν από κοινού.